Američki mediji dovode u pitanje upotrebu nebijelih emojia od strane bijelaca

Zbunjena zena
28 komentara

NPR je podigao uzbunu uz detaljnu analizu boja kože emojia i njihovu odgovarajuću upotrebu.

Nacionalni javni radio (NPR) sa sjedištem u Washingtonu ismijan je u srijedu nakon što je objavio članak u kojem se analizira koje su boje kože emojia etičke za različite rase.

Članak pod naslovom „Koju boju kože emojia treba da koristite? Odgovor može biti složeniji nego što mislite“, predstavljeni su intervjui sa ljudima različitih rasa koji su raspravljali o komponentama rasne pravde u crtanim emojiima i da li je u redu da bijelci koriste tamnopute ili „neutralne“ žute likove.

„Neki bijelci mogu izabrati žuti emoji palac gore jer se to čini neutralnim – ali neki akademici tvrde da odustajanje od bijelih emojia sa palcem gore signalizira nedostatak svjesti o privilegijama bjelaca, slično društvu koje povezuje bijelo s nerasnim“, navodi se u članku NPR.

Međutim, u tekstu je primijećeno da neki bijelci namjerno koriste tamnopute emoije u pretežno bijelim prostorima da bi „izjednačili teren za igru“.

Članak je brzo ismijan na mreži, a kritičari su ismijavali količinu truda koje su tri novinara koja su doprinijela stvaranju članka navodno uložila u njega.

Konzervativna komentatorka Lauren Chen napisala je: „Mjerenje ’privilegija’ korištenjem emojia je najprivilegovanija stvar koju sam ikada čula“.

„Tako je važno da ovaj posao finansiramo našim poreznim dolarima. Hvala NPR“, rekla je bivša tehnička reporterka New York Timesa Nellie Bowles.

Članak je takođe privukao pažnju republikanskog kongresmena sa Floride Matt Gaetza, koji je prokomentarisao da, dok „Kina gradi hipersoničnu municiju sposobnu za globalni udar za nekoliko minuta, američki porezni dolari se troše na analizu emojia“.

Osnovan od strane savezne vlade 1970. godine, NPR nastavlja da prima relativno mali dio svojih sredstava od Korporacije za javno emitovanje (CPB) i saveznih agencija. Ostatak finansiranja dolazi od distributivnih službi, privatnih lokalnih stanica (koje, međutim, takođe mogu biti finansirane od strane državne i lokalne samouprave) i pojedinačnih davaoca doprinosa.

 

Pretplatiti se
Obavijesti o
28 Comments
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Neć žvaku hoću kusur
1 godina prije

Je l’ ovo neka *ajebancija

roberto
1 godina prije

hehehe..sam čekam da homica tomašević,počne slične gluposti,raditi u zagrebu..heheh

hvala portalu što me nasmijao za dobro jutro;);)

rade iz niša
1 godina prije

dabogda sunčeva baklja spržila internet, a s njim i ove trolove koji zarađuju na ovakvim gadarijama, pa da odu malo orati na polje i vidjeti što je život izvan ljevičarskih woke pi*darija

Alen
1 godina prije

Konačno da su se počeli bavitii pametnim stvarima !

Scorpiorex
1 godina prije

Ja imam grupu za posao,fdje postavljamo plan itd,pratim vec dugo,Pakistanci stavljaju braon,Somalijci crni,ja uvijek bijeli.

lurker
1 godina prije

Amerika, zemlja slobodnih, hrabrih i ludih.

xoxo
1 godina prije

S kojim se glupostima današnji čovjek bavi, da ne povjeruješ. Još samo fali da propitkujemo koju slobodu ima wc školjka, te da li ju vrijeđamo ako stavimo pisoar u istu prostoriju:)
Šalu na stranu.

Mislim da ova idiokracija zorno prikazuje stanje u ovom društvu.. Kolko napredujemo tolko i propadamo..

Nego, jedno pitanje, što bi se točno dogodilo i koje bi bile posljedice, ako bi emoji bio bijeli?

Incog
1 godina prije

Tako im je nastala i politička korektnost, već vidim da bi mogli i ovo prihvatit.

Beware
1 godina prije

Još malo pa je ludilu kraj 🚽

Prle
1 godina prije

I logicno spalo kurcu za usi kad je spalo da lansira ovakav tip vijesti. Sreca pa je korona pa imaju o cemu razglabati. Znaci da nam je dobro.

ledeno doba
1 godina prije

svakodnevno odvlačenje pažnje sa banalostima goyimima u Trumanovom šouu..

ledeno doba
1 godina prije

deda Soros i ovdje je imao svoje prstiće.

podatak sa wikipedije:

“…In October 2010, NPR accepted a $1.8 million grant from the Open Society Institute. The grant is meant to begin a project called Impact of Government that was intended to add at least 100 journalists at NPR member radio stations in all 50 states by 2013…..”

Ante
1 godina prije

Amerika ima veliki nedostatak institucija koje su se bavile ljudima sa upitnom pameću.

tihobl
1 godina prije

Amerikanci decenijama skoluju kadrove bas za ovakve stvari. Prirodne nauke rijetko koji amerikanac zavrsava i te fakultete upisuju bogati kinezi koji padnu na prijemnom kod kuce.

Max
1 godina prije

NPR piše gluposti.

Tim Kunić
1 godina prije

Tako je to kada ludost postane pravilo.

Roccos
1 godina prije

Slika sugerira da je Rosamund Pike nečim zgrožena,ili je barem ista ona.

Ana
1 godina prije

Woke i ostali psihopate poslali su sve do sto djavola odavno.
Zapadnjaci iste sorte u ovoj jadnoj Europi cine sve da iskrenu, isprljaju, isporacaju svoj otrov na sve i svakoga, a ako slucajno zines, onda i bejzbolske palice prorade!
Pljuc!

Lucija, prva
1 godina prije

A ova ku ja sa slike već ima nekih intimnih problema…a bit će i gore. 😁

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI