fbpx

Fantastični akademik Vladimir Paar jednostavno objašnjava probleme klime, energije, obmana i istine – Obvezno za pogledati.

Vladimir Paar objašnjava problem klimatskih promjena

Od medija, lobista i manipulatora stigmatizirani akademik Vladimir Paar jednostavno i objektivno odgovara na pitanja koja sve muče. Tko želi obogatiti svoje osobno znanje i razumjeti kako nas manipuliraju, neka pogledaju ovaj intervju. Akademik Paar govori i Milankoviću, pošumljavanju kao rješenju i ITERu (fuzijskoj elektro centrali) o kojoj smo već pisali.Sviđa vam se portal Logično?
LAJKAJTE NAŠU STRANICU

(samo jednom, ako kliknete drugi put, Facebook će smatrati da nas ne volite)
Pretplati se
Obavijest
guest
Zaštitite svoje ime u komentarima... REGISTRACIJA
18 Komentara
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
PPP
Gost
PPP
1 godina prije

Svaki renomirani znanstvenik prirodnih znanosti je vjernik, jer u datom momentu shvati da fragment svijeta kojeg je spoznao nije mogao nastati spontano i iz ničega.

Copernic, Kepler, Galilej, Harvey, Boyle, Ray, Newton, Pasteur, Kelvin, Einstein,… su bili vjernici.

Ako oni nisu vjerodostojni, onda nije ni Paar.

žrec
Gost
žrec
1 godina prije
Reply to  PPP

PPP to je bilo nekad, a sada ne možeš biti znanstvenikom ako nisi ateist. Ti stari učenjaci su znali da postoji nešto iznad što ne mogu dokučiti, a ovi novi misle da su oni bogovi. Jer vjerovati u boga je vjerovati u nešto što se ne može dokazati, za razliku od postanka života, svemira, big banga, evoluciju… 😀

konrad
Gost
konrad
1 godina prije
Reply to  žrec

Moj dida bi zna reći, bolje svašta isti nego svašta govoriti. Oprošteno ti je ako ne znaš što govoriš.

neko ime
Gost
neko ime
1 godina prije
Reply to  PPP

“VJERUJEM da su većina znanstvenika ateisti”…zanimljiv znanstveni pristup proučavanju fenomena…kao da jedno nužno isključuje drugo i kao da bi činjenica da je neki znanstvenik vjernik ili ateist a priori (ne)potvrđivala kvalitetu njegovog znanstvenog rada…
kajgod

konrad
Gost
konrad
1 godina prije
Reply to  PPP

Evo ti još malo pojašnjenja da vidiš kako stvari stoje, znači do početka 20-stoljeća važila je teorija STACIONARNOG SVEMIRA, znači to je bila službena znanstvena dogma,svemir je takav kakav je i oduvijek je tu, nema početka ni kraja.
Onda Albert radi formulu di mu brojevi kažu da se svemir ili skuplja ili širi ali nikako nije stacionaran. Međutim da se ne bi sukobio sa znanstvenom zajednicom on ubaci jedan izmišljeni član i dobije rješenje da je svemir stacionaran. U to vrijeme se javlja Georges Lemaitre, Isusovac koji je je završio matematičku fiziku i skužio da je Albert prevario, po njegovim računima je izašlo da se svemir širi i da je najvjerovatnije nastao iz fantastične eksplozije iz jedne točke. I krene to objavljivati, naišao je na sprdnju, ruganje jer je koincidiralo sa Božjim nastankom svijeta koji ga je stvorio od ničega u 6 dana. Kasnije Albert priznaje da je prevario i potvrđuje Lemaitreovu teoriju koja je eto i danas aktualna.

Slavonac
Gost
Slavonac
1 godina prije
Reply to  PPP

Ti kao atejista i zidar Berliskog zida,manise vjere i vjernika.Ako si ti majmunoid,pusti ljude da vjeruju dasu postali od Boga.

Miki maus
Gost
Miki maus
1 godina prije

Yxz, e to, ti si vjerodostajan, rodjen si za HDZ ili nesto slicno.

zoran
Gost
zoran
1 godina prije

Svaka cast gospodinu Akademiku na odlicnom naucnom objasnjenju. Mamic bi ovo sve sazeo u jednu recenicu – nabijem malu Gretu na…

tihobl
Gost
tihobl
1 godina prije
Reply to  zoran

Sta on zna, on je samo akademik. Sto nisu u emisiju zovnuli i Greticu da mu kaze: KAKO TE NIJE SRAMOTA!

Lurker
Gost
Lurker
1 godina prije

Ne slazem se, u drzavi gdje je na snazi sloboda vjeroispovjesti svatko moze odabrati da li slijedi ili ne religisku dogmu (i koju) , isto tako, svatko (pa i Paar) moze slobodno odabrati vjeru (ili ateizam). Tvoj komentar je protiv slobode vjeroispovjesti.

konrad
Gost
konrad
1 godina prije

treba malo bolje poslušati i proučiti akademika Paara pa se ne bi došlo do ovakvih moram reći krivih zaključaka. On često u svojim izlaganjima spominje Einsteina koji je kao veliki znanstvenik spoznavši kako funkcioniraju prirodni zakoni koji su tako savršeni da ih je mogao stvoriti samo Bog. Uopće nije bitno je li to Kršćanski, Islamski, Budistički … bitno je da spoznavši te zakone ne možeš izbjeći da iza njih stoji savršenstvo. Znao je reći da ateisti misle odnosno vjeruju da je za to zaslužna neka nadnaravna inteligencija, zar i to nije religija?!

samo tako
Gost
samo tako
1 godina prije
Reply to  konrad

@ konrad
Tzv. Veliki prasak je jedna ničim dokazana hipoteza, i jedna je u nizu. O svemiru se premalo zna, a tamo gdje je mrvica znanja otvoren je prostor za hipoteze, kao uvijek u povijesti. Hipotetski, to može biti ciklička pojava u životu svemira.
Iz hipoteza se nakon toga izvuče sljedeća hipoteza o Bogu stvaraocu, savršenoj inteligenciji o kojoj se jedino može reči da ljudski rod o tome ne zna ništa.
I otkada to ateisti vjeruju u nadnaravnu inteligenciju ?

Mikojan
Gost
Mikojan
1 godina prije
Reply to  samo tako

Znači po tvome ako ja vjerujem da nismo sami u svemiru automatski sam vjernik, koje veroispovesti?

Perun
Gost
Perun
1 godina prije

Akademik Vladimir Paar…Je jedini akademik iz hrvatske akademske zajednice koji se ne boji medija i nastupa otvoreno ….Taj covjek je jos uvijek pojam inteligencije za neke podkapacitirane koji se pjene na njegove komentare i poglede na svijet koji nas okruzuje ….

Slavonac
Gost
Slavonac
1 godina prije

Ti kao zidar Berlinskog zida,pricas takve budalastine o akademiku.Jeli te nije stid nesto napisati.

Mikojan
Gost
Mikojan
1 godina prije
Reply to  Slavonac

Slavonac, kolega iz švabije pita kad ćeš mu vratiti otetu kuću i zemlju ?

Mikojan
Gost
Mikojan
1 godina prije

U redu, vjernik, njegov odabir, sada neka nam kaže tko je taj Bog, jel muško, jel žensko, da li je sa ove planete, da li je osoba, biće. Logično bi bilo da je naš Bog ono što vidimo svaki dan, zvijezda zvana Sunce.
I sad jedna anegdota iz mračnog doba socijalizma kada su djeca išla na vjeronauk u crkvu a nije im nametan u školama.
Nakon par tjedana pita jedan klinac velečasnog, velečasni, dajte vi meni nešto bolje objasnite, evo tu na vjeronauku upoznali smo život i uskrsnuće Isusa, vidimo ga svaki dan tu razapetog na križu a tvrdite da je uskrsnuo, dajte vi meni pokažite ko je taj Bog, ja bi želio vidjeti Boga. Velečasni poponja je ekspresno izjurio klinca iz crkve i rekao mu da više ne dolazi na vjeronauk.

žrec
Gost
žrec
1 godina prije
Reply to  Mikojan

xyz Krscanstvo je horor. Islam je jos gori..a ateizam je najgori i najbešćutniji. Tako da ću ja izabrati ipak nešto prije navedeno. A kad ateisti pričaju o Bogu odmah razglabaju o svemiru, suncu…za njih je to krajnji domet. A kao što je naše sunce jedno od bezbroj takvih u beskonačnom i bespreglednom svemiru, tako je i taj svemir vjerojatno samo jedan od više svemira, odnosno dimenzija u kojem su prostor i vrijeme sasvim drugačije određeni o čemu egzaktna znanost pojma nema niti je to zanima.

POVEZANE VIJESTI

Izbornik