fbpx

Pompeo tvrdi da će zemlje „preispitati“ partnerstva sa kompanijom Huawei nakon Covid-19

Pompeo tvrdi da će zemlje „preispitati“ partnerstva sa kompanijom Huawei nakon Covid-19 1

Američki državni sekretar Mike Pompeo predviđa da će „mnoge, mnoge države“ preispitati telekomunikacijska partnerstva sa kineskom kompanijom Huawei nakon Covid-19, koristeći navodni nedostatak „transparentnosti“ Pekinga da udari u omiljenu metu.

Pompeo je “vrlo uvjeren” da će kineski odgovor na koronavirus “izazvati mnoge, mnoge zemlje da preispitaju šta rade u vezi s njihovom telekomunikacijskom arhitekturom”.

“A kada Huawei pokuca na vrata da im proda opremu i hardver, one će imati drugačiju prizmu kroz koju mogu da sagledaju tu odluku”, nastavio je.

Diplomata je naglasio da “Komunistička partija Kine” nije uspjela da bude transparentna i otvorena i da na odgovarajući način obrađuje podatke”, podupirući narativ koji je Trumpova administracija držala u toku pandemije koronavirusa. Washington je ranije optužio Kinu za sakrivanje širenja bolesti – dok se širila pripremajući se da pogodi američke obale i kasnije je insistirao na tome da Peking prikriva i smrtnost i nove infekcije.

Vlada je nakratko odustala od napada na Huawei usred haosa koji je izbio zbog pandemije, tiho dajući kompaniji još 45 dana produžavanja licence prije nego što poslovanje s tom kompanijom zvanično bude van zakona za američke kompanije.

Međutim, čini se da Pompeovi komentari signaliziraju da je Washington preusmjerio svoje diplomatske napore na ono što je zaista važno: zastrašivanje saveznika u vezi upotrebe kineske opreme. SAD su prošle godine zaprijetile da će izuzeti Njemačku i Veliku Britaniju iz petlje za razmjenu obavještajnih podataka ako budu sarađivale sa Huawei na izgradnji 5G infrastrukture, insistirajući na tome da je oprema podržana i korištena od strane Pekinga za špijuniranje – mada nisu uspjeli da pruže nijedan dokaz takvog sigurnosnog rizika. Uprkos protestima SAD, obje zemlje su preliminarno unaprijedile odnose sa kompanijom.

Pompeo je napravio korak dalje okrivljujući Kinu za pojavu koronavirusa, nagovještavajući da „Znamo da postoji institut za virusologiju Wuhan, samo nekoliko kilometara od mjesta na kojem je bila mokra pijaca. Ima još mnogo toga za naučiti. ”

Iako se za „mokru pijacu“ u početku vjerovalo da je mjesto porijekla epidemije koronavirusa koji je poharao svijet, nekoliko studija je dovelo u pitanje tu teoriju, otkrivajući da najraniji zaraženi pacijenti zapravo nisu bili u dodiru sa pijacom.

Ublažavajući svoje insistiranje da je Peking osuđen zbog toga što nije bio “otvoren i transparentan”, Pompeo je postao nejasan u vezi s tim šta je State department znao i da li je u 2018. godini primio mnoštvo pretjeranih izvještaja od američkih zvaničnika koji opisuju labave sigurnosne postupke u laboratoriji u Wuhanu.

Svidio vam se članak i
pitate se što možete napraviti?
PODIJELITE ga s PRIJATELJIMA

Facebook
Twitter
Telegram
Reddit
Pretplati se
Obavijest
guest
32 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
Borac2
Gost
Borac2
9 mjeseci prije

Buco je jako aktivan za vreme korone. Puno laje dok drugi cekaju u karanteni.

basso
Gost
basso
9 mjeseci prije

Ovi zlocinci ne odustaju,ali prije ce mnoge zemlje preispitati svoje “partnerstvo” sa amerikom.

PATMAT
Gost
PATMAT
9 mjeseci prije
Reply to  basso

Kinu čeka karantena . Samo pričekaj par mjeseci. Ne Huawei nego cijelu Kinu.

Vaso
Gost
Vaso
9 mjeseci prije
Reply to  basso

Zločinci su kinezi koji su htjeli potrovati vascelo pučanstvo da mogu sami vladati. Smeće.

Ucan
Gost
Ucan
9 mjeseci prije

Tako i treba 5 g antene su odgovorne za koronu samo se o tome šuti a ta kompanija je izvor bolestima.

PATMAT
Gost
PATMAT
9 mjeseci prije
Reply to  Ucan

Činjenica: tu kompaniju drži kineska komunistička partija.

Antena
Gost
Antena
9 mjeseci prije
Reply to  Ucan

Ucan
5G je protokol koji definira nacin codiranja, broj kanala i ostalo nema nikakve veze sa frqvencijom ni antenom. Pricati o cemu nista neznas je budalastina.

Vaso
Gost
Vaso
9 mjeseci prije
Reply to  Antena

Taj protokol rad na puno kanala što znači da se izlazna snaga zračenja zbraja, što znači da ćeš dobiti karcinom ili ćeš imati deformiranu djecu. Živ bio.

Antena
Gost
Antena
9 mjeseci prije
Reply to  Vaso

Izlazna snaga se ne zbraja, ali se prosiruje freqventni sirina. Danasni kanali su siroki oko 20 MHZ, ali mogu biti vise. Ja sam diplomiran iz elekrtonike, a kad ti budes onda cemo diskutirati.

Kihot
Gost
Kihot
9 mjeseci prije
Reply to  Antena

draga diplomirana elektronička Antenice, ti si slobodno rokni čip direkt na mozag, po napucima naših divnih gospodara.
iz The Verge-a:

theverge.com/2019/7/16/20697123/elon-musk-neuralink-brain-reading-thread-robot

ovo financira Elonije Smrad.

Vaso
Gost
Vaso
9 mjeseci prije
Reply to  Antena

Antena
Snaga ide po kanalu i Izlazna snaga se zbraja po kanalu, ti si prepisao elektrotehniku i nisi nikada slušao teoriju informacija niti anteneni niti si ih naučio i položio ,za raliku od onoga koji je radio projekte za radio difuzne postaje i usmjerene mikrovalne veze, koji ima ovlašćenje od države za takv stvri i magisterij iz istih, neznalico.

Antena.
Gost
Antena.
9 mjeseci prije
Reply to  Vaso

Vaso, budi uvjeren u tvoje znanje, meni je to svejedno. Tebi se tesko da pomoci.

Vaso
Gost
Vaso
9 mjeseci prije
Reply to  Antena.

Bre, Antenica, ti ne možeš ništa rešiti pa ni pomoći samome sebi, inžinjeru.
hahaha

Kihot
Gost
Kihot
9 mjeseci prije
Reply to  Vaso

Ne znam jel ovo bilo ovdje ali activistpost.com je sjajna, praktički engleska verzija logicnog.

Članak koji prenosi naputke ruskog ministarstva zdravlja o izbjegavanju izlaganju djece WIFI zračenju.

activistpost.com/2020/03/russian-ministry-of-health-says-reduce-kids-exposure-to-wifi-while-fcc-commissioner-wants-wifi-hot-spots-in-kids-homes.html

članak o ranijim smjernicama i istraživanju upravo svjetske zdravstvene organizacije o štetnosti WIFI zračenja

activistpost.com/2020/04/why-isnt-whos-advice-to-reduce-cell-phone-and-wifi-radiation-exposure-publicized-during-the-pandemic.html

Ništa nije izuzetno štetno u malim količinama. Neće te ubiti odmah, nečeš dobiti rak odmah, ali probaj cijeli život jesti samo konzerviranu hranu i ništa drugo, ništa svježe. Razvit ćeš rakonju garantirano, prije nego kasnije. Tako i s WIFI, pogotovo sa hrpom tornjića koje moraju sagraditi svuda naokolo da bi mogli upogoniti 5G. Reci jadnim pčelicama i insektima da im ne smeta. Ovaj trenutak u povijesti je prekretnica. Ili ćemo postati ljudske baterije, što već praktički i jesmo gospodarima svemira ili ćemo to s gnušanjem odbaciti. A gospodari svemira nisu Trump ili Pompeo, oni to žele biti, ali nisu to ni u malom omjeru koliko je to globalistička tvorevina Kina kao i Bill Gates i slični njihovi prijatelji.

preseren3
Gost
preseren3
9 mjeseci prije

Mislim, da če zemlje preispitati saradnju sa SAD, koje, ne samo, da nikome nisu pomogle, kao najbogatija zemlja svijeta, čak su krale…

PATMAT
Gost
PATMAT
9 mjeseci prije
Reply to  preseren3

Sreća samaritanci iz Kine su nas usrećili. Hvala im . Pljuc

Dejan
Gost
Dejan
9 mjeseci prije

ZAŠTO NE TREBA DA PRIHVATIMO KOVID19 VAKCINU

https://www.youtube.com/watch?v=7E-q0x6NLbs

istrazuj
Gost
istrazuj
9 mjeseci prije
Reply to  Dejan

Dejan,
Hvala za video.
Stvarno je puno sabranih informacija na jednom mjestu.
Ne znam koja ti budala daje minuse za ovo, ali sta da se radi…?
Budala se sigurno nece javiti da iskomentira svoj razlog…

Dejan
Gost
Dejan
9 mjeseci prije
Reply to  istrazuj

Istražuj
Ima ovde budala koliko hoćeš. Ima i vrlo pametnih sagovornika. Uzeo sam da čitam onaj tekst o ravnoj zemlji od pre dve godine sa portala logično i čitam komentare a ima ih skoro 400… ima svašta za pročitati…
Evo još jedan video – DA LI ĆEMO PRISTATI NA PLAN ELITE

https://www.youtube.com/watch?v=gQkMZiwqMIE

Dejan
Gost
Dejan
9 mjeseci prije
Reply to  Dejan

.

Vaso
Gost
Vaso
9 mjeseci prije
Reply to  Dejan

Moja livada je ravna kao i svačija, prema tome zemlja je samo suma ravnih livada, osim toga more je ravno nema btda na moru. Vakcina je dobra za one koji je proizvode i prodaju, osim toga treba vakcinisati kineze do zadnjega.

BanOvan
Gost
BanOvan
9 mjeseci prije
Reply to  Vaso

Vaso, experte.
Uskoro je oćekivati da i lopta bude ravna, koji q..c da trče sa okruglom loptom po ravnoj LJivadi. Ima sve da bude ravno k’o teFsija.

Vaso
Gost
Vaso
9 mjeseci prije
Reply to  BanOvan

BanOvan
Totčno takou, pogodak u sredu , jes vala.

BanOvan
Gost
BanOvan
9 mjeseci prije
Reply to  Vaso

Vaso, experte zašto se ježiš? Opšte je poznato da je teFsija idealan oblik tijela u prirodi (pri istojj površini najmanja zapremina) pa zato sva nebeska tijela i imaju oblik teFsije (od milja tePsija). Valjda se sve planete i zvijezde teFsijaju a ne rotiraju što i sam teFsija istini za volju moRe jer se i ona moRe dobiti rotacijom tamo nečega oko nečega…

LZN
Gost
LZN
9 mjeseci prije

“Diplomata je naglasio da “Komunistička partija Kine” ”

Znači, vračamo se na staru retoriku……..sad če opet u američkim filmovima komunisti biti bad guys.
Sječate li se kako ameri kroz fimove peru mozak? Evo kako se ja za svoga života sječam njihovih fimova: slabi momci su prvo bili komunisti (naravno Rusi), poslije samo Rusi, potom neko vrijeme srbi i arapi i nešto malo sjeverna koreja, pa jedno vrijeme arapi, sad se vračamo opet na komuniste samo kaj su ruse zamjenili kinezi.
Kako ide politika tako ide i sva ostala propagandna mašinerija……….nema večih terorista i prodavača magle od amera! Njihov največi izvozni proizvod je demokratija, a kako to rade vidi se, milijuni mrtvih i desetine razrušenih država.

BanOvan
Gost
BanOvan
9 mjeseci prije
Reply to  LZN

LZN, za USrAnce svi guys-i osim LGBT guys-a su loši guys-i

Red Dog
Gost
Red Dog
9 mjeseci prije

OK.
Pocinjem nazirati konture 5G ludila. Nije bas spontano. Mogla bi biti snajka CIA i njena mnoga kopilad.
Ugovori za 5G su uglavnom isli Huaweiu. Smetalo Murici. Em gubitak love, em gubitak monopola nadzora mase.
Sta uraditi kad vlade partneri ne slusaju? Uspaniciti pucanstvo vlada partnera. Vecini politicara se jebe za sta ce biti posle njih. Samo da dobiju ove izbore. Pritisak pucanstva bi ih mogao naterati da menjaju misljenje.
„Da, ali sta nude mukanci, opet 5G?“
E, do tada ce to biti Freedom & Democracy 5G, bez koje ne moze ni jedna Demokratija. Dace prirastaj, radna mesta, slobodu izbora, lepsi ten… Za razliku od ove kineske koja daje Koronu, cipovanje i Zig Zveri 🙂

Alex
Gost
Alex
9 mjeseci prije

Petan bi mogao pomisliti da su Ameri Kinezima namjerno uvalili virus, da zayebu Huawei, pa zayeb uvalili sebi!😂😂😂Koliko jenkii igraju prljavo, ništa nije nemoguće!🤔

Kihot
Gost
Kihot
9 mjeseci prije

Malo mi je zanimljiva ta diskrepancija samog duha komentara recimo ovdje, gdje se s nestrpljenjem jedva čekaju 5G tornjevi komunističke kabale, a onda odeš na članke o Rotšild potrčku Bill Gejtsu i njegovom frendovanju s Šijem i KP vrrhuškom Kine i tamo je čini mi se drugačija slika. Baš zanimljivo. Ha, onda uživajte u čipovima ljudi moji. Istetovirajte si Srp i čekić tamo gdje vas piknu. Ili Gejtsovu glavicu, šta vam je draže.

BanOvan
Gost
BanOvan
9 mjeseci prije

Vrijedi li govoriti da će te “mnoge, mnoge zemlje” vlastitom spoznajom doći do zaključka da je 5G stetna i da ni u snu nit u bunilu niko njima neće objašnjavati “gdje se teovi vežu”…
Hej Džo demokratija je to…
“Hey Mike, where you goin’ with that gun in your hand?”

Bosanac
Gost
Bosanac
9 mjeseci prije

Svi se oni bore za svoje sluzbe, ideje, drzave……jedino se ovi nashi bore za sto veci kredit

P.S. Sretan Vaskrs onima kojima je danas Vaskrs

ivi.tz
Gost
ivi.tz
9 mjeseci prije

Pompeo=VEPRINA

POVEZANE VIJESTI

Izbornik