Kijev ruskoj pjevačici zabranio dolazak na “Eurosong-2017”

Yulia Samoylova - Facebook
21 komentar

Ukrajina je spremna primiti predstavnike svih zemalja koje ove godine sudjeuju na natjecanju za pjesmu Eurovizije, uključujući i Rusiju. Međutim, Moskva bi zbog odluke Kijeva da zabrani ulazak u Ukrajinu pjevačici Juliji Samoilovoj, koja je kriva što je u više navrata posjetila Krim, trebala odabrati drugog predstavnika ili predstavnicu.

Kijev je spreman primiti predstavnika Rusije na Eurosongu-2017., ali samo pod uvjetom da nije prekršio ukrajinske zakone, za Observer je rekao Vjačeslav Kirilenko.

“Naravno, mi smo spremni primiti predstavnike sve 43 zemlje koje sudjeluju na Eurosongu-2017., uključujući i predstavnike iz Ruske Federacije. Sama Rusija može naći izlaz iz ove situacije, tako da ponudi sudionika ili sudionicu koji nemaju problema s ukrajinskim zakonima. U ovom slučaju, problem će se riješiti vrlo brzo. Naravno, ne nadam se takvom pristupu od strane Ruske Federacije. Kao što možemo vidjeti, provociranje kandidatkinjom za “Eurosong” iz Rusije je samo mala karika u velikom lancu provokacija i akcija koje su usmjerene pritisak na Ukrajinu, rekao je visoki ukrajinski dužnosnik Kirilenko.

Također je rekao da se pripreme za natjecanje održavaju kako je planirano i u uskoj suradnji s agencijom “European Broadcasting Union” (EBU).

“Radimo na jačanju sigurnosnih mjera i na tome da se osigura svim sudionicima da se u dobroj volji natječu za pjesmu “Eurovizije” kao u areni za umjetnost, a ne političku konkurenciju, bez obzira na zemlju podrijetla”, naglasio je Kirilenko.

Observer podsjeća nas da EBU ponudio Rusiji da Julia Samoilova može sudjelovati u natjecanju izravnim uključivanjem video vezom.

Međutim, Kirilenko tvrdi da je taj prijedlog neprihvatljiv, jer to je također kršenje ukrajinskog zakonodavstva, jer je zbog turneja i sudjelovanju u raznim emisijama Julia Samoilova još uvijek persona non grata u Ukrajini i zabranjen joj je ulazak u zemlju

“To je glupost, glupost, totalna glupost”

S druge strane, ruski Prvi kanal je također odbacio ponudu agencije EBU.

Nakon ruske državne televizije se oglasilo i Vijeće Ruske Federacije, koje je također odbacio prijedlog o zamjeni pjevačice za natjecanje u Ukrajini.

Zamjenik čelnika Odbora za obrane i sigurnost Vijeća Rusije, Franz Klincevič i senator Aleksej Puškov su komentirali ukrajinski prijedlog da Rusija, umjesto Julie Samoilove, pošalje nekog drugog da sudjeluje na Euroviziji.

“Prijedlog ukrajinskih vlasti da pošaljemo nekog drugog na Eurosongu nećemo ni uzeti u obzir”, rekao je Franc Klincevič.

Prema njegovim riječima, pristati na takvo što bi značilo da se Moskva slaže da je nastupima na Krimu Samoilova “prekršila neke ukrajinske zakone”.

“To je glupost,… glupost, totalna glupost. To je u osnovi nemoguće”, rekao je Klincevič.

Osim toga, Ukrajina bi ovaj prijedlog trebala odbaciti “čisto zbog zdravog ljudskog razuma”, jer se Julia Samoilova cijeli život bori za slobodu na pravo govora, tako da bi pristajanje na ukrajinske uvjete bilo izdaja pjevačice.

Klincevič je rekao da je Rusija je odabrala i neće odustati od svog izbora. Kijev kao da “doslovno gura Moskvu da bojkotira natjecanje”.

Aleksej Puškov je na Twitteru rekao kako Ukrajina “namjerno ometa nesmetano održavanje natjecanja”, postavljajući nemoguće uvjete za Rusiju.

Služba sigurnosti Ukrajine je zabranila ulazak u zemlju Juliji Samoilovoj na tri godine.

European Broadcasting Union traži rješenje za ovu situaciju.

“Tražimo povoljno rješenje da se ruski predstavnik pojavi u Kijevu, te dalje naporno radimo da se to postigne”, rekao je službeni predstavnik EBU, David Goodman.

Eurovision 2017
Eurovision 2017.
Eurovision 2017Yulia SamoylovaZabrana
Pretplatiti se
Obavijesti o
21 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Podravec
7 godine prije

i kad sam pomislio da se kijev ne može niže spustiti…………eto..pogriješio sam,…opet!

Antonio
7 godine prije

Liberalna Evropa opet zeza Ukrainu. Propada, a iskoristava Kijev da se konfrontira sa Moskvom.
Oficijalna Ukraina je dokazala jos jednom da nije u stanju da vodi razumnu politiku.
Logicno je da sada Kijev i Nemackim politicarima koji su bili na Krim – zabrani ulaz u zemlju. Ali…
Ovo je dokaz da Evrovizija je sve osim pevanje. Steta.
I sta su mislili, da ce Rusija da posalje nekog drugog? Pa to nije Balkanska zemlja koja navlazni gace kaj se javi Brisel. Ne ovo je zemlja koja puni gace Briselcima.
Nego, vazno je da cemo mi pevati. Na Briselske note.

Tomica
7 godine prije

Jesu li stavili njemačku delegaciju na spisak nepoželjnih zbog posjete Krimu?

raol
7 godine prije

Meksikanci koji pomažu izgraditi američki zid prema Meksiku se ponašaju nemoralno i treba ih smatrati izdajnicima, izjavila je Katolička nadbiskupija u Meksiku, u ovu nedjelju.

A zid što gradu “naše zapadne vrijednosti” naspram Rusije je moralan, po tumačenju Merkel-Hollande-Kolinde i ostalog western ološa

Padania
7 godine prije

Evo vam lista zemalja gdje je narod najsretniji. Tu je i americki vazal Ukrajina
1- Norveska
19- Britanija
48-Italija
49-Rusija
51 Japan – Rusija ispred Japana
56 Juzna Koreja
62 Slovenija [ u NATO i u EU ]
71 Hong Kong
75 Madjarska [ u NATO i u EU ]
77 Croatia [ u NATO i u EU ]
132 Ukrajina
134 Burjina Faso

subaru
7 godine prije

Je..o ih jeuro song. Putin treba da to zabrani te igre za propagiranje razvrata.

Brainstorm
7 godine prije

jeftina zabava za LGBT

davor
7 godine prije

To je samo javna potvrda do koje mjere je lažirano glasovanje na prošlogodišnjem Eurosongu. Podsjećam, na prošlogodišnjem Eurosongu u telefonskim glasovima po prvi puta su mogli sudjelovati i građani SAD-a. McCain je u kongresu 2015 tražio da se pokrene anti-ruska kampanja na svim sferama društveno-političkog života i od onda se odvijao nevjerovatan niz događaja kojeg možemo sažeti – Sharapova – progon ruskih sportaša zbog suradnje s ruskim farmaceutima – pokušaj oduzimanja Rusima Olimpijskih igara – pokušaj oduzimanja Rusima Svjetskog nogometnog prvenstva – izbacivanje pola Olimpijske momčadi Rusije – izbacivanje kompletne Paraolimpijske momčadi Rusije – Eurosong lažirano glasovanje u finišu Ukrajina-Rusija – Oscar nagrada za White Helmets u Siriji – prijedlog isključivanja Rusije iz Swift-a i još na desetke događaja o kojima bi se mogla napisati vjerovatno knjiga od tisuću stranica. Ruski političari imaju zaista permafrost živce i na tome im možemo samo zavidjeti. Neke druge narode bi puno lakše bilo… Čitaj više »

jale
7 godine prije

Da je poštenja i časti svi bi izvođači zbog i poslije ovog čina trebali bojkotovati Eurosong! Zapadni šupci i njihovi kvislinzi su sve ispolitizirali i tako ih srozali, sve, Nobelovu nagradu, Oskara, Olimpijski komitet, sad Eurosong. A gdje je ona liberalna mantra “neću politiku u svoju butigu” o depolitizaciji?

khm
7 godine prije

a hoce li doci i Koncita u Ukrajinu da im odrzi lekciju o koje su to glavne europske vrijednosti ahahahaha

čitatelj portala
7 godine prije

Ovo je prebolesno, čak i za Ukrajinu.

davor
7 godine prije

European Broadcasting Union pridružuje se kao još jedan krak koruptivne hobotnice SAD-a. Možda sad tim povodom Ukrajina ili netko iz Ukrajine dobije i Nobelovu za mir.

vladek68
7 godine prije

uffff,,ovo će biti takva blamaža za ukrajince da se to ne može ni zamisliti.Ne dopustiti hendikepiranoj ženi,koja je uz to i borac za ljudska prava nastup.
Oni jednostavno nisu normalni…

dopizdilomi
7 godine prije

Uf. Ako se ne varam ide nogometno prvenstvo u Rusiji. Vidjet ćemo odgovor.

Bobi
7 godine prije

Eurosong- jedno u nizu mazanje očiju javnosti. Tzv bridgeing.
Zadnji EUROSONG australija zemlja natjecateljica da ne ulazim u politiku buahaha

Bobi
7 godine prije

19 komentara i SAMO 2 imaju minus. Wow. Udruži nas pjesma/ pesma
A što se tiče ove pevaljke, moja kapija joj otvorena i ja ne dam da joj tko brani da pjeva u mom dvoru 😉

Murat
7 godine prije

Rusija je ovo dobro odigrala. Prošli eurosong je namješten upravo zato kako bi ukronaziji mogli namjestiti neku gadost Rusiji ove godine. Rusi nisu slučajno izabrali hendikepiranu curu da bude predstavnica, a sumnjam i da nisu znali da je nastupala na Krimu i tehnički prekršila ukronazi zakon. Ukronaziji su mogli uzvratiti time da joj dopuste nastup iz humanitarnih razloga (kao, hendikepirana je i slično), međutim za to po očekivanju nisu dovoljno zreli. Pun pogodak za Rusiju.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI