fbpx

Nagradi se ne gleda u zube?

konj životinje

Neki kažu da je nagrada i caru mila, a znamo da su carevi pravi bogataši i da većinu nagrada ili poklona, osim u trenutku kad ih primaju, nikada više i ne vide.

Često se može čuti kako su nagrade zaslužnim učenjacima, umjetnicima, vrhunskim stručnjacima, male, suviše male, pa čak i ponižavajuće. I odmah se, kao suprotnost tome, spomene sport gdje su nagrade, tako se uglavnom smatra, previsoke, pogotovo u nekim sportovima. Dok, recimo, vrhunski nogometaši, košarkaši, tenisači, boksači i još neki zarađuju stotine milijuna, manje trofejni sportovi obrću znatno manje sume. Ipak, u većini sportova oni koji su najbolji, mogu od toga pristojno živjeti bar dok su aktivni.

No, ovih dana je svoje mjesto u medijima našla priča o nagradi koju su dobile odbojkašice brčanskog Jedinstva. One koji ne prate ovaj sport samo da informiram da je ovaj klub već godinama u samom odbojkaškom vrhu u Bosni i Hercegovini. Višestruke su uzastopne prvakinje BiH i osvajačice Kupa BiH. I ove godine ih čeka nastup u Ligi prvaka.

Naravno, i ove godine su pobjednice Kupa, a domaćin i organizator finala Kupa bio je BL Volley iz Banja Luke. Domaćin je osigurao i novčanu nagradu za pobjednice koju je uplatio tek nakon četiri mjeseca. I, šta mislite kolika je nagrada za državne šampionke? Deset maraka! Da, baš toliko, ali to je ipak mnogo manje nego što mislite. To nije po deset maraka svakoj djevojci, nego svima skupa, cijelom klubu. Negdje oko pola marke po osobi.

Ne znam detalje, moguće je da postoje neke olakotne okolnosti i opravdanja za ovako malu nagradu. Možda ona i ne treba biti novčana ili je ne treba dodjeljivati siromašni organizator. Ali ako već postoji, nagrada ne bi trebala biti besmislena, morala bi imati bar neku pristojnu vrijednost.

Sviđa vam se portal Logično?
LAJKAJTE NAŠU STRANICU

(samo jednom, ako kliknete drugi put, Facebook će smatrati da nas ne volite)
Pretplati se
Obavijest
guest
5 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
Siniša
Member
Siniša
1 godina prije

Zbog Jedinstva iz Brčkog sam i počeo pratiti odbojku, i u Jugoslaviji su bile vrhunske.
Zbog Vojvodine mušku košarku;Mladosti Zagreb hokej;Partizana i Jugoplastike mušku košarku;Slobode iz Tuzle žensku košarku;Unevirzijade Zagreb 87 rukomet;Pattizana i Dinama fudbal;Petrovića šah;Partizan i Jug vaterpolo….i da, Olimpija je uvijek tu bila.

Siniša
Member
Siniša
1 godina prije
Reply to  Siniša

Vojvodina muška odbojka, ne košarka.

Umpah Pah
Gost
Umpah Pah
1 godina prije
Reply to  Siniša

Za osvojena tri zadnja mijesta na šahovskim turnirima,
zarada je bila dovoljna da mogu pristojno živjeti (sa vrlo malo psovanja).

Lucija
Gost
Lucija
1 godina prije
Reply to  Umpah Pah

Umpa
A psovanje:
a.) zbog gubljenja u šahu (u meni može zvijer probudit),
b.) zbog malo love? Naravno, a+b
Nadam se da nisi Antoniu prepao, nešto se ne javlja…😊

Umpah Pah
Gost
Umpah Pah
1 godina prije
Reply to  Lucija

@Luce:
Famiglia Vivaldi je pokazala i dokazala hrabrost u napadu na Pearl Harbour (na strani Japanaca) !
Njih prepasti može samo strah ?

POVEZANE VIJESTI

Nije pronađen nijedan rezultat.

Izbornik