Polovina britanske djece trajno oštećena zbog lockdowna uzrokovanih COVID-om

Mentalno zdravlje djece
24 komentara

Institut za fiskalne studije objavio je studiju koja pokazuje da jedan od dva roditelja u Ujedinjenom Kraljevstvu ima barem jedno dijete u obitelji koje pokazuje ozbiljno pogoršanje emocionalnih i društvenih vještina otkako je došlo do zatvaranja zbog koronavirusa Wuhan (Covid-19).

Utvrđeno je da su djeca u dobi između četiri i sedam godina (52 posto) više pogođena nego djeca u dobi od 12 do 15 godina (42 posto) u smislu štete uzrokovane naredbama o ostanku kod kuće na snazi tijekom Faucijeve gripe.

Također je utvrđeno da mladi ljudi čiji su roditelji bili na odsustvu ili su bili prisiljeni uzeti odsustvo tijekom Covida imaju “znatno veću vjerojatnost da će doživjeti pogoršanje svojih socio-emocionalnih vještina od onih čiji roditelji nisu bili na odsustvu (51 posto naspram 45 posto).”

Ukratko, djeca čije su obitelji doživjele bilo kakve poteškoće tijekom karantena – siromašne obitelji, u biti – imala su znatno veću vjerojatnost da će patiti od ozbiljnih problema u razvoju od ostatka opće javnosti.

Covid karantene uzrokovale su nepopravljivu štetu sljedećoj generaciji

Za potrebe studije, djecu su pitali jesu li se “lako uplašili”, “konstantno se vrpoljili ili migoljili” ili su “općenito bili neposlušni” tijekom Covida. Najsiromašnija djeca prijavila su najgore simptome u tim kategorijama – iako su patila djeca svih društvenih statusa.

“Tijekom pandemije Covida-19, djeca iz svih sredina vidjela su kako su se njihove društvene i emocionalne vještine znatno pogoršale”, komentirao je autor studije Andrew McKendrick, istraživački ekonomist IFS-a.

“Djeca su proživjela mnoge promjene tijekom ovih godina: zatvaranje škola, nedostatak kontakta s prijateljima i obitelji i potencijalno razorne teške bolesti ili smrt među voljenima”, nastavio je McKendrick, dodajući da su karantene zbog Covida imale “utjecaj na više generacija”.

“Naše istraživanje pokazuje da su još jedan važan pokretač opadanja dječjih vještina bili ekonomski poremećaji koje su doživjeli njihovi roditelji, bez obzira jesu li ti poremećaji doveli do velikog gubitka prihoda.”

Još jedna dužnosnica po imenu Rachel de Souza, koja je povjerenica za djecu u Velikoj Britaniji, dodala je da je “duboko zabrinuta” zbog rezultata ovog najnovijeg istraživanja o društvenim i emocionalnim vještinama djece u postcovid dobu.

“Ova studija pokazuje da je poremećaj koji je pandemija uzrokovala u razvoju djece dugotrajan”, dodala je.

Teror koji je vršen nad djecom kako bi ih se “sačuvalo” od kineskog straha od bacila bio je toliko jak da je većini njih nanio nepopravljivu štetu. Ovo je zloslutno za sljedeću generaciju, koja će biti loše opremljena za rješavanje svojih poslova i odgovornosti.

Djeca su na mnoge načine postala “kolateralna šteta” tijekom karantena, dodala je Arabella Skinner, jedan od roditelja iz kampanje UsForThem.

“Bilo je mnogo prilika kada su upozorenja ignorirana”, rekla je Skinner o tom pitanju.

“Neizbježna je činjenica da su ograničenja u vezi s pandemijom negativno utjecala na razvoj mnoge naše djece. Vlada mora poduzeti mjere sada – moraju podržati sve službe koje pružaju podršku našoj djeci i osigurati da se ovo nikada više ne dogodi.”

Povezano istraživanje Sveučilišta Johns Hopkins (JHU) na sličan je način pokazalo da su izolacije zbog covida “nametnule goleme ekonomske i društvene troškove” unatoč tome što su “imale male ili nikakve učinke na javno zdravlje”.

“Ono što je učinjeno djeci 2020. godine nije ništa manje od zločina”, napisao je jedan komentator o najnovijim otkrićima.

“Zatvaranja su bila zločin protiv čovječnosti”, napisao je drugi. „Svaka pojedinačna ‘autoritet’ i svaka pojedinačna ‘vijest’ osoba koja je forsirala strah, karantene, maske i ‘cjepiva’, svi su krivi za zločine protiv čovječnosti.”

CovidDjecaistraživanjeKarantenaLockdownstudijatrauma
Pretplatiti se
Obavijesti o
24 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Koja
6 mjeseci prije

Zaista je frapantno kako se neki od žešćih zagovornika pol časa tada, tih dana danas ne obesi! Kakvi su to ljudi, od čega su “napravljeni”? Počinjem verovati u ljude guštere, ti bi bilo jedino razumno u ovom ludilu. Setim se Konj..pardon, Kona, setim se njegovog pira u dnevniku u pola osam. Kako taj čovek ima obraza izaći na ulicu, na tv ga nema. Ja sam svestan da se nešto mora menjati, resetovanje je zaista neophodno ali zaključavati sve redom je neshvatljivo, meni bar

Max
6 mjeseci prije

To i jest bio cilj.

Anik
6 mjeseci prije

I danas mislim, da je neko pretio pravim bio-oružjem. Sa puno više žrtava nego od tog “opasnog” Covida-19.

Hahahaha
6 mjeseci prije

Možda su i internet, fejsbuk, tiktok i … dali svoj obol. Dubok jaz između stvarnosti i irealnih očekivanja u vidu (lažnog) života selebritija unosi nezadovoljstvo. Zar ne. nije sve u cjepivu i zatvaranju u kuće. Kolika su djeca nakon konc logora imala vrijedan i sretan život kad je postojala perspektiva.

Lucija, prva
6 mjeseci prije

“važan pokretač opadanja dječjih vještina bili EKONOMSKI POREMEĆAJI koje su doživjeli njihovi roditelji”

Strah i neizvjesnost roditelja se prenosila na djecu.
Samo, nemojte se zavaravati. Djeca su izuzetno otporna.

Gore navedeno skoro sigurno nije točno, barem u jednom aspektu: sigurno je najviše štetilo najmlađima, proporcionalno tome koliko su gledali maskiranih lica oko sebe.
Facijalne ekspresije su strahovito važne u ranim razdobljima učenja djeteta.

Emiliano Zapata
6 mjeseci prije

Za Luciju ovo sigurno nije istina, vec samo “zastrasivanje”

Ludi Zoka
6 mjeseci prije

Uf i prije su bili retardi kakvi će tek sada ispasti, u toj smrdljivoj Engleskoj jedan ako ne i oba roditelja su ti alkići, djeca neodgojena i zanemarivana, maltretiranje po školama uobičajeno, abortusa kod mladih djevojaka koliko hočeš, još sad covid ako ti još više poblesave to će biti otok kretena ( od gužve morona neće moći stati uz ogradu palače da pozdrave kralja hebo im on majku svima )

Ivan Bgd
6 mjeseci prije

Deca i jesu njihov glavni cilj, ili meta. Mi stariji cemo umreti za koju deceniju (ili do 2050), i ostaju im deca! Oni “dolaze po nasu decu!” na ovaj ili onaj nacin (lgbtq trans, ili vakcinacijom, 5G itd), depopulacija je u toku, a kako im ide govori osmeh koji ne skida sa lica Bil Gejts!

Valter
6 mjeseci prije

Kad sam saznao usred ljeta 2020 da Hrvatska uvodi obavezno brnjičarenje za očitu podvalu, dobio sam onaj osjećaj propadanja u utrobi.

Glupo sam se zavaravao da HR, kao periferna zemlja, će zaobići tu nametnutu histeriju.

No naprotiv, HR se pokazala na samom vrhu udara, s novcima već uplaćenim za “digitalnu transformaciju”.

Reakcija Hrvata je bila najšokantnija. Narod se pokazao kronično blesav, a nogometni navijači kao najgori maloumni šljam.

Nekoime
6 mjeseci prije

Neće biti rješenja dok god odgovorni zs COVID cirkus ne budu visjeli.

eks
6 mjeseci prije

Britansko ministarstvo zdravlja ponudiće deci od 7 godina mogućnost polne transformacije. Divna je ta zapadna demokratija. A što se tiče ljudskih prava, na ovom primeru se vidi da je “fantastična” .

Darko
6 mjeseci prije

Zar je to čudno kod tih incestuoznih degenerika u Britaniji? Jebu se ko psi međusobno i rađaju poremećenu djecu..

Biti-ili-ne-biti
6 mjeseci prije

Da rezimiramo, grafen uzrokuje: – Uništavanje staničnih membrana, a time i većine tkiva organa kao i mitohondrija. – Masivno oštećenje slobodnih radikala, iscrpljuje tjelesni antioksidativni sustav Glutation i SOD (natrijev oksid dismutaza) – Uzrokuje masivnu upalu putem citokina Interleukina 6 i 12, faktora nekroze tumora alfa (TNFa), nuklearnog faktora kapa beta (NFkb). – Fragmenti kromosoma i DNK Otrovni metali uzrokuju: – Istiskivanje esencijalnih minerala, blokirajući tako važne metaboličke putove – Oštećenje staničnih membrana i mitohondrija Što se može učiniti u vezi s tim? Prvi korak je uklanjanje štetnih tvari. Za oba, grafen i toksične metale, kao i za lipidne nano čestice LNP (hidrogelove), dr. Ana-Maria Mihalcea PhD, MD je otkrila da helacija EDTA vrlo dobro djeluje na njihovo uklanjanje. Izvršila je opsežno testiranje krvi prije i poslije kelacijske terapije pod mikroskopom u tamnom polju i otkrila normalizaciju crvenih krvnih stanica (slobodan protok, više se ne nakupljaju) i nestajanje čestica grafena… Čitaj više »

Tim
6 mjeseci prije

A druga polovica trajnom štetom od cjepiva. Bravo cjepiše. Naši su necjepljeni od rođenja, igle nisu vidjeli i nikakve štete na njima nema.
Zapravo ni ne znaju za zatvaranje i pandemiju, žive realno, veselo, zdravo puni dječji život, jer zapravo pandemije niti nema.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI