Provjerite jesu li mainstream mediji izgubili monopol nad “istinom” (Video)

Mainstream media - Fake news
17 komentara

Nekada su stvari toliko jednostavne da za dokazati ih nema potrebe praviti analize od desetke kartica novinarskog teksta.

Pokušajte sami. Upišite u Google tražilicu pojam ‘mainstream media is’ i dobit ćete zapanjujući rezultat. Doduše, u nas nešto drugim rasporedom, ali s istom definicijom. Uz pojam ‘mainstream media is’ se prvo pojave riječi: “fake news“, “dying“, “fake“, “dead“, “biased“…

Zaključak je da su mainstream mediji trajno izgubili monopol nad informacijama. Hoće li novi zakoni, cenzura “lažnih vijesti”, ograničenje dijeljenja informacija na društvenim mrežama i cyber-brigade Europske komisije, nekih zemalja Europske unije i šire nešto promijeniti? Teško je u to povjerovati, jer pokušaji cenzure i ograničavanja slobode protoka informacija, s jedne strane, a s druge će kakofonija vijesti proizvedenih u zapadnim kancelarijama i obavještajnim službama dodatno produbiti postojeći jaz nepovjerenja između javnosti i medijskih kuća i agencija koje su desetljećima imale monopol nad “istinom”.

biaseddeaddyingfakeFake newsGooglemainstream mediaMSM
Pretplatiti se
Obavijesti o
17 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
mars
7 godine prije

Živjeli mainstream mediji! Dok god su ovakvi kakvi su, prikazuju stvari kako to već prikazuju i na način na koji to rade, ne treba im veći neprijatelj od samih sebe. Čak i kod širokih masa koje ne prate intenzivno politiku, nikakvo spinovanje te izvrtanje pile naopako i serviranja bljuvotina koje se imalo kose sa minimalnim zdravim razumom i logikom, a kamoli kada se to prikazivanje sudari sa stvarnim realnim životom, ne može ljude više prevariti. Naravno da postoje i beznadežni mozgovni slučajevi, uvijek ih je bilo i bit će ih, ali je neminovno da će vremenom postati marginalni i minorni. Možda su mogli varati ispočetka, ali sada je to nemoguće, i ja im želim puno uspjeha u budućem radu, te da nastave istim putem. To je najbolji način da sami sebe dokinu.

subaru
7 godine prije

Hahaha dobra fotka.

Bill Clinton
7 godine prije

Genijalan je spot na RT-u, kada troje njihovih uposlenika idu na groblje da, izgleda rodbini, polože cvijeće. Do kraja je napeto, jer se ne zna kome to čine… U zadnjem kadru, kamera pokaže natpis na nadgrobnom spomeniku: Mainstream Media!

zoran
7 godine prije

Jesu, jesu, jesu,jesu, jesu,jesu, jesu,jesu, jesu,jesu, jesu,jesu, jesu,jesu, jesu,jesu, jesu,
Zivjelo LOGICNO, zivjela sloboda govora, nek crknu sva rezimska medija.

Tonny
7 godine prije

To se nas hiber zamaskirao u zensko pa otisao poloziti ruzu na grob GrgeZlatopera, The Voice of America,

Sarajevo
7 godine prije

oprez…ovo je daleko od ode radosti. Ko o kome ovdje zbori? Goolge o CNN, BBC…itd? Tek je sad opasno jer isti mutiraju odmah nakon ove mimikrije.

Natovac za novac
7 godine prije

Osnivac Alibaba Jack Ma je izjavio
Kad se trgovina zaustavi onda zapocme rat.
Ovo je odgovor na EU izolaciju i sankcije na Rusiju.
Jednom kad je Engleska vladala svijetom, za nju su bile bilo kakve ekonomske sankcije ravne objavi rata.
Ekonomske sankcije bi se morale proglasiti od strane UN zlocinom nad covjecanstvom.

Avignon
7 godine prije

Dec 21, 2016 – The mainstream media are biased and ignorant, so of course people are flocking to alternative media outlets

DEC 12, 2016 @ 06:00 AM FORBES
he Real ‘Fake News’ Is The Mainstream Media

jale
7 godine prije

Nemojte se previše ufati u rezultate pretrage internetskih tražilica. I one se mogu vrlo jednostavno izmanipulirati. To spada u SEO segment internetskog biznisa koji sam neformalno doktorirao radeći na stotinama portala i stranica koje sam dizao iz mrtvih na prve ili u prvih pet stranica pretrage Google, Yahooa, Binga, Yandexa. Ali evo, ukratko, sugested results, koje se ovisno o platformi koju koristite, pojavljuju u formi padajućeg izbornika ili pop up prozorčića podno search boxa, automatski se formiraju na pretraživačkoj bazi ključnih riječi u nekom kratkom periodu unatrag dva, tri ili sedam dana, a može i duže, tako da već sutra možete imati formulaciju npr. “mainstream medija baking cookies” ili “mainstream media flashing lights”. Moramo znati da hrpa internetskih konzumenata, a u posljednjih je par godina to eksplodiralo, tako da danas internet koriste i bakice i dedeki po selima i zaseocima, ali i klinci, kojima je pojam mainstream media nepoznat, a… Čitaj više »

longum
7 godine prije

Novine javljaju da su sirijske vladine snage opkolili pro-saudiarabijske teroriste u al-Bab

Syrian government forces have advanced towards so-called Islamic State’s last major stronghold in Aleppo province, cutting off the main supply route into al-Bab

Jupiter
7 godine prije

Istna se uvek sama objavi kada se najmanje nadamo.Pamet u glavu , uvek treba čitati između redova.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI