Nuklearno oružje više nije u modi, dolaze roboti – mini ubojice (VIDEO)

Roboti ubojice
32 komentara

Samo što pomislimo da nas ništa više ne može iznenaditi glede naoružanja, realnost nas spusti na zemlju i pokaže da ljudska mašta nema limita. Nekada su iznenađenja pozitivna, ali ovo o kojem govorimo je vrlo negativno.

Svi znamo što su dronovi ili leteći roboti s kojima se svakodnevno susrećemo. Jedni fotografiraju, drugi nas prate, a treći se igraju s našom djecom jer mi za njih nemamo vremena.

Ovo je priča o mini robotima – ubojicama – koji su doista inteligentni, ali su ipak mehanička bića bez ikakve empatije – što ih i čini opasnim.

Reagiraju 100 puta brže od čovjeka. Potpuno su autonomni i sposobni su se obraniti čak i od snajpera.

Posjeduju kameru za prepoznavanje lica, procesor ali i 3 grama eksploziva kojeg koriste za ubijanje osoba tako što im probiju lubanju i unište mozak.

Predstavljeni su kao dostignuće za napade protiv kriminalaca s kirurškom preciznošću. Funkcioniraju u timu i sposobni su se žrtvovati za druge, kako bi zadatak bio odrađen do kraja.

Imaju sposobnost ciljati osobe po starosti, spolu, morfologiji, uniformi i etničkoj pripadnosti.

Tvorac robota tvrdi da protiv ovih ubojica, nema obrane.

Mislite da je ovo previše? Pogledajte video do kraja, pa će te shvatiti u kakvom svijetu živimo. 🙁

roboti ubojice
Pretplatiti se
Obavijesti o
32 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Ivek
5 godine prije

Rusi sigurno imaju metode elektroničkog onesposobljavanja rojeva ovih čuda, ali mi stanovnici porobljenih kolonija… Uslijed novonastalih zakonodavnih uvjeta ovakveilionakve prijetnje, hoće li svaki disonantni komentator nakon tri nepodobna antisistemska komentara poljubit svog drončeka? 😀

Segota
5 godine prije

Hmmm… režiseri Terminatora i Sudnjeg dana , nisu do koljena ovim ubicama!

Ivekova žena
5 godine prije

Prodajem prsluk s jakim magnetnim poljem koje onemogućuje ovim stvarčicama prilazak na bliže od metra. Gratis dobivate i ruksak s auto-akumulatorom bez kojeg cijela stvar ne funkcionira! Nazovite odmah!

rodoljub
5 godine prije

Ovo je frustrirajuce . Poznavajuci opsednutost zapadnih psihopata ubijanjem, ubedjen sam da ce ubrzo upotrebiti ovo uzasno oruzje.

Ivo
5 godine prije

Ova tehnologija postoji već godinama u špijunskoj izvedbi, demonstranti u usa su već zamijetili ‘čudne velike bube’ kako zuje okolo njih prilikom Occupy prosvjeda. Montirati malo eksploziva na te sprave – ništa jednostavnije. Slijedeći korak je učiniti ih samoreproducirajućima, kako bi se onda ispustio teret njih u protivnički teritorij i izgrađivao svoje duplikate od okolnog materijala. I na tome se već odavno radi s nano-tehnologijama s tim da su svi ovakvi nano-roboti programirani da prestanu sa razmnožavanjem nakon određenog vremena i ponašaju se u skladu s komandama. No, dovoljan je jedan zaheb ili pogrešno očitanje koda da se stvar otme kontroli a onda dolazimo u Terminator realnost. Mnogi znanstvenici su već prepoznali ovu self-replicating nano tehnologiju kao najveću prijetnju čovječanstvu, i dajem im za pravo. Pošto nam kontrolori sve pokazuju unaprijed kroz filmove, pogledati ‘Day when earth stood still’ s Keanu Reevesom. To je ta tehnologija.

Ivek
5 godine prije

Nasreću, self-replicating funkcija je još uvijek znanstvena fantastika, zabrijali ste.

Dreamer
5 godine prije

Nije cudno zasto je Putinu osiguranje najveca opsesija i tihi strah.

shumadinac
5 godine prije

Kako li tek izgleda ono što imaju a o čemu nemamo pojma???

komšija
5 godine prije

Suština ove teme nije minijaturizovano oružje već AI.

Evo jedne sada već stare pesmice koja na karikiran način oslikava ljudsku aroganciju i napredak informacionih tehnologija.

https://www.youtube.com/watch?v=njos57IJf-0

bbbb
5 godine prije

Zemljani misle da to tamo neki ludi znastvenici stvaraju ovakove stvari, sve se radi po direktivi samo što su sada počeli bjesomučnm tempom uvaljivati zemljanima binarnogborga koji će ga utamničiti u digitalni feudalizam da će onaj zatvor iz srednjeg stoljeća izgledati kao raj. Jedini spas je asteroid veći troduplo nego dinosaurski (ako ga je i bilo ako i to ne lažu) ili neki domoljubni ruski časnik sa mudima. Ono što su pokazali prije neko vrijeme one stotine dronova koje samostalno lete i organizuju se u roj, izbačene iz zrakoplova, i onda se koncetrišu na jednu točku to je budučnost ratovanja, drage palije i kameno doba da smo ostali tamo u pećinama bilo bi bolje i nama i životinjama i biljkama i planetu.

fbslo
5 godine prije

psihopti, koji su to naredili, zamislili i izradili,
pripadaju istoj vrsti živih biča, kao ja.
Sramim se.

Savio
5 godine prije

Tek je ovo u eksperimentalnoj fazi.
Da je ovo u upotrebi ne bi Asad setao ziv vec odavno. Ili Rusi ga stite. Mada nije Asad jedini. Amerima se ne svidja ni Erdoganovo ponasanje,nm ni Orbanovo, ni Duterteovo, ni mnovih drugih.

Realna upotreba ovih stvari jos nije moguca.
Mada bi u skorijoj buducnosti mogla biti.
Ali na tome radi i druge velike sile, tako da, kao i do sada, uzajamno garantovano unistenje je garant balansa i kakvog takvog mira.

Bojnik
5 godine prije

Uistinu nisa ocekivao ovakav senzacionalizam s ovoga portala. Mislio sam da je ipak rezerviran za vise manje ozbiljne analize, dakako u skladu s agendom poslodavca.No, ovo?!?!
Evo prenijeti cu samo jedan komentar koji je odavna stavljen pod prikaz ovog video clipa…
“This is a clip from a short film called “slaughter bots” that was designed to show why this is a bad idea that should not be encouraged. It ends with half the kids at a university political lecture being killed for their ideological views. If you are going to show it, show it in its entirety so it’s not out of context. Half the idiots in the comments think its real.”

Senzacionalizmu nikada kraja… 🙁

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI