Odbor Senata nastoji natjerati američku vladu i vojsku da objelodane sve podatke prikupljene o NLO-ima

NLO
15 komentara

Američki Senatski obavještajni odbor odobrio je mjeru kojom će od vlade, uključujući Pentagon i obavještajne agencije, zahtijevati da objedine sve podatke o neidentifikovanim letećim objektima u deklasifikovanom izvještaju.

Iako je odredba dio šireg godišnjeg prijedloga zakona o obavještajnim podacima i još uvijek mora da je odobri cijeli Senat, obavještajni odbor nedavno je glasao za dodavanje mjere u zakonodavstvo, pozivajući vladu da „standardizuje prikupljanje i izvještavanje o neidentifikovanim letećim objektima“, – poznatijim kao NLO.

„Komitet ostaje zabrinut što u saveznoj vladi ne postoji jedinstveni, sveobuhvatni proces prikupljanja i analize obavještajnih podataka o neidentifikovanim letećim objektima, uprkos potencijalnoj prijetnji“, rekao je Marco Rubio (R-Florida) koji je predsjedavao komitetom.

Komitet shvata da relevantna obavještajna informacija može biti osjetljiva; međutim, Komitet konstatuje da su razmjena informacija i koordinacija u obavještajnoj zajednici nedosljedni, a ovom pitanju nedostaje pažnja visokih čelnika.

Ova mjera bi primorala vladu da objavi detaljan spisak izvještaja o NLO u roku od 180 dana nakon usvajanja; međutim, komitet je napomenuo da izvještaj može da sadrži tajni prilog koji se čuva u okviru procesa. Takođe bi zahtijevali od federalnih agencija da objasne kako se takve informacije prikupljaju i dijele i da li otkrivaju da li određeni susreti sa NLO sugerišu da je „potencijalni protivnik možda postigao probojne vazduhoplovne sposobnosti koje bi mogle da dovedu Sjedinjene Države u opasnost“.

Izvještaj komiteta takođe objelodanjuje „Radnu grupu za neidentifikovane vazdušne fenomene“, ogranak Kancelarije mornaričke obavještajne službe, čije postojanje nikada nije zvanično potvrđeno. Međutim, o tijelu je ponuđeno malo dodatnih detalja, pri čemu su zakonodavci samo rekli da odbor „podržava njegove napore“.

Iako ostaje nejasno kako će cijeli Senat glasati o toj mjeri, Christopher Mellon, službenik Senata i bivši visoki obavještajni službenik Pentagona, koji se zainteresovao za tu temu, rekao je da je ta odredba „izuzetno važna“, jer „dalje legitimira“ NLO pitanje.

“Ako ne odgovore na tako nešto, za šta služi obavještajna zajednica?” – pitao je Mellon. „Govorimo o desetinama incidenata u ograničenom vojnom vazdušnom prostoru tokom godina.“

Interesovanje za NLO izazvalo je odobravanje u aprilu, kada je Pentagon i zvanično objavio snimke koje su snimili ratni avioni mornarice, na kojima se vide misteriozni predmeti koji vrše „nemoguće“ manevarske postupke. Iako su video snimci ranije procurili u javnost, vojna potvrda samo je pojačala znatiželju za fenomenima i drugim sličnim koji se vide u bezbroj klipova koji se dijele na mreži.

američka obavještajna službaNLOPentagon
Pretplatiti se
Obavijesti o
15 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
U prolazu
3 godine prije

Oni su među nama … mogu da urade što hoće.

Armagedon
3 godine prije

..po poviesnim cinjenicama koje su dostupne ONI su prije nas na Zemlji , ko zna skin su nas sve izmisali da nas lakse kontroliraju preko
svojih genetskih mijesanaca.
Mozda zvuci naucna fantastika , ali ako uzmemo u obzir zapise iz starih knjiga , sve navodi na to .

MatijaVZHR
3 godine prije

Pod vanzemaljcima možeš smatrati ove koji rade za vanjske neprijatelje – Plenković, Jandroković, Kitarović, Milan Zoranović, Ivan Vrdoljak, Milan Bandit , Švabe poput Tzapaka, Richtera, cio-židove poput Kopala ili kriptožidove poput Markotić. To su pravi vanzemaljci.

*Ime
3 godine prije

Super je fotka NLO-a. Dakle američka vojska je na avione montirala kamere sa nokie 3310…

PlanetB
3 godine prije

Marco Rubio je globalista covjek koji je dio duboke drzave i to da on sada nakon toliko godina sutnje i otvorene cenzure se bori za neku ‘istinu’ to je ocito nesto drugo.
Poznato je da je Wener Von Brown u zadnjim godinama zivota naglasavao da ce biti raznih obmana od strane duboke drzave ali zadnja ce biti:
‘Lazna Invazija iz Svemira’.

‘https://youtu.be/gP8ftWzFYI4’

I wikileaks je o tome pisao:
‘https://www.collective-evolution.com/2018/04/06/wikileaks-documents-suggest-that-wernher-von-braun-tried-to-warn-us-about-a-fake-alien-invasion/’
Novi Svjetski Poredak koristi sva sredstva obmane da zavede koliko je moguce vise ..

Werner Von Brown za mene je najvjerodostojniji izvor jer ipak je dugo godina radio za NASU koja ce to sve organizirati.

PlanetB
3 godine prije

Iako Werner Von Brown nije znao sve detalje Lazne Invazije moguce je da je duboka drzava decenijama nakon njegove smrti od 1977-te
sasvim je moguce da je sa napredkom tehnologije ta Obmana sada jos vide uspjesna o cemu govori ‘Project Blue Beam.’
‘https://www.youtube.com/watch?v=nPAYbbGLYlE’
I 2017-te zadnje pripreme:
‘https://youtu.be/Bf79swOvDy0’.
I sigurno da to i dalje traje. Vazan je samo trenutak.
Obmana ne moze biti samo materijalna NWO mora imati i spiritualnu obmanu.

Armagedon
3 godine prije

Evo jedan clanak o organizaciji koja se bavi sa NLO-m Medutim autor clanka nije napisao stvarno stanje u ovoj organizaciji , Naprimjer Zasto je ta organizacija prenesena u Kaliforniju ? Neko mu je zasmetala pa se je intregiralo nesto ili netko ,u njoj da bi one koji su se odupirali poceli nestajati u nesrecama. Nevirujem da ce potpuna istina biti otkrivena , jer bi se doticni nasli u opasnostoi . Doznat ce se nekoliko dogagadaja koji su se odvijali ali koji ce se opet preurediti u polu istinu,, da postoji neka civilizacija za koju se tvrdi da nije sa zemlje i to je to. Ne ocekivajte da ce se istina reci , da nas kontroliraju , gdije su stacionirani , i zasto su tajnstveni . Da su nas geneski izmijesali , ko su njihovi mijesanci (iako se to vidi ) i da su oni ti koji preko svojih geneskih mijesanaca… Čitaj više »

MelisMarsa
3 godine prije

Mi smo vanzemaljska civilizacija jer smo pali sa Marsa!

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI