Prvi evropski muzej ispod površine mora

Muzej ispod vode - Španjolska
1 komentar

Bosnian National Network prenosi vijest da je Jason de Caires, kipar, profesionalni podvodni fotograf i aktivist u području zaštite okoliša, dovršio prvi evropski muzej ispod površine mora. Muzej se nalazi u mjestu Lanzarote u Španjolskoj.

Tragom ove vijesti, potražili smo i službeni link muzeja, na kojem se muzej predstavlja kao mjesto promocije obrazovanja i zaštite morskog i prirodnog okoliša općenito, i ako sastavni dio ljudskih vrijednosti. Autor nam svojim radom šalje trajnu poruku: zaštitite ocean.

Muzejski projekt se sastoji od velikih umjetnih grebena, napravljenih od serije cementnih skulptura, čija pH neutralnost će pomoći morskoj biomasi da se razvija i reproducira.

Muzej ispod vode - Španjolska
Muzej ispod vode – Španjolska

Točna lokacija muzeja je na dubini od 12 metara pokraj južne obale Lanzarote, mjestu koje je odabrano uglavnom zbog fizičkih karakteristika morskog dna. Površina muzeja je 2500 kvadratnih metara. Pristup eksponatima će imati ronioci na dah, i s bocama. Muzej će biti kulturna i turistička atrakcija.

Radno vrijeme muzeja je od 10h do 17h od ponedjeljka do petka, s vremenom rezerviranim za ronjenje od 10h do 16h, odnosno, posljednjim vremenom za posjetu ronioca u 15h. Muzej je opremljen i spasilačkim brodom.

Uvedena su i određena ograničenja. Maloljetna djeca moraju imati pismeno odobrenje za uron, od svojih roditelja. Djeca od 8 godina i starija, smiju roniti do dubine 2,5 metra, 10 godišnjaci i stariji do 12 metara, a 15 godišnjaci i do 18 metara. Za ronjenje s bocama potreban je PADI certifikat

Na cjeniku muzeja, istaknute su cijene ronjenja za odrasle u iznosu od 12 EUR, i za ronjenje na dah u iznosu od 8 EUR.

Izvori: BNNCACT

Jason deCaires Tayorkulturna atrakcijaLanzarotemuzejpodvodni muzejronjenjeturistička atrakcijazaštita oceanskog biotopa
Pretplatiti se
Obavijesti o
1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Bzvz
7 godine prije

Uzas, gomila smeca na morskom dnu, skulpture ne pripadaju podmorskom svijetu. Ovo je samo jos jedno egocentricno izivljavanje tzv umjetnika.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI