Australijanci mogu posjetiti Antarktik tokom pandemije bez pasoša ili prtljaga

Put na Antartik
11 komentara

Od novembra, Australijanci će moći razgledati Antarktik iz vazduha u jedinstvenoj prilici za putovanje tokom pandemije Covid-19. Putnicima neće trebati ni pasoš, jer se putovanje smatra domaćim letom.

Letove nude turistička kompanija Antarctica Flights i australijski avioprevoznik Qantas, koji je ranije koristio jedan od svojih Boeing 747 za 12 do 13 sati dugo putovanje do ledenog kontinenta. Sada kada su svi avioni prizemljeni, putovanje će se obavljati privatnim charterom Boeing 787-9 Dreamliner.

Putnici iz Sydneya, Melbournea, Brisbanea, Adelaidea i Pertha provest će oko četiri sata leteći iznad kontinenta Antarktik tokom ljetnjih mjeseci na Južnom polu. Let će prelaziti Južni magnetni pol gdje će putnici vidjeti krševitu planinsku unutrašnjost kontinenta.

“Nisu potrebni pasoš ili prtljag za let na Antarktik, čak možete ići u kratkim hlačama ako želite”, rekao je Bas Bosschieter izvršni direktor Antarctica Flights. „Zaista, to je prilika da posjetite Antarktik u toku jednog dana. Lično mislim da je to najbolji odgovor na pitanje: „Što ste radili vikendom? Samo sam skočio dolje do Antarktika.”

Cijene karte počinju od 1.199 australskih dolara (oko 860 američkih dolara) za sjedišta u ekonomskoj klasi, do 6.499 dolara (4.650 dolara) za poslovnu klasu.

Provest će se dodatne mjere sigurnosti kako bi se osiguralo zdravlje i sigurnost putnika tokom leta. Svi putnici moraju ispuniti obrazac deklaracije o zdravlju i sigurnosti. Takođe će morati proći beskontaktno mjerenje temperature prije ukrcavanja. Svaki putnik će dobiti lični Qantas paket za let uključujući masku za jednokratnu upotrebu, sredstva za dezinfekciju i maramice za dezinfekciju. Takođe će dobiti dodatni prekrivač za naslon za glavu i higijenske maramice u pripremi za zamjenu sjedišta, koja se dešava na polovini puta.

Antarctic Flights takođe tvrde da će blokirati neka mjesta u ekonomskoj klasi, omogućavajući stepen fizičke distanciranosti.

antarktikaustralijaPandemijaputovanje
Pretplatiti se
Obavijesti o
11 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Stara kuka
3 godine prije

Što je točno cilj zatrpavanja portala “vijestima” o mogućnosti da Australci putuju na Antarktiku, Hitlerovom zubalu ili kvaru na velikoj tavi za traženje izvanzemaljaca naprimjer? Odvlačenje pozornosti s vijesti koje su zaista važne i ključne za budućnost svijeta možda? Jer to je jedna od omiljenih taktika i današnjih “mainstream medija”. Plasiraj pravu, važnu vijest, ali ju zatrpaj u gomili banalnosti pa ju nitko neće ni primjetiti u masi, a ti možeš uvijek reći da si javnosti objavio istinu.

Umpah Pah
3 godine prije

Zbog nezapamćenog interesa
Boeing 787-9 Dreamliner
će mijenjati
Cesna Pusić-19 ?

Rat i Mir
3 godine prije

Nije mi jasno, Austrija – Austrijanci; Australija – Australci; ovo kako ste ih vi nazvali čujem prvi puta u životu ili možda griješim

nessy
3 godine prije

Toliko si ti do sada popusio, pod bezbroj nickova, da tvoje pusenje ne vrijedi, doslovno nista. A sto se tice kulture komunikacije, koju ti je spomenula redakcija, ti bi mogao umjesto Svicarske zivjeti i u Finskoj, pa opet ne bi postao fin. Pobjegao si sa Balkana, ali Balkan iz tebe, nikako.
Samo da naglasim, nisam apologet redakcije, sto vise, cesto ih kritiziram, ali, ako su u pravu, ok je da ih se podrzi.

Zax
3 godine prije

Je li se to odnosi i na stanovnike Melbourne? Pitam zbog prijatelja koji je tamo. Nesmije iz kuce izaci osim na sat vremena jednom dnevno. Maska obavezna i max pet kilometara od kuce. Culi se prije neki dan. Kaze da razmislja o tome da se ubije.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI