Zbog potpore Rima “Žutim prslucima” Pariz povlači veleposlanika iz Italije

Francuska Italija
36 komentara

Francusko ministarstvo vanjskih poslova izvještava da je odlučilo povući svog veleposlanika iz Italije na konzultacije.

Odluka je službeno potvrđena na internetskoj stranici  francuskog ministarstva.

Kao što su istaknuli u ministarstvu vanjskih poslova, posljednjih nekoliko mjeseci je Francuska bila podvrgnuta brojnim optužbama i nerazumnim napadima iz Italije.

Posljednja intervencija je niz u redovitim i neprihvatljivim provokacijama. Time se krši poštovanje demokratskog izbora prijateljskih i savezničkih naroda”, kazali su u francuskom ministarstvu.

Kao što je naglašeno u sjedištu ministarstva vanjskih poslova u Parizu, sve ove akcije Rima bacaju sumnju na namjere talijanske vlade glede Francuske.

“U vezi s ovom neviđenom situacijom, francuske vlasti su odlučile povući francuskog veleposlanika iz Italije na konzultacije”, zaključio je ministarstvo vanjskih poslova.

Ranije je zamjenik talijanskog premijera Luigi di Maio podržao pokret “Žutih prsluka” u Francuskoj, ističući kako je Pokret 5 zvijezda spreman podržati prosvjednike. Pozvao je prosvjednike da ne odustaju i dodao da u Italiji prate postupke protiv francuskih građana.

6. veljače je objavljeno je da se Di Maio sastao s predstavnikom Žutih prsluka Christopheom Chalençonom, što su u Parizu nazvali “najnovijom provokacijom Rima”.

FMVP  

Luigi Di Maio
Pretplatiti se
Obavijesti o
36 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Siniša
5 godine prije

Italijani su fenomeni…..

Mirk
5 godine prije

Italijani se samo pokusavaju odbraniti nista drugo…Francuzi su razbili Libiju i tako destabilizirali Italiju a nakon toga su usli u njihovu ekonomiju i pokupovali dosta toga ai ucjenjuju ih preko EU…Pokret 5 zvjezdica je shvatio Francusko djelovanje i pokusava da im se suprostavi podrzavajuci zute prsluke…Borba za interese u punom jeku…

Laki Topalović
5 godine prije

As ti Gospe, a šta da se ovaj Christophe Chalençin sastao s Rogozinom, na primjer. Smak svijeta, potop i apokalipsa. A da je došao ko je sad u Departmentu za Euroaziju, ono što je bila kurv. Nuland? Ništa, eto malo se sastali da pričaju o “civilnom društvu”

Akull
5 godine prije

Koji carevi talijani

Marlov
5 godine prije

Čuj”poštovanje demokratskoga izbora”treba ih priznati”te zute”kao što su i oni priznali ne legitimnu vladu u Venezueli, viva Maduro

nonwo
5 godine prije

Talijani su već spriječili prihvaćanje zajedničkog stajališta eurotičara o Venezueli,a sad će vaditi mast Macronu s dvostrukim standardima “demo(n)kracije .Da još zatraže intervenciju u Francuskoj i prijevremene izbore za smjenu francuskog režima,povijest bi ih pamtila…
Koje ugodno iznenađenje francuskim narodom i talijanskim političarima,… nisu svi mlakonje u ovim kaotičnim vremenima .

Ivo
5 godine prije

Kad su demonstracije i građanski prosvjedi u pitanju, liberalne demonkracije pokazuju svoju pravu fašistoidnu narav. U tzv. diktaturama odnos prema prosvjednicima je daleko blaži, tamo recimo toleriraju pucanje po policiji i dijeljenje kolačića od strane visokih državnih dužnosnika stranih zemalja…

čoban Đuro
5 godine prije

Talijani,još malo i kao Grci buju bankrot,kako ne bi bili ljuti na Farmere kada potonji glume velike EU,komandere uz naravno i one Dojć mark.Stara civilizacija starija od Franki,a isti imperijatori,barem tako si misle,jedva dočekali da tamo malo zaškripi.Ipak se pitam ,dali ja to ne razmem dobro tu EU zajednicu.Prav za prav ni ne trebam ju razmeti nesu mi oni nikaj krivi .Ja čoban u prirodu bež od njhovih zakona .Samo da ševa zapeva ,da se zazeleni tada na prirodnu hranu,gljive trava i riba,joj samo nemrem bez kave.Zato ju rado pijem jer ju beru crnci koji su jadni kao i ja ,pa da ih pomognem.E i tu su bili malo posle njih nadrapali Talijani u Brazilu,to znam iz serije.

igi
5 godine prije

…talijani samo žele da ih se prizna kao jednakopravnog aktera u EU…kojega se pita i na kraju sasluša…talijani su velika nacija sa značajnom povjesnom veličinom koja je evropi podarila toliko toga dobrog na kulturnoj i znanstvenoj razini…i baš zbog toga…oni ne mogu priuštiti luksuz da francuzi i nijemci se prema njima ponašaju kao prema beznačajnom narodu i državi…

Dečko sa ulice
5 godine prije

Volio bi vidjet Živi Zid na vlasti u RH.
Na stranu koliko je Pernar nekad neozbiljan, Bunjac je jedina istinska politička snaga u Hrvata.
Mislim da su oni na vlasti da bi i oni pratili ovakve poteze Italije.
HDZ je oronulo desničarsko strašilo koje treba razmontirat. Pazi ovo, oni su priznali nekog Guaida!
Kakvi su to olinjali poslušni pacovi.

Brave new world
5 godine prije

I pet zvjezdica su poceli slicno ko zuti prsluci, pa je sad logicno da italijani zele sebi slicne i u francuskoj kad se vec ukazala prilika.
Kad je Beppe Grillo poceo s pokretom proganjali su ga iste strukture ko i zute sada u francuskoj-bankarski lobi i slican talog drustva.
Ako u francuskoj dobiju na izborima slicni ko i u italiji bit će zanimljivo gledati kako ce izgledati eu, kako nato i sta ce švabe raditi.
A najinteresantnije je kako će se ponašati imperij zla na maglovitom otoku.

hrvat
5 godine prije

viva italia
svaka cast talijanima.jedini u e-U koji govore poštano i iskreno -za narod.
a makaron nek poziva veleposlanike kamo hoce.čorak

Istranko
5 godine prije

Zanimljiva je ova Francuska vlada, ne sviđa im se kada im se netko miješa u unutarnje poslove…

Moreno
5 godine prije

Ovo je već nešto bolje . . . Macrončić ima dodatni problemčić . . .

PEROTUNGUZ
5 godine prije

Talijani mrze Francuze s razlogom. Sjetimo se samo Napoleona i kako je razbio Venecijsku Republiku nakon 1100 godina, dovoljno je prouciti Kampoformijski mir (1790 i neke) u kome je posjede Venecije podijelio s Austrijom (zato su talijani u prvom svjetskom ratovali s Austrijom na Soci). Takodje, ako malo proucimo tajnu organizaciju karbonara iz 1820, koja je pripremala uslove za oslobodjenje od Francuza i unifikaciju Italije vidjecemo i korjene te mrznje. Opet ponavljam S RAZLOGOM. Italija je bila okupirana npr umjesto kralja u Napulju, bio je Joakim Murat francuski namjesnik. Nesto kao Nedic u Srbiji u drugom svjetskom … Talijani su, bolji od svih ostalih velikih drzava u Evropi. Iako su u drugom ratu okupirali Dalmaciju i Crnu Goru (i tamo pravili zlocine) to se ne moze uporediti s Njemackim zlocinima. Ko god je uspio da se prebaci na talijansku teritoriju bio je spasen … Ili samo uporedite kolonijalna osvajanja Englez,… Čitaj više »

Mucke
5 godine prije

Jedan pristup za mene jer ja sam poseban, a drugi pristup za njih ne funkcionira vise?Otpilas granu na kojoj sjedis i onda se cudis sto si tresnuo o pod?

ime amatera
5 godine prije

Bravo Italia !!!! Ovog sefa zutih prsluka odma priznati od cijele EU. Macaca Macarona poslati u venezuelsku dzunglu da propovjeda demon kraciju.

Fatih
5 godine prije

UVJEK SU MI OVE TALE BILI SIMPA I DRAGI!

Bravo!
5 godine prije

Svaka čast Talijanski vlastima!

Dečko sa ulice
5 godine prije

Tek sad mi je jasno, sva moja predviđanja i komentari da su Zprsluci politički izuzetno jak pokret i da samo rastu, se ostvaruju.
Žuti prsluci postaju internacionalno prepoznat pokret, razlog direktnog diplomatskog sukoba dvije članice EU, ovo je NEVJEROJATNO!!!
Isto tako, predvidjeo sam ultimatum od Rusije.
Stigao je danas u blažem obliku,
“Uništite lancere u 6 Mj. ako želite da se vratimo u iNF.”
Izmedju redova se čita:
“Ako ih ne uništite, za 6 mjeseci mi ćemo ih uništiti jer predstavljaju prijetnju za RF i za zemlje Evrope.”
Tako je. 100% ispravno.
I Logično.

Travis
5 godine prije

Bolje da se Italija bavi recesijom u svojoj kući nego Francuskom.

Aga
5 godine prije

Sad priznati 10zutih kao veleposlanike francuske I uputiti novcau medijsku i logisticku pomoc zutim prslucima

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI