fbpx

Bill Gates je dobio jedno od najvećih kineskih priznanja

Bill Gates - Kina

Šef Microsofta je izabran u Kinesku inženjersku akademiju (CAE) zbog rada na razvoju napredne nuklearne tehnologije. Bill Gates, tehnološki milijarder koji je suosnivač Microsofta, dobio je jedno od najvećih kineskih priznanja – priznanje koje je uglavnom rezervisano za vrhunske naučnike i inžinjere.

Gates je bio jedini neakademski stranac kojeg je Kineska inženjerska akademija odabrala za doživotno članstvo u 815-člano tijelo iz baze od 533 kandidata, objavila je organizacija u ponedjeljak.

Svake dvije godine biraju se novi akademici iz akademskih institucija, istraživačkih instituta, preduzeća i bolnica, unutar i izvan Kine.

CAE – koja spada pod Državno vijeće, vrhovno upravljačko tijelo Kine – takođe ima ulogu savjetovanja Pekinga o ekonomskom i socijalnom razvoju zemlje, a novi članovi moraju imati „strogo političko odobrenje“.

Stranci ispunjavaju uslove za članstvo ako su doprinijeli razvoju ili igrali važnu ulogu u promociji kineskog inženjerstva, nauke i tehnologije, objavila je CAE na svom websajtu.

Akademija je saopštila da je Gates izabran u akademiju zbog svoje uloge osnivača i predsjedavajućeg nuklearne kompanije „TerraPower“ sa sjedištem u Washingtonu, koja je nedavno najavila partnerstvo sa Kineskom nacionalnom nuklearnom korporacijom u cilju razvoja naprednog nuklearnog reaktora.

Očekuje se da će zajednički projekat početi sljedeće godine, a cilj mu je projektovanje i izgradnja nuklearnih elektrana.

Američki poslovni magnat susreo se u raznim prilikama sa kineskim predsednikom Xi Jinpingom i razgovarao o daljoj saradnji u oblasti nuklearne energije s premijerom Li Kekiangom ranije ovog mjeseca.

Kina je posljednjih godina mnogo uložila u naučni razvoj, jer želi postati globalna naučna sila.

Izbor stranih članova akademije dio je ovog napora da se ojača prisustvo i uticaj Kine u inženjerstvu, nauci i tehnologiji, saopštila je organizacija na svom websajtu.

Akademija je takođe obećala da će nastaviti da proučava i primjenjuje „duh“ 19. Kongresa stranke, fraza je koju su često izgovarali državni mediji nakon događaja u oktobru, a koji je Xi  iskoristio da učvrsti svoju vlast.

Pored Gatesa, neki od  17 novoizabranih stranih akademika su i profesor mašinogradnje Shikin Jack Hu sa Univerziteta u Mičigenu; Stephen P Boid, inžinjer elektrotehnike sa Univerziteta Stanford; i Nicholas Robert Lemoine, dekan Akademije medicinskih nauka sa Univerziteta Zhengzhou. Odabrano je i četrdeset devet novih kineskih članova.

U akademiji je već bilo 76 stranaca, među kojima su i nobelovci poput Roberta H Grubbsa sa Kalifornijskog tehnološkog instituta i Paul Nurse sa Francis Crick instituta.

Britanski naučnik Joseph Needham, poznat po istorijskom hroničenju kineske nauke i tehnologije, takođe je bio član do smrti 1995. godine.

Članstvo u ovom tijelu je častna značka za kineske naučnike. Od članova se traži da budu oprezni u prihvatanju javnih naslova i apeluju da odbiju „ponude sa prekomjerno visokim ili neprikladnim materijalnim koristima“.

0 0 vote
Ocijenite članak
Pretplati se
Obavijest
guest
32 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
Sion
Gost
Sion
7 mjeseci prije

Već neko vrijeme se nisam zadržavao na ovom portalu, ali prema par tekstova koje vidim od Z. Milića, čini mi se kao dobrodošlo osvježenje od navijačkog jednoumlja koje je ovdje uhvatilo maha. Svakako dobro za nekakvo kvalitetnije sagledanje svega. Pohvala redakciji i samo naprijed.

Uskoro bismo svi mogli uvidjeti do koje mjere su događanja u svijetu orkestrirana i da nam jedino Bog može pomoći. Jer ići će svakako prema zahuhtavanju, a sve ovo sa pandemijom je samo uvod u sve to. Bolje je ikada nego nikada da shvatimo tu istinu, i da nam je samo u jednome spas od onoga što dolazi, a taj je Isus Krist.

Koga zanima može čitati o razdijeljenom kraljevstvu u kojem sada živimo u Danielu 2,37-45 i najvjerojatnije o prisilnom čipiranju u Otkrivenju 13,16-18. Ali u Gospodinu Isusu Kristu imamo spas.

Pozdrav i svako dobro.

Alex
Gost
Alex
7 mjeseci prije
Reply to  Sion

Pomozi si sam, pa će ti i Bog pomoći. Osim toga u bibliji piše i :”Zub za zub, oko za oko”.😁

Sion
Gost
Sion
7 mjeseci prije
Reply to  Alex

Alex, u Bibliji piše >> Čuli ste da je rečeno: “Oko za oko, zub za zub.” A ja vam kažem: “Ne opirite se zlotvoru! Naprotiv, udari li te tko po desnom obrazu, okreni mu i drugi! Tko bi te htio tužiti da se domogne tvoje košulje, podaj mu i ogrtač! Ako te tko prisili da ideš s njim jednu milju, hajde dvije! Tko te moli, podaj mu; a tko hoće da mu pozajmiš, ne odbij ga!<< Tako naučava Isus u Evanđelju po Mateju 5,38-42 i u Evanđelju po Luki 6,27-30 ali i na mnogim drugim mjestima.

Ovoga se ja prvi, i ja najviše od svih, ne mogu držati bez pomoći Duha Svetoga. Međutim, to je jedini način da se prekine začarani krug nasilja, nepravde i zla. To je način na koji je Isus pobjedio đavla i svo zlo ovoga svijeta. Dopustio je da ga udaraju po obrazima, da mu uzmu košulju i ogrtač, i da sa križem na leđima ide koliko su tražili.

Ponizili su ga i ubili, ali Otac ga je uskrisio i uzdigao kao pobjednika. Pokazao nam je jedini način i pozvao nas da krenemo za njim, jer je kako stoji u Evanđelju po Ivanu 14,6 Isus jedini put, istina i život.

Pozdrav i svako dobro.

Stock
Gost
Stock
7 mjeseci prije
Reply to  Sion

Dragi moj Sione…ti bi trebao znati kada, kako i ko je napisao Bibliju koju ti citiras.
Ili mozda mislis da je neko zapisivao Isusove rijeci sjedeci ispod krsta?
Dakle, napisavsi te “istine” nekoliko vijekova nakon raspeća, vrh je stvorio gomilu ovaca koje je mogao ebati kako mu padne na pamet. A da ovce okreću drugi obraz, ili da mu daju ogrtać ili…
Zato vrh danas ima koliko 99% ovaca.
Ne, ja ti necu udarit šamar, tako da ne moraš okretati drugi.
Necu ti uzeti ni kosulju, tako da mi ne trebas davati svoj ogrtać.
Ali ako me ošamariš razvalicu te ko beba zvecku.

APajo1233
Gost
APajo1233
7 mjeseci prije
Reply to  Stock

LOL

Mihael
Gost
Mihael
7 mjeseci prije
Reply to  Sion

@Sion Istina je to što pišete. Međutim, o Kristu je potrebno stjecati znanje, a ne ostati samo na onome što se danas naziva vjera. Duh današnjeg vremena zahtijeva i misaono udubljivanje u Misterij Krista – Logosa. Nije uzalud Hegel pisao da je kršćanstvo najrazvijenija religija, sposobna utažiti duhovnu glad i najprostijem seljaku i najmudrijem mislitelju. Svakome onoliko koliko je sposoban primiti!

Sion
Gost
Sion
7 mjeseci prije
Reply to  Mihael

Mihael, od onog što je Hegel pisao, draže mi je ono što je pisao Pavao nadahnut i vođen Duhom Svetim, a zapisano je u Bibliji. Tako stoji u Prvoj poslanici Korinćanima 2,1-5 ~I ja, kada dođoh k vama, braćo, da vam navijestim svjedočanstvo Božje, ne dođoh s visokim govorom ili s mudrošću, jer ne držah zgodnim među vama išta drugo znati osim Isusa Krista, i to razapetoga. I sam vam se pokazah slabim, bojažljivim i drhtavim. Moja riječ i moje propovijedanje nije se sastojalo u uvjerljivim riječima mudrosti, već u očitovanju Duha i snage, da se vaša vjera ne oslanja na ljudsku mudrost, nego na Božju snagu.~

Duh današnjeg vremena potiče na isprazno filozofiranje i mudrovanje . Radi toga stoji pisano u Prvoj poslanici Korinćanima 1,18-25 ~Bez sumnje, govor o križu ludost je za one koji propadaju, a za nas koji se spasavamo sila je Božja, jer stoji pisano: “Uništit ću mudrost mudrih i učinit ću ispraznom umnost umnih.”~ i dalje ~Budući da svijet svojom mudrošću nije upoznao Boga u Božjoj mudrosti, odluči Bog one koji vjeruju spasiti ludošću propovijedanja. I dok Židovi zahtijevaju znakove, a Grci traže mudrost, mi propovijedamo Krista razapetog, sablazan za Židove, ludost za pogane, a za pozvane – i Židove i Grke – Krista, Božju silu i Božju mudrost, jer je Božja ludost mudrija od ljudi, i Božja slabost jača od ljudi.~

Bog zahtjeva da priznamo i zazovemo Isusa Krista u naš život kao Gospodina i Spasitelja. Jednostavan zahtjev bez ikakvog mudrovanja, ali upravo će taj zahtjev prokazati misli i nakane svačijeg srca. Stoga i stoji pisano u Evanđelju po Luki 2,34-35 da je Isus određen za znak kojemu će se protiviti kako bi se otkrile misli mnogih srdaca.

Pozdrav i svako dobro.

Mihael
Gost
Mihael
7 mjeseci prije
Reply to  Sion

Pavao, kojeg spominjete, bio je jedan od najobrazovanijih ljudi svoga vremena, najdublje upućen i u židovska i u grčka znanja. On se znalački i suvereno, a opet na drugačije, njima bliske načine, obraća Židovima, Grcima i Rimljanima. On je bio “sve za svakoga”, kako sam o sebi kaže, s jednostavnima se mogao ophoditi jednostavno, a s mudrima mudro. Vrlo obrazovani su bili i rani patrijarsi Origen i Klement Aleksandrijski, pa kasnije i Toma Akvinski, Meister Eckhart, Blaise Pascal i mnogi drugi vodeći kršćanski duhovi. Oni svojim primjerima dokazuju da se znanje i vjera ne isključuju nego nadopunjuju.
Pritom, vjera o kojoj Pavao i evanđelja govore nema pasivno značenje kakvo danas ima, već je ona aktivna i djelatna snaga, toliko djelatna da se njome i brda mogu premještati, kako sam Pavao kaže.
Također, on uvijek govori o živom Kristu, koji se mora doživjeti i kojim se čovjek treba prožeti cijelom dušom, što znači i umom i srcem i htijenjem. U najdubljem pavlovskom duhu je cijelim bićem se ispunjavati živim Kristom, koji je s čovjekom od početka svijeta i bit će do kraja svijeta.
Znanje o Kristu – Logosu ne šteti nego istinski rasplamsava i našu vjeru kao djelatnu snagu.

Sion
Gost
Sion
7 mjeseci prije
Reply to  Mihael

Mihael, nije poanta onog što sam ja naveo koliko je Pavao bio obrazovan, već da je upućivao sve na jednostavnost Kristovog Evanđelja.

Da nam se obratiti i zazvati Gospodina Isusa u svoje srce, čime dobivamo nov život, i da nam se krstiti vodom i Duhom Svetim. Isus Krist nam je potreban kao Spasitelj koji nas izbavlja i kao Gospodin koji nas voditi. Sve ostalo dolazi iza tih prvih koraka i proizlazi iz prisnog odnosa sa živim Bogom.

Da, prisan odnos sa živim Bogom je aktivan život, kroz koji nas Bog brusi i izgrađuje. Život za koji nije potrebna nikakva filozofija, već jednostavna djela vjere i ljubavi. Tada na svoje oči gledamo kako Bog oslobađa, ozdravlja, proviđa, iz razvalina i ruševina gradi nešto sasvim novo.

Da, svjedočim za to jer sam svjedok toga.
Laka i blagoslovljena noć.

Mihael
Gost
Mihael
7 mjeseci prije
Reply to  Sion

@Sion Kažete da je Pavao “upućivao sve na jednostavnost Kristovog evanđelja”.
Dublji je i širi Pavao od onoga kako ga vi doživljavate.
Zar ne kaže u Poslanici Efežanima: “… da vam Bog našega Gospodina Isusa Krista, Otac slave, dadne duha mudrosti i otkrivenja da ga potpuno upoznate…” (1, 16- 17).
Zar Duh Sveti nije Duh Istine i Mudrosti?
Zar darovi Duha Svetog nisu Mudrost, Razum i Znanje?
Također, ne postoje nikakvi standardi ni kanoni o tome što dolazi prije, a što poslije, to ovisi o individualnom putu svakog čovjeka i o koječemu drugome.
Svoj put i svoje iskustvo ne treba apsolutizirati, upravo suprotno i Pavao kaže “preobličavajte se obnovom svoga uma da mognete uočavati što je volja Božja” (Rimljanima 12,2).
Kao što su pojedinačni putevi različiti tako su i darovi različiti.
To je sama bit kršćanstva, da je svaki čovjek slobodan, da je idividua i da kao takav prihvaća ili odbacuje Krista (iz svoje slobode).
On uvijek radi sa slobodnim čovjekom i kroz čovjekovu slobodu, pa kristovska može biti jedino zajednica slobodnih ljudi (s različitim darovima i različitim putevima), u kojima i među kojima živi Krist, povezujući ih i ujedinjujući.

Stock
Gost
Stock
7 mjeseci prije
Reply to  Mihael

Jeste li završili sa pranjem?
Ne zaboravite balsam.

Sion
Gost
Sion
7 mjeseci prije
Reply to  Mihael

Mihael, da kažem da je Pavao upućivao sve na jednostavnost Kristovog evanđelja, i sva Djela apostolska nam svjedoče o tome kako su se ljudi obraćali preko jednostavnosti Kristovog evanđelja. Počevši sa jednostavnim Petrovim Govorom u Djelima apostolskim 2,14-41 i obraćenjem oko tri tisuće duša.

Pavao zasigurno ne govori o mudrosti i znanju ovoga svjeta, već o Božjoj mudrosti i otkrivenjima, a u Prvoj poslanici Korinćanima 1,18-25 jasno stoji što nam je Bog obznanio kao svoju mudrost: ~Mi propovijedamo Krista razapetog, sablazan za Židove, ludost za pogane, a za pozvane – i Židove i Grke – Krista, Božju silu i Božju mudrost.~

Cijela Biblija, i sva kršćanska povijest nam svjedoče kako su se ljudi istinski obraćali i nastavljali istinski živjeti sa Bogom preko jednostavnosti Kristovog evanđelja. Ono je temelj, bez kojeg je svako mudrovanje isprazno i jalovo.

Za kraj da završim ovaj razgovor. Napisali ste: ~Također, ne postoje nikakvi standardi ni kanoni o tome što dolazi prije, a što poslije, to ovisi o individualnom putu svakog čovjeka i o koječemu drugome.~ No jasno je da prvo dolazi obraćenje, a onda hod sa Bogom.

Sada vas zaista pozdravljam, jer vjerujem da smo si rekli dovoljno. Pozdrav i Božji blagoslov.

Ico
Gost
Ico
7 mjeseci prije
Reply to  Sion

Viša sila ( Bog ) je poput struje. Ako se ne pridržavaš zakona struje, npr uhvatiš rukom neizoliranu žicu pod el. naponom, slijedi smrt. Nije te kaznila struja, nego se ti sam u biti kaznio jer se nisi pridržavao zakona struje. 100% na isti način djeluje i Viša sila (Bog)!
Znači Viša sila (Bog) ne kažnjava, niti oprašta. Radi se o automatizmu.
Viša sila (Bog) sve vidi, sve čuje i sve pamti, kaže Joseph Murphy u knjizi: Snaga Podsvijesti

mladen3x
Gost
mladen3x
7 mjeseci prije
Reply to  Sion

Uglavnom,Kinezi su ga “kupili”.Da li se on stvarno “prodao” ili nije,bude se pokazalo.Za neke “izdajnik”,za neke “špijun”,za neke”profiter”,vrijeme bude pokazalo.Jedino što znam,Kinezi rade sve u par koraka unaprijed,prema tome…

Dejan
Gost
Dejan
7 mjeseci prije

Kako su lepo povezani… sve kabalini igrači. Kina se može nazvati i kabalistička država.
Uzgred, u filmu Pad kabale se pominju tri pape. Beli papa, to je Francisko, crni papa koji je i moćniji od belog pape, jezuitski general, a pominje se i sivi papa. Do sad nisam naišao ni na kakve podatke o sivom papi. Ima li neko informaciju o tome?

Lucija
Gost
Lucija
7 mjeseci prije
Reply to  Dejan

Dejan

Jezuitskog generala zbog utjecaja zovu “crni papa”. On je i papin ispovjednik.
Bilo je prorečeno za ovog papu da će biti crn, što su neki shvatili da će biti – crnac.
Međutim…😊…mislim da jezuit nikad do sad nije bio papa.

Yagoda
Gost
Yagoda
7 mjeseci prije
Reply to  Lucija

Jel moze link na taj film?

Dejan
Gost
Dejan
7 mjeseci prije
Reply to  Yagoda

Yagoda
već sam postavljao link juče ali evo opet , ima deset delova

https://www.youtube.com/watch?v=fPc9ZAP9BWU

Pantagana
Gost
Pantagana
7 mjeseci prije
Reply to  Dejan

.

Kile
Gost
Kile
7 mjeseci prije
Reply to  Dejan

Za sivog kažu da je najjači da kontrolira i crnog i bijelog, i da potječe iz Rimske linije papa, od pravih Rimljana eto to sam pronjuškao malo, uglavnom odličan serijal hvala ti pogledo sam jučer sve, jedino ovaj zadnji mi je malo fantazija, ali ćemo vidjet ubrzo

Joe
Gost
Joe
7 mjeseci prije

Ja tebi beckdoor za windowse ti mene akademiju.

Alex
Gost
Alex
7 mjeseci prije

Masna lova sva vrata otvara…ona od sefa pak pogotovo😂😂😂

Umpah Pah
Gost
Umpah Pah
7 mjeseci prije
Reply to  Alex

Koja su vremena došla
da više nemožemo vjerovati
ni političarima ni novinarima ?

mislim
Gost
mislim
7 mjeseci prije
Reply to  Umpah Pah

nikad nisi smio vijerovati ni jednima ni drugima.
a eto sad si i ti progledao.

Umpah Pah
Gost
Umpah Pah
7 mjeseci prije
Reply to  mislim

@mislim :
Vindovsa ti deset ?

Ico
Gost
Ico
7 mjeseci prije
Reply to  Alex

Para vrta gdje burgija ne može

Iza_horizonta
Gost
Iza_horizonta
7 mjeseci prije

Bil Gejts je pajac.
Imamo tu neke malo starije, mudrije i bogatije tkz. komuniste.
I da … oni nisu kinezi.

Bosanac
Gost
Bosanac
7 mjeseci prije

#spiritcookong #pizzagate malo pogledas po twitteru kad ono Marina Abramovic snimila reklamu za Microsoft (virtual reality) 🙂

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
7 mjeseci prije

Pa ovaj covek zna SVE! Bez ikakve skole u garazi napravio posao milenijuma, a sad pravi cjepiva, cepa atome, bori se s virusima, leti, pliva, osvaja medalje, snima filmove, pravi decu, kuha, sprema, trci, masturbira i svima nam ga “uvali”

Joža
Gost
Joža
7 mjeseci prije

Ljudi koji su donedavno dizali Kineze u nebo kao nove lidere ovoga planeta, sad ih pljuju zbog nagrade Bilu? Nije moguče…
Sad su i oni dio židovskoga lobija?

Priznajem, dugo vremena sam mislio da će se svijet promijenit na bolje ako ojačaju Rusija i Kina. Nisam više toliko siguran…

Sve sam bliže vjerovanju da svi surađuju međusobno…

Crni žutokljunac
Gost
Crni žutokljunac
7 mjeseci prije
Reply to  Joža

Iz šupljeg u prazno.Mi samo dobivamo privid promjene.Kao nešto se mijenja,a oni samo koriste različite domaćine i dalje guraju prema svom cilju.

dugi
Gost
dugi
7 mjeseci prije

Jos se secam izjave, o zlatnom molionu.,jacu vas pobit.Svisu se tome smijali.Verujem da taj s..t ima veze sa koronom……

POVEZANE VIJESTI

Izbornik