Odsad možete obavljati telefonske pozive sa Android pametnih telefona na Windows 10 računalu!

Samsung

Danas mnogi od nas gotovo da ne mogu bez pametnih telefona. Bez obzira na to koristimo li pametne telefone sa Android ili iOS predznakom, oni su postali (a kako stvari izgledaju i ostat će) nezaobilazan segment naših života.

Za što vi sve danas koristite svoj pametni telefon? Slanje i primanje SMS poruka te obavljanje poziva na klasičan način (ono kada utipkamo brojeve, kliknemo na zelenu slušalicu i pričekamo da se druga strana javi) sve je manje zastupljeno. Sve više svoje ”pametnjakoviće” koristimo za raznorazna ”online” dopisivanja. Viber, Skype, Messenger, Twitter, Instagram, izbora je koliko hoćete. No što kada bih vam rekao da preko svojeg računala na kojem je instaliran Windows 10 operacijski sustav sada možete obavljati i preuzimati pozive sa svog Android pametnog telefona? Bi li vas ta informacija razveselila ili ipak ne? Za sve one koje ipak bi, ovaj članak će biti od velike pomoći!

Microsoft već ranije ove godine izrazio želju za većim povezivanjem sa Android platformom

Već ranije, točnije u kolovozu ove godine, Microsoft je na događaju pod nazivom ”Samsung Unpacked” izrazio snažne želje i htijenja za većim povezivanjem između svojih Windows i Androidovih uređaja. Točnije, Microsoftovi stručnjaci već neko vrijeme pokušavaju pronaći načine kako omogućiti korisnicima Windows 10 računala da reguliraju i uspostavljaju pozive sa svojih Android pametnih telefona. E pa od nedavno, ta je mogućnost itekako moguća.

Mogućnost preuzimanja i kontrole poziva sa Android pametnih telefona na Windows 10 računalima naziva se jednostavno ”Calls feature”. Ona je već sastavni dio aplikacije za uspostavljanje poziva na Android uređajima i u prošlosti (iako ne tako davnoj), ova je mogućnost dopuštala neke dodatne stvari (kao što su slanje SMS poruka, preuzimanje obavijesti te prebacivanje podataka između Android pametnog telefona i Windows 10 računala).

Sam postupak povezivanja Android pametnog telefona s računalom koje na sebi ima Windows 10 operacijski sustav je vrlo lagan i jednostavan. No, uz već postojeće mogućnosti, on sada dopušta i uspostavu poziva. Ne da vam se koristiti pametni telefon, a želite (ili trebate) nazvati nekoga? Nema problema. Uz pomoć ove mogućnosti svoj pametni telefon možete slobodno ostaviti u torbi, džepu jakne ili na nekom trećem mjestu, dok obavljate pozive preko svog računala!

Što sve mogu raditi preko svog računala, a da to više ne moram raditi preko Android pametnog telefona?

Nova mogućnost (pod uvjetom da na svom računalu, bilo ono prijenosno ili stolno) omogućit će vam tako javljanje na dolazeće pozive, uspostavljanje poziva, odbijanje poziva, slanje poziva u glasovnu poštu, pristup povijesti nedavnih poziva, vrlo brzo biranje brojeva odnosno besprijekoran prijenos i sinkronizaciju poziva i sve što je povezano s pozivima između Android pametnog telefona i Windows 10 računala.

Koju verziju Androida moj uređaj mora imati kako bi ova mogućnost funkcionirala?

Minimalna verzija Android OS potrebna da bi ova mogućnost funkcionirala je Android 7.0 Nougat. Ovo ne bi trebao biti nikakav problem, s obzirom na to da danas većina pametnih telefona u sebi ima barem Android 8.0 Oreo. Na računalu naravno morate imati Windows 10, uz uključeni Bluetooth i najnoviju ”Insider Preview” nadogradnju. Iako ova mogućnost nije u potpunosti bez grešaka, činjenica da možemo uspostavljati pozive na Windows računalima dodatno će iskoristiti sve prednosti koje nam danas nude Windows i Android.

Pretplatiti se
Obavijesti o
11 Comments
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
čitalac
3 godine prije

Da, bašto mi je falilo…..
Oh, kako sam sad sretan!

preseren3
3 godine prije

Hahahaha, izbacio sam sve Microsoft programe, koji bi me vezali na prijem njihovih zadnjih zahtjeva u smislu dostupa do privatnih stvari, mikrofona, kamere i slično… I sad, kad im je pobeglo milijune ljudi, smislili su: Ajde, da se povežemo do njihovih telefona…
Microsoft i Google, zajedno su jači…

Teofilo
3 godine prije

Ja sam na Linuxu odavno. Šta je to Windows napravio a da nije propali projekt tj. koliko su vam platili za ovu brljariju?

octopus
3 godine prije

Mene samo zanima zašto bih koristio laptop za razgovore, kad mogu na mobitel?

APP
3 godine prije

U tekstu pišw : “uključeni Bluetooth i najnoviju ”Insider Preview”, ako mora i to biti uključeno onda ta stvar još nije standardizirana i moraš otvoriti svoj Winodows račun kod njih itd.. To znači također da je ta funkcija Windowsa još uvijek u razvojnoj fazi.

Ante
3 godine prije

Samo ako imate ilegalni softver na kompjuteru nemojte ni pokušati tako nešto napraviti. Jer onda ovi iz vindowsa točno znaju tko ste i koga treba ganjati zato što niste kupili njihov Windovs.

Dopizdilomi
3 godine prije

To sam mogao i prije. Kakva je to novost.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI