Dok nas i dalje lažu o globalnom zatopljenju, led na Arktiku se vratio

Arktik
58 komentara

Prema posljednjem izvješću EU-ovog programa za promatranje Zemlje Copernicus, područje morskog leda u ožujku 2021. bilo je samo 3 posto ispod 30-godišnjeg prosjeka. Ožujak je godišnji maksimum pokrivenosti morskog leda na Arktiku.

Vijest nije promijenila glavni narativ o klimatskim promjenama. Godine 2009. klimatski alarmant bivši američki potpredsjednik Al Gore predvidio je da će Sjeverni pol biti potpuno bez leda do 2013. Stranica BBC Future Planet 2020. tvrdila je da je za veći dio leda rečeno da “brzo nestaje” i da želi posipati područje sa staklom.

Geološki zapisi pokazuju da je Zemlja često bila bez leda. Dok klimatski alarmisti smatraju da je stopa promjena zabrinjavajuća, povijesni zapisi sugeriraju da su slične stope promjena zabilježene i prije.

Godine 1816., Kraljevsko društvo je primijetilo da je “2000 četvornih liga, liga je tri milje leda kojim su grenlandska mora između zemljopisnih širina od 74° i 80°N do sada bila prekrivena, u posljednje dvije godine u potpunosti nestao”.

Glavni znanstveni savjetnik britanske vlade, Sir Patrick Vallance, pokušava uplašiti javnost brojnim ekstremnim vremenskim modelima i štetnom znanošću, navodeći da je arktički morski led krenuo prema “prelomnoj točki”. Do kraja 2021., sudionicima na konferenciji COP26 rečeno je da na satu sudnjeg dana ima samo “jedna minuta do ponoći”.

artikPatrick VallanceZatopljenje
Pretplatiti se
Obavijesti o
58 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
CAN
1 godina prije

Kad vidim naslov,zahladi mi oko srca…a nisu rusi u pitanju.

nepoželjni
1 godina prije

Laž oko “globalnog zagrijavanja” (i njegovog “uzroka”) ima svoju svrhu kao i sve dosadašnje laži od Isusa pa do “virusa” i plandemije… (nema potrebe za širim objašnjenjem)

1 godina prije zadnji put uredio dzabaludin
sebastian
1 godina prije

Haleluja.Baš sam mislio da će mi globalno zatopljenje pomoći otopiti frižider kad li je opet počelo smrzavati na Arktiku.E,kad nemaš sreće.

Kiki
1 godina prije

Možda je pokrivenost površine 3% ispod 30-godišnjeg prosjeka, šta je s debljinom? Članak je smiješan, a zaista je minuta do ponoći, tko želi nek pogleda Arctic Death Spiral dokumentarac na Yt, ima toliko najuglednijih znanstvenika koji govore o tome, a koji su godinama bili cenzurirani. Ali to neće spriječiti poricatelje u svojim besmislicamai 🤣

tihobl
1 godina prije

Ne mogu da vjerujem – nobelovac Al Gor je lagao. Kud ide ovaj svijet?

Čudan lik
1 godina prije

Pljuc… E sad si nagrebusio!!! Evo da i ja tebe pobijem, pobijaču!!
Kako to misliš da su predviđanja Faucija, Markotićke, Đikića, Sriće & co. promašena, kontraproduktivna i šta si ono još rekao (???) ah, da, netočna??

Jesi li čuo KOLIKO su im se podebljali bankovni računi???
Za te iznose ja bih izmislio bar 45 virusa, 30 ganc novih bolesti i par bakterija, gratis.
Eeeeeeeee… što se ne “školovah” da mogu i ja biti netočan i kontraproduktivan, nikada si to neću oprostiti…

Max
1 godina prije

Globalno zatopljenje je projekt moćnika.

Vergilius
1 godina prije

Mislim da se radi o globalnom zaTUPljenju.

pirat sa kariba
1 godina prije

pre strog si za kitu komentatora

čudila se aman ja
1 godina prije

—30.09.2020 PMF osnovao Centar za klimaktološka istraživanja, danas na Dalm.port. donijeli govor predsjednice istog, profesorice te i te, iz emisije dobr.jutr.hrv. ,dotakla se ona svega : potresa ,zatopljenja,onečišćenja, Uglavnom, kaže znamo da će se DOGODITI,ali ne znamo kad (potresi,kataklizme), i da valja pratiti stručnjake što kažu! Eto, oni stručnjaci od virusa su puno bolji od ovih- oni znaju ne samo da će virus stići, nego i kada. No, Centar je otvoren i znanost napreduje na dnevnoj bazi…samo malo i znaćemo sve.

Agron Dark
1 godina prije

skoro se svake godine ljeti otopi rekordna količina leda na polovima a led je još uvijek tamo.
kako je to moguće??
skoro svake godine po zimi se stvori rekordna količina novonastalog leda ali se o tome ne govori. novonastali led je tanak i u toplom periodu se brzo i lako topi pa daje rekordne rezultate otapanja. no, ono bitno u ovom slučaju je to da ovaj novootopljeni led snižava temperaturu vode (vrlo malo ali ipak) tako da se ta voda lakše ledi tokom zime pa nastaju nove rekordne količine leda, koji se opet u ljeto brzo i lako topi i tako opet i ponovo i…
sa sve većim prirastom novonastalog leda sve više i više snižavati će se temperatura vode uslijed sve većeg otapanja istog tog leda što nas u konačnici vodi u ledeno doba.

kaw
1 godina prije

Ako nije trenutno zatopljenje pitam se gdje je snijeg u Zagrebu zadnjih godina…slagali se mi sa tezom o zatopljenju ona je nažalost istinita..Statistika sa brojem sniježnih dana je neumoljiva kako godine idu…

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI