Elon Musk komentariše izvještaje o NLO

Elon Musk - Zemlja
38 komentara

Izvršni direktor SpaceX-a i Twittera Elon Musk nazvao je u nedjelju niz izvještaja o NLO-ima kao svoje vanzemaljske “prijatelje” koji posjećuju Zemlju. Niz neidentifikovanih objekata primećen je širom sveta otkako su SAD oborile navodni “kineski balon za nadzor” i još dva objekta.

“Ne brinite”, tvitovao je milijarder. “Samo su neki moji prijatelji vanzemaljaci svratili…”

Ranije u nedjelju, Sjevernoamerička komanda vazdušno-svemirske odbrane (NORAD) zatvorila je sektor vazdušnog prostora iznad jezera Mičigen, podižući ga ubrzo nakon toga. Ograničenje je došlo manje od jednog dana nakon što je NORAD zatvorio zračni prostor iznad centralne Montane kao odgovor na navodnu “radarsku anomaliju”.

Severnije u subotu, američki borbeni avioni oborili su neidentifikovanu letelicu bez posade iznad Kanade. Sličan objekat je oboren iznad Aljaske u petak, dok je kineski balon oboren kod obale Južne Karoline prošle subote. Američki zvaničnici su ovaj potonji objekat nazvali kineskim “balonom za nadzor”, dok je Peking insistirao da je to “civilni vazdušni brod” koji je skrenuo sa kursa.

U razgovoru za Fox News, američki zvaničnici opisali su jedan od objekata oborenih od petka kao “mali metalni balon s privezanim teretom”, dok je lider većine u Senatu Chuck Schumer rekao za ABC News u nedjelju da su obje letjelice bile “baloni”.

Na drugom mjestu, kineski list Global Times objavio je u nedjelju da se vlasti u priobalnom gradu Rizhao spremaju da obore “neidentifikovani leteći objekat”, dok je urugvajsko ratno zrakoplovstvo u subotu saopštilo da je poslalo istražitelje u područje Termas de Almiron da prikupiti informacije o izvještajima o “bljeskavim svjetlima na nebu” u petak navečer.

Nema dokaza da su zatvaranje zračnog prostora u SAD-u i izvještaji o NLO-ima u Kini i Urugvaju povezani. Međutim, prezasićenost izvještajima izazvala je uzbuđenje među NLO entuzijastima na mreži.

Uprkos tome što je sebe jednom nazvao “vanzemaljcem koji pokušava da se vrati na moju rodnu planetu”, Musk je skeptičan u pogledu postojanja inteligentnog života izvan Zemlje. U govoru na prošlogodišnjem samitu G20 u Indoneziji, rekao je da bi čovječanstvo jednog dana moglo otkriti “vanzemaljske civilizacije ili civilizacije koje su postojale prije milionima godina”. Međutim, on je 2018. godine izjavio da postojanje ovih civilizacija nije sigurno i da bi ljudi trebali “očuvati svjetlost svijesti tako što će postati svemirska civilizacija”.

elon muskIzvještajiNLO
Pretplatiti se
Obavijesti o
38 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
MrKamenjarac
1 godina prije

….SNIMICE SE SAD MONUMENTALNI FIM KAKO AMERIKA SPASAVA SVET OD TRI RODJENDANSKA BALONCICA;CAK JE I SPILBER POZAVIDEO SCENARIJU……..

Гавран
1 godina prije

Početni potezi prenošenja rata na tlo USA, prvi put u kratkoj istoriji bešćašća..
1) Unošenje nemira u nečistu savest stanovništva i širenje panike.
2) Prinuda da se troše skupi resursi avion+ raketa na dečije balone.

Proglašenje trajne fešte, proslave godine NLO, je jedini zreo odgovor USA-iđana

Dragačevac
1 godina prije

Ako dodju vanzemaljci neće se vratiti, američka vojska i NATO će uništiti agresora!!!

onajnajglu...Dalton
1 godina prije

Dobro jutro svima, posebno izvanzemaljcima koji su prešli 1.870.975.902 svjetlosne godine samo da bi gledali Super Bowl.

P.S.
Opet su Taljanci zajebali stvar…
Na karnevalu u Veneciji pustili balone u zrak.

borjana
1 godina prije

Sad smo ga razotkrili!
Znači Elon ima prijatelje, poznanike čak i familiju i rođake među vanzemaljcima i u 4-5-6-oj dimenziji, kao i u matrixu. Ali sve te informacije na žalost ne dijeli sa nama, nego je oko sebe okupio “bijele šeširiće” i “ljude u crnom”, a koji nam skoro pa na kapaljku ponude koji info ili putem kojeg zviždača, a kojih je na našu opću radost, uvik bilo i sve ih je više.
Svu tu tehnologiju koju je od njih prikupio, kao primjerice i za koju pouzdano znamo, kao šta je putovanje od sjevernog pa do južnoga pola i natrag, samo u djeliću sekunde. Ali samo je pitanje dana kada ćemo ih u potpunosti razotkriti i do kraja raskrinkati.

ivica propalica
1 godina prije

korona je prestala ratom u ‘krajni, rat će prestati ufo invazijom na zemlju.
fala bogu na ufo invaziji i pokoravanju zemljana jer će nas spasiti od nuklearnog samouništenja, od nas samih.

nepoželjni
1 godina prije

Njegovi prijatelji Vanzemaljci….(!?)

….u šali je uvijek pola istine a ponekad i cijela 😉

…no, što se tiče svjetla koje se u videu vidi na horizontu a koje se pali i gasi ima jednostavno objašnjenje.
Po meni se stvarno može raditi o meteorološkom balonu (ili drugoj napravi) koji se u tom trenutku još nalazi u dostupnosti sunčevih zraka zbog svoje visine ili je ono zapadnije od mjesta osmatranja.

“Paljenje i gašenje svjetla” objašnjavam njegovom rotacijom ili njihanjem, pa osvjetljeni metalni djelovi reflektiraju svjetlo sunčevih zraka kada u svojoj rotaciji ili njihanju poprime povoljan kut za refleksiju svjetla u oko promatrača.
U takvom primjeru se vidljivost svjetla ne događa u isto vrijeme na svim mjestima okolnog područja već samo kada se reflektirajuća površina nalazi u povoljnom kutu u odnosu na promatrača.

Zamislite kao da držite ogledalo u pravcu sunca, pa refleksijom svjetla sa ogledala šarate po okolišu.

borjana
1 godina prije

L. R. Ne vezano uz temu. Ovim načinom vrjednovanja dali ste perfektan alat u ruke dežurnim trolovima ovoga portala. Dovoljan je samo jedan trol da s pomoću VPN od vaše dobre namjere, sve pretvori u čistu besmisao. Najgora moguća opcija je uoravo bila ona, da se plusevi i minusi međusobno poništavaju. Mora postojati zapisan trag, koliko je ukupno bilo minusa, a koliko pluseva. Jedino tako možemo identificirati moguće trolove kada se vidi ukupan broj. Omogućili ste im da primjerice 20 pluseva ili minusa za tili čas pretvore u nulu, a da nitko pojma nije imao da je uopće upis bio vrhednovan. Ovako im se gubi svaki trag, a iskaz pluseva i minusa je sada apsolutno u rukama trola i ovisno o njegovoj volji može sve svesti na nulu. Nemam vremena ja sad za takve stvari, ali preko vikenda mogu vam pokazati i na kraju dana sve komentare jednog članka svesti… Čitaj više »

ANTE
1 godina prije

otkrit cu vam istinu o balonima. ono sto nam predstavljaju da su sateliti u orbiti, to su vam zapravo sateliti na balonima. poznata je cinjenica da je NASA najveci kupac helija na svijetu.

Bosanac
1 godina prije

“Dobrodoš’o E.T. ( dobrodoš’o i ti) na zemlju.”
Šta radi U.S. vojska, pa prizemljava amere, kanađane i opstale zapadnjake koji već godinama lebde u zraku zaslijepljeni sjajem hollywoodskih filmova i sličnog.
Kad su ih dzali u nebesa tad su trošili više para producirajući “live slijetanje na mjesec”.
Za prizemljenje im je dovoljno da puste 2-3 balona.

Kopy
1 godina prije

Napokon, počinje ludilo sa vanzemaljcima.

tihobl
1 godina prije

Шеф Америчке команде ваздушно-космичке одбране (НОРАД) за север, генерал Глен Ван Херк, изјавио је, после низа обарања неидентификованих објеката, да се не искључује могућност и да су у питању ванземаљци или неко друго објашњење.

Schroder
1 godina prije

Vanzemaljci iz Davosa

Bane
1 godina prije

A jel to Romale objekat? Ima li lajt show? Kakva je muzika?

ogo
1 godina prije

Presli su puste svjetlosne godine da cuju nove ideje najzaostalijeg bica u svemiru K Smrada

Max
1 godina prije

Tko zna što se zaista dogodilo?

nessy
1 godina prije

Plemeniti ameri (a tko drugi) ce spasiti svijet od zlih aliena, cija je poruka bila “dolazimo u miru”.

nessy
1 godina prije

Zasto bi uopce bili potrebni ‘spijunski’ baloni, uz svu tehnologiju danasnjih satelita? Bila je na netu snimka grada sa kineskog satelita kamerom od (ako se dobro sjecam), 24 miljarde piksela. Pa jos ’90. godina sam gledao dokumentarac u kojem se ameri hvale da sa satelita mogu citati naslove u novinama koje pregledava covjek u parku u Moskvi. Nadalje, ne postoji nacija, pokrajina ili pojedinac koji nije ugrozen od USA obavjestajaca. Prisluskivali su mobove njemacke vlade, pa i Merkelice, ali je to islo pod tepih. I onda se oni nadju uvrijedjeni jer ih kinezi, mozda spijuniraju? Bolje da se pokriju usima. Ili oni mozda misle da imaju iskljucivo pravo na takve djelatnosti? Lako za oponente, ali oni aktivno prisluskuju drzave saveznike. Fuj.

nessy
1 godina prije

Ovo, da USA vlada javno objavi da je moguce da su oboreni ‘objekti’ vanzemaljskog porijekla, do nedavno, ne da bi bilo nemoguce, nego nezamislivo. Slijedeca vijest bi mogla biti ‘nasli smo ostatke, i mozemo pouzdano utvrditi da ne potjecu sa naseg planeta’. Dalje, da bi se preventivno obranili od ‘aliena’, svijet se mora ujediniti, naravno pod vodstvom USA.

Makić
1 godina prije

Sve je predvidela Nena sa “99 Luftballons” 🙂 Simpatična muzička numera, a i baloni.

To treba poslati na protivnika, pa neka se izbori ako može 🙂

Yugo45neregistrovan
1 godina prije

Već 15ak godina pokušavam koliko je moguće djelimično informacije iz alternativnih izvora,iskreno redovno kroz Alter pa Advance a sad kroz Logično.
Većina blago rečeno predikcija ili bolje rečeno “rozotkrivanja”agendaških plabova se realizirala ,ovo sa vanzemaljcima mi je prije 10ak godina bilo ravbo ludilu,sad vidim da sve “piči” po planu.
Definitivno vrijeme dedžala je počelo.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI