Pametna ploča za pametne škole

Ivan Relja - pametna ploča - Smartboard
1 komentar

Često čujemo kako nam je školstvo na niskim granama; kako su mnoge škole još uvijek na nivou krede i ploče. Zato je svaki napredak na tom području zlata vrijedan, i zato smo porazgovarali s Ivanom Reljom, tvorcem pametne ploče, pomagala koje bi moglo unaprijediti našu nastavu .

Gospodine Relja, pametna ploča – što je to?

Ivan Relja: Po običnoj ploči pišete i crtate markerom ili kredom, te izbrišete kada vam to više ne treba. Kod moje pametne ploče također pišete, crtate i brišete, ali sve što radite odmah se prikazuje na računalu, tabletu ili smartphonu. Osim prikaza u realnom vremenu, ploča to može i spremiti za naknadni prikaz.


Komu je namijenjena i gdje se sve može koristiti pametna ploča?

Ivan Relja: Ploča je namijenjena školama, fakultetima, vrtićima, firmama i svima ostalima koji je žele koristiti. U školama i na fakultetima je odlična jer sve što profesori pišu ostaje zapisano, pa učenici i studenti naknadno mogu učiti bez hvatanja zabilješki. U vrtićima se dječji crteži mogu poslati roditeljima da vide kako im djeca napreduju. U firmama je ploča fenomenalna za prezentacije, a doma će je sigurno koristiti svi.


Što kažu nastavnici i učenici o pametnoj ploči?

Ivan Relja: Oduševljeni su i jedni i drugi jer im olakšava predavanje i učenje. Nastavnici imaju mogućnost naknadnog dijeljenja svega što su zapisali, a učenici su oduševljeni što ne trebaju hvatati zabilješke i prepisivati, pa se mogu bolje usredotočiti na praćenje nastave.


Je li pametna ploča praktična za instalaciju?

Ivan Relja: Naravo da jest jer ne ovisi ni o kakvom računalu ili programu. Dovoljno ju je ukopčati u struju ili ubaciti baterije i spremna je za rad. Zato što je ploča prozirna, lako se postavi na prozorsko staklo i za tren dobijete prozor koji je pametna ploča. Čak je možete postaviti i preko obične ploče.


Kakvi su vam trenutni planovi?

Ivan Relja: Napraviti ploču u nekoliko dimenzija, prilagoditi je za još jednostavnije korištenje i izići na tržiste.

Čuli smo da radite na programskim rješenjima koja će pametnoj ploči dati jednu novu dimenziju? O čemu se radi?
Ivan Relja: Radim na aplikaciji koja će korisnicima omogućiti naknadnu obradu zapisa, kao i na još nekoliko opcija koje ću uskoro prezentirati.


Postoji li konkurencija na regionalnom tržištu?

Ivan Relja: Na regionalnom tržištu nemam kunkurencije, dok na svjetskom postoje slična, ali ne i ista rješenja.


Jeste li pokušali ponuditi pametnu ploču stranim kupcima?

Ivan Relja: Naravno. Štoviše, oni su se meni javili jer su prepoznali mogućnosti ploče.


Kada i gdje možemo kupiti pametnu ploču?

Ivan Relja: Ploča će biti u prodaji kada obavim sva testiranja i opcije, što bi trebalo biti u roku od par mjeseci. Moći će se kupiti preko interneta, a bit će u ponudi i kod trgovina koje prodaju uredsku i školsku opremu

Ovaj članak nije plaćena reklama. Portal Logično će pomoći svim vrijednim ljudima, bez naknade.

inovacijeIvan Reljapametna pločasmartboard
Pretplatiti se
Obavijesti o
1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Iza_horizonta
7 godine prije

Bravo.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI