Pentagon ima strategiju za slučaj napada NLO, zombija i robota-ubojica

zobiji
18 komentara

Ministarstvo obrane Sjedinjenih Američkih Država se priprema za zaštitu svojih građana od letećih tanjura, hodajućih mrtvaca i hladnokrvnih robota-ubojica, piše ABC News. Za svaki scenarij apokalipse postoji poseban plan. Međutim, stručnjaci vjeruju da su izmišljeni zombiji samo paravan kako se ne bi imenovali pravi neprijatelji.

Pentagonova tajna studija o NLO, nedavno objavljena u medijima, nije jedini primjer da američko ministarstvo obrane radi na scenarijima koji su prikladniji za filmove znanstvene fantastike, piše ABC News.

Na primjer, prije nekoliko godina je Ministarstvo obrane pripremilo “plan” za slučaj “zombi apokalipse”, prisjeća se ABC.

Deklasificirani dokument Strateškog zapovjedništva američkih oružanih snaga pod imenom CONPLAN 8888 sadržavao je preporuke za odvraćanje napada “živih mrtvaca” i provele su se potrebne vježbe. Cilj projekta je bio “razviti sveobuhvatnu strategiju za zaštitu građana od eventualnog napada zombija”, objašnjava ABC News.

Glasnogovornik Pentagona je za ABC News izjavio da je CONPLAN 8888 osmišljen isključivo kao trening i za obuku 2011. godine u kojoj su učenici studirali osnovne koncepte vojnog planiranja za fiktivni napad, što je u tom slučaju bila “zombi apokalipsa”.

Jednom tajni, sada zatvoreni NLO program, potvrđen je od strane Pentagona, ali bojnik Brian Maguire kaže kako ovaj dokument nije i nikada nije bio plan američkog Strateškog zapovjedništva”.

Međutim, stručnjak za obranu John Pike tvrdi da je taj neprijatelj, koji je u strategiji prikazan kao zombi, paravan kako se ne bi imenovao pravi neprijatelj kao što su Kina i Sjeverna Koreja. Također je napomenuo kako Pentagon ima pravi plan za slučaj napada robota-ubojica.

“Polu-autonomna oružja su već u upotrebi na bojnom polju, ali autonomno oružje može djelovati i reagirati brže nego što bi to učinilo ljudsko biće”, rekao je Jacob Cohn, istraživač u Centru za strateške i proračunske studije i dodao kako se ne može predvidjeti kada će se koristiti potpuno autonomna tehnologija.

“Roboti-ubojice su beskrajno hrabri. Ne osjećaju sažaljenje i poštuju zapovijedi. Oni će ciljati i pucati na neprijatelje. Ljudi pucaju približno u smjeru cilja i boje se ozlijediti drugog. Roboti pucaju da ubiju“, istaknuo je John Pike.

“U ovom trenutku te tehnologije još nisu razvijene, ali brzina znanstvenog napretka sugerira da govorimo o bliskoj budućnosti”, kaže Pike.

“Imamo tehnologiju SIRI koja stane na dlan ruke. Ova tehnologija više nije nikakvo čudo, već normalnost”, rekao je Pike, podsjećajući na tehnologiju centra SRI International Artificial Intelligence.

CONPLAN 8888NLOrobotiroboti ubojiceSIRIzombi apokalipsazombiji
Pretplatiti se
Obavijesti o
18 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Kajzer Soze
6 godine prije

Zamislite sad IQ jednog prosječnog Amerikanca koji će da kaže :svaka čast našoj vlasti koja ulaže pare poreskih obveznika u odbranu od Zombija 🙂 vala ako je i od ovih mentola previše je !

Ivo
6 godine prije

U pitanju su vježbe za suzbijanje prosvjeda unutar usa, koji se očekuju u nekom (skorom) trenutku. Fiktivni ‘zombiji’ biti će tada američki građani koji će se pobuniti protiv diktatorske vlasti, kad ova jednom pretjera u svojim perverzijama ili ukine opskrbu hranom masama. Tada će s njima obračunati vojne postrojbe uvježbvane za borbu protiv ‘zombija’, a plastični lijesovi već čekaju u FEMA kampovima. Kakvi Korejci i Kinezi, ‘stručnjak’ john pike je plaćeni lažov, plain and simple.

Ana
6 godine prije

A za napad ludila?

Tadmur Palmirović
6 godine prije

Ajd čik pogodi,ko će biti glavni krivac za invaziju robota i zombi- apokalipsu?!??

Alerik
6 godine prije

Najmoćnija svjetska vojna sila nije postala takvom zato što su preskakali poglavlja o razvoju tehnologije, znanosti, socio-psiholoških kretanja. Već zato što su o svemu tomu vodili računa. Koliko god nam zvučali smiješni njihovi scenariji, sasvim sigurno imaju utemeljenja u stvarnosti. Žele li zadržati svoju moć i preživjeti, o svemu moraju voditi računa pa i o NLO-ima, zombijima (bilo bi prejednostavno da o njima misle samo The Cranberries) i robotima.
Konkurencija ne miruje. Rusija ulaže ogroman novac u obranu (i napad), kao i Kina. Svaka greška danas dovodi do poraza sutra (kao što je recimo Nokia pregažena zbog zanemarivanja smart telefona).

Alias
6 godine prije

Što će im strategija obrane za nešto što ne postoji. 😀

Perun
6 godine prije

NLO-e imaju svoje, radi se o vojnim i špijunskim letjelicama koje nisu službene ali razvijaju ih već dosta dugo. Za promatrača svaka takva letjelica iz domene vojnih tajni predstavlja Nepoznati Leteći Objekt. Možda se boje nekih drugih NLO-a tko bi ga znao? Robote-ubojice ne sumnjam da razvijaju ali ipak to je umjetna inteligencija bez razuma. Mogla bi se i hackirati da se okrene protiv svojih proizvođača. Takve igračke mogu biti jako opasne ali sam totalno skeptičan u uspjeh projekta kako to oni priželjkuju. Moglo bi im se obiti o glavu. Što se tiče Zombija to je najlakše odgonetnuti. Zombificirane narodne mase, zaglupljeni TV programima, Facebookom, dnevnim novinama za pranje mozga itd. U prvom redu za njih su to američki građani koji bi mogli postati opasni ako se masovno počnu dezombificirati. Većina njih sada su kao Zombiji pa ih zato tako nazivaju i dok su kao Zombiji nema problema. Ako prestanu… Čitaj više »

Nik
6 godine prije

Ne bi bas rekao da je scenarij koji se ne moze desiti onako razmisljam bezveze dobro necemo sada o zombijima ali amo reci da se nekakav virus kao ebola prosiri amerikom ili neki virus koji ce u buducnosti tek biti otkriven ljudima curi krv iz ociju a virus se prenosi dodirom ili zrakom zna se da im nema pomoci ali oni i dalje bauljaju ulicama i trba ih brzinski eliminirati eto…ja tako gledam na ove planove..

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI