fbpx

Hrvatski Telekom i Ekonomski Institut Zagreb nevjerojatnim nebulozama promoviraju uvođenje 5G mreže

Promoviranje 5G nebulozama

O tome da su znanstvenici često prostitutke i da korporacije novcima mogu naručiti studije koje će prikazati kao istinu štogod oni žele, to znamo već dugo. Najočitiji primjer su cjepiva o čemu godinama pišemo na ovom portalu. Ali korporativna hobotnica pruža svoje krakove u svim smjerovima, a ovaj puta radi se o 5G mreži.

Ali ne o njezinoj štetnosti, jer o tome se također ne smije pričati u javnosti, iako pošteni, nepotkupljeni znanstvenici upozoravaju na zdravstvene posljedice. Ovoga puta, radi se o navodnim ekonomskim benefitima 5G mreže. Ali razina laži kojima se služe, nadilazi sve dosad viđeno u javnom prostoru.

Sve je počelo kad sam na Jutarnjem Listu naletio na ove plaćene članke (oglase) financirane od strane Hrvatskog Telekoma:

Hrvatski Telekom i Ekonomski Institut Zagreb nevjerojatnim nebulozama promoviraju uvođenje 5G mreže 1

Hrvatski Telekom i Ekonomski Institut Zagreb nevjerojatnim nebulozama promoviraju uvođenje 5G mreže 2

U tim člancima/oglasima pojavljuju se nekakve bombastične tvrdnje o benefitima 5G mreže. Neke od njih vidite iz naslova kao npr. „Broj zaposlenih u turizmu povećat će se za 43 %!“

Klik na te članke vas onda odvede na jednu jako loše urađenu stranicu, pod imenom 5G budućnost, koja ima logo Hrvatskog Telekoma. Klik na članak odvest će vas na jednu od ovih stranica:

5gbuducnost.hr 1

5gbuducnost.hr 2

5gbuducnost.hr 3

5gbuducnost.hr 4

5gbuducnost.hr 5

Tamo onda možete naći apsolutno bombastične tvrdnje, o tome kako će nam nakon uvođenja 5G mreže početi teći ekonomski med i mlijeko. Zaposlenost će strašno porasti, nerazvijeni krajevi Hrvatske će se odjednom razviti, a prihodi od turizma će porasti za nevjerojatnih, onako okruglih – 50 %!

Tamo možete naći i razna renderiranja nekakve budućnosti kako ju vidi HT, kao npr ova slika, koja čini se predstavlja dronove kako zalijevaju poljoprivredne usjeve pesticidnim otrovima:

 

Hrvatski Telekom i Ekonomski Institut Zagreb nevjerojatnim nebulozama promoviraju uvođenje 5G mreže 3

Da bolje shvatite kakve nebuloze tamo sve pišu, pročitajte samo ovaj odlomak:

„Vodeći su ekonomski stručnjaci utvrdili: Hrvatsko gospodarstvo ostvarit će milijardu i 325 milijuna eura koristi od razvoja 5G mreže, a broj zaposlenih u ICT-u i turizmu narast će za više od 40 %! Troškovi poslovanja smanjit će se 10 %, prihodi od prodaje rast će od 20 % do 50 % (turizam), broj tvrtki trebao bi se značajno povećati. Veliku priliku za rast imaju slabije razvijene hrvatske regije. Dobili smo ključ za veći standard i bolju digitalnu budućnost!“

Zatim dalje iznosi nevjerojatne procjene: „Najveći pozitivan učinak bilježi se u Gradu Zagrebu, koji bi uz razvoj 5G mreže trebao doživjeti povećanje zaposlenosti od 2,5 puta.“

Dakle, shvaćate li što oni tvrde? Broj zaposlenih u Zagrebu će narasti za 2,5 puta (?!) Inače broj zaposlenih u Zagrebu iznosi oko 420,000 ljudi, a prema njihovim tvrdnjama znači da uvođenjem 5G mreže taj broj će premašiti jedan milijun, što bi onda uz djecu, domaćice i penzionere, Zagreb valjda dovelo na broj od 2 milijuna stanovnika. Shvaćate li koliko su pretjerane i sulude takve tvrdnje?

A pazite što kažu o razvoju slabije razvijenih dijelova Hrvatske:

„Raščlamba učinaka po hrvatskim županijama otkriva neravnomjernu distribuciju i znatno snažnije učinke u slabije razvijenim županijama. U odnosu na prosjek promatranog razdoblja uvođenje 5G mreže ima potencijal povećati udio novih poslovnih subjekata od 1,25 puta u Gradu Zagrebu do 3,5 puta u slučaju Brodsko-posavske županije.“ (str. 57)

Dakle oni tvrde da će se broj firmi u Brodsko-Posavskoj županiji povećati do 3,5 puta (!?) Zbog bržeg interneta (?!)

A da ni ne spominjemo tvrdnju od 50% rasta prihoda u turizmu i 43 % rasta zaposlenih. Kako? Koji su to mehanizmi koji će dovesti do takvog brutalnog rasta prihoda uvođenjem bržeg interneta? Gdje će raditi svi ti silni novi zaposlenici?

Kao izvor svih ovih tvrdnji navodi se „studija“ koju su napravili ljudi iz Ekonomskog Instituta u Zagrebu.

Kako piše, na izradi studije sudjelovali su dr. sc. Maruška Vizek kao voditeljica istraživanja, dr. sc. Tajana Barbić, dr. sc. Davor Mikulić i izv. prof. dr. sc. Nebojša Stojčić sa Sveučilišta u Dubrovniku u svojstvu članova istraživačkog tima.

Hrvatski Telekom i Ekonomski Institut Zagreb nevjerojatnim nebulozama promoviraju uvođenje 5G mreže 4

Ta „studija“ ako je tako uopće možemo nazvati, pod imenom 5G Atlas nalazi se na stranicama HT-a.

Dakle, na tome je radilo puno važnih ljudi, sa puno akademskih titula. Zato sam sa velikim očekivanjem otvorio tu studiju, da vidim na osnovu čega oni rade takve bombastična predviđanja. Zanimalo me koji su to mehanizmi koji će dovesti do tako eksplozivnog ekonomskog uzleta. Najviše me zanimala ona najbombastičnija tvrdnja, o 50-postotonom povećanju prihoda od turizma. Tražio, sam tražio, ali u cijeloj studiji nisam našao – ništa. Apsolutno ništa što bi na bilo koji način opravdalo te bombastične tvrdnje.

Da vas poštedim čitanja cijele te beskorisne studije, pokazat ću vam sve što piše o turizmu. Radi se o jednom jedinom paragrafu na 47. stranici u kojem se kao koristi uvođenja 5G mreže zapravo nabrajaju usluge koje postoje u turizmu već desetljećima. Ovo je taj paragraf, sa podnaslovom Hoteli i Restorani“:

„Hoteli i restorani

Mogućnosti koje pruža 5G mreža mogu povećati učinkovitost i proizvodnost u sektoru hotela i restorana. Popularizaciji turističkih odredišta može pridonijeti upotreba tehnologija virtualne i proširene stvarnost podržana 5G mrežom. Hotelska poduzeća moći će smanjiti troškove i povećati učinkovitost kroz mogućnosti koje pruža analizu velikog skupa podataka. IoT senzori mogu kontrolirati različite aspekte aktivnosti, od reguliranja sobne temperature do dostave hrane u sobu na zahtjev gosta. Mogućnost analize šireg skupa podataka otvara mogućnost formuliranja personaliziranih usluga prilagođenih željama korisnika. Hoteli mogu proširiti kvalitetu i sadržaj usluge koju pružaju gostima. Nove tehnologije proširuju mogućnosti zabave za goste dostupnošću brojnih aplikacija kojima mogu upravljati telefonom ili glasovnim naredbama. Veće brzine i mogućnost downloada velikih datoteka omogućuje gostu korištenje različitih TV programa i video sadržaja na zahtjev. Gostima se mogu ponuditi i nove hotelske usluge, kao što su virtualni strojevi za veslanje ili različiti tečajevi kojima bi gosti imali pristup na zahtjev.“

Dakle oni tu kao prednost 5G mreže nabrajaju usluge kao što su regulacija temperature u sobi (to se inače zove termostat i postoji najmanje 30 godina) i dostava hrane u sobu (to se zove room-service i postoji praktički od početka hotelskog poslovanja). Zatim općenito navode nekakva poboljšanja i nove usluge, a ovo na kraju o virtualnim strojevima za veslanje nema smisla ni komentirati. Oni valjda misle da turisti dolaze kod nas na more da bi „veslali“ u sobi.

I to je sve što piše o turizmu u toj studiji. Dakle, to su mehanizmi za koje oni vjeruju da će dovesti do 50-postotog povećanja prihoda u turizmu. Eto, a svi turistički stručnjaci se već desetljećima trude na ulaganjima u hotele i destinacijskom managementu, a sve što su trebali napraviti je otići u HT i zatražiti da im uključe 5G, kako bi gosti veslali u sobi. I svi problemi bit će riješeni.

Kao netko sa Američkom diplomom iz hotelskog managementa, i Austrijskim post diplomskim stupnjem iz ekonomije, mogu otvoreno reći – ovo su takve gluposti da ja jednostavno nemam riječi od šoka. Mislim da goru prostituciju ekonomske znanosti u životu nisam vidio. Ovo je zastrašujuća razina nebuloza, ovako nešto ne bi smjelo biti dozvoljeno u javnom prostoru, a ljudima koji iznose ovakve tvrdnje treba oduzeti akademske titule. To je moje stručno mišljenje, a ako se autorima ne sviđa, neka me tuže. Pa da vidimo kako će na sudu dokazati smislenost svojih tvrdnji. I da saznamo koliko im je točno HT platio. Jer ovo je prestrašno.

Da budem fer, kontaktirao sam ljude iz Ekonomskog Instituta i zatražio pojašnjenja. Ali odgovor koji sam dobio imao je još manje smisla nego tvrdnje iz studije. Neću vas zamarati njim, nije vrijedno.

Ono što nas mora brinuti je kako je moguće da jedna od najvećih korporacija u zemlji može naručiti ovakvu studiju, i reklamirati je u javnosti bez ikakvih posljedica. I moramo se zapitati, ako oni mogu ekonomske znanstvenike platiti da govore ovakve nebuloze onda je jasno da isto mogu napraviti i sa drugim granama znanosti.

Znači njima vjerojatno nije problem naći neke elektro-inžinjere ili fizičare koji će tvrditi da 5G mreža nema nikakvih štetnih zračenja. Ili platiti nekim doktorima da nas uvjere kako neće biti nikakvih posljedica po zdravlje. Zapravo, oni mogu napraviti studiju koja tvrdi da će 5G zračenje pojačati našu inteligenciju, liječiti rak, oni mogu doslovce bilo što nas uvjeriti, ako je suditi po ovoj studiji o ekonomskim efektima. Očito da HT nema nikakvih skrupula i da njima istina ništa ne znači. Uvođenje 5G mreže dovesti će HT do većih profita i to je jedini ekonomski efekt koji nije sporan. I oni su očito spremni učiniti sve da do toga dođe. I nije im problem izmišljati gluposti i prodavati nam bajke da uvjere javnost.

I gdje su sad factchekeri? Ako netko napiše bilo što o štetnosti 5G odmah ga brišu sa društvenih mreža, a kad korporacija govori o nepostojećim benefitima 5G, nema ih nigdje. Jer eto, tako su rekli „stručnjaci“. Korporativni fašizam, to je sustav u kojem živimo, i to je naš najveći problem, kojeg moramo riješiti. Jer ovako nešto je nedopustivo.

VAŽNA PORUKA ZA LOGIČARE

Vrijeme uvjeravanja prolazi. One koji ne shvaćaju što se događa, treba ignorirati i ne gubiti vrijeme na njih. Poštene, empatične i logične osobe se trebaju okupiti, bez obzira na osobna uvjerenja i svjetonazore. Osim raskrinkavanja, dolazi vrijeme djelovanja brojnim i legalnim sredstvima u gospodarstvu, zdravlju, autonomiji… U protivnom, sve će nas porobiti.

Pitate se što učiniti nakon čitanja ovog teksta? Jednostavno, šaljite i dijelite tekst poštenim, empatičnim i logičnim osobama. Informirajte bližnje o postojanju portala Logično. Priključite nam se na našem Telegram kanalu tako što ćete kliknuti na Vijesti.  Od danas možete komunicirati i pisati nam u Telegram grupi Zajednica. Budimo složni, mudri i jaki.


Posjetite naš novi video kanal na platformi Odysee i obvezno se registrirajte, kao i najveću arhivu alternativnih video snimaka Jubitu.

Svidio vam se članak i
pitate se što možete napraviti?
PODIJELITE ga s PRIJATELJIMA

*Stavovi izneseni u kolumnama su osobni stavovi autora i ne odražavaju nužno stav redakcije portala Logicno.com

Pretplati se
Obavijest
guest
Zaštitite svoje ime u komentarima... REGISTRACIJA
109 Komentara
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
Legendarni Grk
Gost
Legendarni Grk
1 mjesec prije

Ako od 5G i budu profitirale neke firme, to će opet biti njihovi ljudi, a običan narod neće imati nikakvu korist od 5G, nego samo zdravstvenu štetu.

Legendarni Grk
Gost
Legendarni Grk
1 mjesec prije

Izvor: Dinko Bartulović i Pokret Zajedno Njima INA nama cjepivo s čudnovatim digitalijama? Na pljačkama INE dokazat ću da je u vrijeme masovnog cijepljenja s čudnovatim digitalijama više nemamo drugu priliku spasiti sebe i obitelj od GENOCIDA opljačkanih Hrvata. Dopustili smo vlastitu pljačku kao i svi narodi a sada za… Pročitaj više »

Osam Šezdeset
Gost
Osam Šezdeset
1 mjesec prije

Čestitke na izvrsnom tekstu, pametnom je sve rečeno. Doista je nevjerojatno kako se u medijskom prostoru šire laži bez ikakvih posljedica, a kad kažeš istinu, npr. da kopriva pročišćava krv, možeš najebati. Evo i Marko Francišković leži već više od pet mjeseci samo zato jer je istinski domoljub i jer… Pročitaj više »

preseren3
Member
preseren3
1 mjesec prije

Da ne ulazim opet u ovaj nateg ljudstva, dat ču vam samo savjet. Držite svoj mobi što dalje od sebe. Koristite slušalicu/e za komunikaciju, jer blutut je ipak manje štetan. Pogotovo, kad vaš mobi prenosi podatke. Pogovori su još na 4 ili čak 3G. Jer, toranj širi zračenje na široko,… Pročitaj više »

Davko
Gost
Davko
1 mjesec prije

A što se više čuditi bilo čemu

Rasim
Gost
Rasim
1 mjesec prije

Danas sam otisao na vikendicu gdje imam 20 kosnica pcela koje licno uzgajam i odrzavam i imao sam sta vidjeti. Prosle sedmice sam primjetio da je dignuta u selu na uzvisenju nova telekom antena. A danas me je 7 dana kasnije docekao pokolj pcela. Sve su uginule. Katastrofa!!! Molim novinare… Pročitaj više »

BTK
Gost
BTK
1 mjesec prije

To je aljkavi i traljavi marketing da se diže hajp kako to treba, da je in, da je budućnost, da smo ukorak sa razvojem. Pa da onda firme i gospodarstvo to uzmu, jer eto ljudi to traže, kupac traži. A ovi stručLJaci koji pišu te pamflete napišu ti šta hoćeš… Pročitaj više »

Ilda
Gost
Ilda
1 mjesec prije

Skoro se ispovraćala kada nedavno naišla na te njihove promidžbe. Čovjek mora biti zaista naskroz zatupljen da nasjeda na toliko laži i nebuloza, baš si dobro to napisao.

łedeno doba
Gost
łedeno doba
1 mjesec prije

Hrvatski Telekom je, kako je poznato, u vlasništvu → njemačkog telekoma (Deutsche Telekom ili T-com).. ali niti je hrvatski telekom hrvatski, niti je njemački telekom njemački… većinski vlasnik dionica njemačkog telekoma je stoglava lihvarska aždaja → Black Rock Deutsche Telekom je do negdje sredine 90-ih bio državna firma u Njemačkoj.… Pročitaj više »

preseren3
Member
preseren3
1 mjesec prije

Ajde, da malo podignem nivo. 90% ljudi nezna ništa o takozvanim “meta podatcima”. To je onaj dio, za kojeg potrošač nezna, a ide svakom komunikacijom vlasniku operacionog sistema. Dobit čete za dan dva članak o tome, kako Ukrajina koristi Starlink podatke za lociranje Ruskih vojnih snaga. Jer jim SAD te… Pročitaj više »

iiiistina
Member
iiiistina
1 mjesec prije

o 5G se dosta raspravljalo na ovom portalu a u traganju naiđem i na ovaj dio teksta u izlaganju za koje se pitam “tko uistinu stoji iza ovih objava” moguće i naši porobljivači da nas i dalje obmanjuju no uvik ostavljam mjesto….NADI i ,,,,A l i,,,,,, …..Sada nam dopustite da… Pročitaj više »

ad astra
Gost
ad astra
1 mjesec prije

Dva su pojma bitna za ovaj članak. To su avangardno i retrogradno. Sav tehnološki napredak ima svoje dobre i loše strane. Uzmimo za primjer proizvodnju el. energije. Svi smo svijesni benefita ali zaboravljamo na negativne stvari vezane za to. Zašto se onda ne odrečemo el. energije? Ima još niz primjera.… Pročitaj više »

iiiistina
Member
iiiistina
1 mjesec prije

bilo i drugih snimaka ali mi trenutno nudi samo ovaj,,,,,,,
https://youtu.be/BHFn5J6GUg8

99 .
Gost
99 .
1 mjesec prije

Sve je spremno sada niko treba da pritisne dugme laik sam za elektroniku i fiziku ti impulsi ili elektricitet ta TEŽINA na na ljude neću spominjati životinje hoćemo li moći uspravno hodati ili od te TEŽINE pomalo se savijati možda ima neko školovan da napiše članak o tome a i… Pročitaj više »

Miško
Gost
Miško
1 mjesec prije

“Studiju” iz teksta su izbrisali….

dfgrtzuii
Gost
dfgrtzuii
1 mjesec prije

ništa ovi naši poslušnici sami ne istražuju! tako im rekli i za bocku da je super.nego,rikno goblenić ,sin miše grofa…ristović

łedeno doba
Gost
łedeno doba
1 mjesec prije

jučer , u onom članku o WEF-u i “New Young global leaders” pogledah nekoliko onih spiskova “klasa”, tojest “razreda”, bivših učenika WEF-a i NYGL-a… letimično vidjeh nekoliko poznatih imena, koji su bili na kabalinoj dresuri kod Schwaba u WEF-u, također i sa ovih prostora… Jedan od najpoznatijih, Viktor Ivančić, bivši… Pročitaj više »

abc
Gost
abc
1 mjesec prije

Reklamicama i ljepim slikicama zaglupljuju narod, koji trči u provaliju kao stado izgubljenih ovaca.

Tihomir
Gost
Tihomir
1 mjesec prije

Ima Zagreb i više od 2 milijuna stanovnika,kada se dodaju i oni koji su vezani za taj grad.pogledaj si članke o lockdawnu i propusnicama u prosincu 2020 godine

Zoxx
Gost
Zoxx
1 mjesec prije

Odlican clanak, relevantan i pismen.

Властимир
Gost
Властимир
1 mjesec prije

Тресла се гора,родио се миш.

aloha
Gost
aloha
1 mjesec prije

Laž je (nažalost) jača od istine. Laž ima tisuću lica. Istina samo jedno.

TBD
Gost
TBD
1 mjesec prije

Ovdje se ne radi o tehnološkom napretku nego o prevari koja je omogućila potpunu primjenu samo loše strane tehnološkog napretka, a prevara se sastojala u tome da je prije nekih 9 – 10 odnosno nekoliko godina poslije privatizacije 2008 HT prestao isplaćivati dobit manjinskim vlasnicima po shemi da je HT… Pročitaj više »

Max
Member
Max
1 mjesec prije

To su prodane duše.

Dina
Gost
Dina
1 mjesec prije

Onda kad krećemo u rušenje ovih tornjeva?

tihobl
Gost
tihobl
1 mjesec prije

5G je dobar. Necu vise morati ici na selo i mlatiti motikom. Iz kuce naredim dronu da mi zaprasi GMO usjeve i uzivam.

PS. sarkazam, za one koji me ne znaju. Ostali znaju da godinama svima savjetujem da kupe na selu komad zemlje i da uzgajaju svoju hranu.

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
1 mjesec prije

Danijel je potpuno u pravu.
No nista se nece promjenit.
Agenda, porobljavanja i depopulacije ide svojim tokom.

onaj najglu...Dalton
Gost
onaj najglu...Dalton
1 mjesec prije

Doktori zagrebačkog fakulteta fale 5G…
Konačno se raspršila i ta uznemirujuća neizvjesnost.

P.S.
Doktor Vice iz Splita:
”Biće i u nas doktora na itanje!”
”Preselit ću osječki fakultet u Split!”

Lucija, prva
Gost
Lucija, prva
1 mjesec prije

Osnovna definicija jonizirajučeg zračenja: “Ionizirajuće zračenje je pojava prijenosa energije u obliku fotona (kvanti elektromagnetskog zračenja) ili masenih čestica, a koje ima dovoljno energije da u međudjelovanju s kemijskom tvari ionizira tu tvar. Ionizirajuće zračenje posljedica je promjene stanja materije u mikrosvijetu. To su promjene u energiji ili u sastavu… Pročitaj više »

Bruno
Gost
Bruno
1 mjesec prije

Sve profesore matematike na Goli otok.

Lucija, prva
Gost
Lucija, prva
1 mjesec prije

“Kao netko sa Američkom diplomom iz hotelskog managementa, i Austrijskim post diplomskim stupnjem iz ekonomije,…”

Ne vidimo o kojim se učilištima radi…

E, kao netko takav, nije dovoljno samo registrirati stanje.
Treba: pronaći uzroke.
Predložiti rješenja.

Samuraj
Member
Samuraj
1 mjesec prije

Pa dajte ljudi ne dajte bagri da pored Vas postavlja te antene. Ne dajte im, svi ćemo stati uz svakoga. Imam 3g na mobitelu, 4g nikada niti ne palim i sa 3 mi sve šljaka bez problema, nije svaki napredak dobar covjece. Nećete bagro, ima nas!

Jomla
Gost
Jomla
1 mjesec prije

Rat korporativne zajednice protiv čovjeka i čovječanstva!
Pokušajte gledati kroz tu prizmu i nećete se više ničemu čuditi…
Svako dobro!

Змај од Змијања
Gost
Змај од Змијања
1 mjesec prije

Од кад смо изгубили државу која је једина на западном Балкану могла водити независну политику једино што нам се из дана у дан дешава је борба против незајажљиве дубоке државе и њених плаћеника међу гласилима и разним “стручним” лицима. Наш проблем је очит али о том проблему нико не говори.… Pročitaj više »

Sloboda
Gost
Sloboda
1 mjesec prije

Mts u Srbiji je već pustio 5G mrežu konkretno u Jagodini na perfidanni podmukao način nas ubijaju.

Zagten
Gost
Zagten
1 mjesec prije

Tako sistem funkcionira, Todoricev revizor npr, samo su ovdje posljedice pogubnije. Mada, dobra ideja, razmisljam da ih i ja nazovem i malo zekam.

Agron Dark
Gost
Agron Dark
1 mjesec prije

jedini koji će profitirati su provideri i medicinari (farmaceuti). zbog izrazitog povećanja mikrovalnog zračenja u okolišu ubrzo će se spektar raznoraznih oboljenja višestruko uvećati a najjasniji pokazatelj će se moći pronaći u velikom povećanju intolerancija na hranu gdje će se u slijedećih par godina gotovo svaka druga namirnica naći na… Pročitaj više »

tihobl
Gost
tihobl
1 mjesec prije

Руска војска наставља да брани Змијско острво Над острвом су вечерас противваздушном одбраном уништена још два бомбардера Су-24 и један хеликоптер Ми-24, а у близини града Одесе оборен је беспилотна летелица Баирактар  ТБ2. Укупно су за 2 данa уништена 4 украјинска авиона, 4 хеликоптера, укључујући 3 са десантима, 3 беспилотне летелице… Pročitaj više »

CAN
Gost
CAN
1 mjesec prije

“…Gostima se mogu ponuditi i nove hotelske usluge, kao što su virtualni strojevi za veslanje ili različiti tečajevi kojima bi gosti imali pristup na zahtjev…“
Vrhunac ponude; sisanje vesla !
((TLN)

ogo
Gost
ogo
1 mjesec prije

Ja sam osobno za 5G jer cemo brze skidati sa interneta vijesti o pljackama i aferama
Hrvatskih domoljuba

Yohei
Gost
Yohei
1 mjesec prije

Internet of Things (IoT) + Mobitel + Bezicne slusalice + Internet of Bodies (IoB) + ušpricana LE Bluetooth MAC adresa + 5G provider + Cloud Storage + A.I. ………….mislim da je pametnima jasno…

Klara
Gost
Klara
1 mjesec prije

Pa ti koji su na 5 G radili, a znaju šta rade, n a njihovim najbližim u ž i v o t u im se vratilo. I HOČE, jer kraj naplati početak. Novac nema sreče u v j e r i t če se kad dođe je…..no vrijeme. Toliko

Mikojan
Gost
Mikojan
1 mjesec prije

Prvo pitanje za znalce,
pa zar mislite da te frekvencije do sada nisu bile u upotrebi i da će se sada desiti neko čudo, npr. ljudima narasti rep ili rogovi?
Istina, ne tako gusto ali mnogi su odavno bili “ozračeni” tim frekvencijama a protokol moduliranja frekvencije je tu najmanje bitan.

Dokurčilomi
Gost
Dokurčilomi
1 mjesec prije

Promoviranje 5G dok 10% države nema optiku a u Zagrebu neki su još na “bakru”.

Oki nava
Gost
Oki nava
1 mjesec prije

Od 5G ce najvise profitirat pogrebne firme. Nazalost .

Maya
Gost
Maya
1 mjesec prije

Ja sam sa ekonomije, uz nekoliko skretnica, stigla poodavno do zdravlja – silom prilika. Sada razmišljam i djelujem samo u tom smjeru. Po tzv. pozitivnom utjecaju tako nečega bih podsjetila na Tim stručnjaka iza Martin L. Pall, imaju mnogo za reći. Meni je poznat osjećaj, više mi niti ne bi… Pročitaj više »

Air Brush
Gost
Air Brush
1 mjesec prije

Hvalospjevi za 5G su za pocijepljene ovce. One vjeruju svemu što pišu tako ozbiljni portali i ne žele ispasti glupe da ne razumiju napredak nauke.

Alen
Gost
Alen
1 mjesec prije

5G je frekfencijsko oruzije

Kirby
Gost
Kirby
1 mjesec prije

Jedini profiteri uz bijelosvijetske “glavate ” ala Mudrinić budu profitirali.Fućka se njima velikim hrvatinama iz uvoza,jelda za nas tristo i kusur godina po crkvenim knigama rođenim hrvatima.

Zdena
Gost
Zdena
1 mjesec prije

Melju budale.

POVEZANE VIJESTI

Izbornik