Sjajni metalni komad meteora pao sa neba u indijskom Rajasthanu

Komad meteora pao s neba
15 komentara

Nebeski objekat je razneo um ljubitelja teorija zavjere jer izgleda veoma privlačno i blistavo. Dok ga neki nazivaju “fascinantnim” drugi su ga nazvali “vanzemaljskom maskom” zbog njegovog oblika.

Nebeski objekat, koji su geolozi klasifikovali kao “veoma rijedak i vrijedan” metalni meteorit, pao je s neba u indijskoj državi Rajasthan, u okrugu Jalore.

Sjajni i metalni predmet, težak oko 2,78 kilograma, u petak je oko 7:00 sati pao u oblasti Sanchore. Zbog svoje težine, vjeruje se da je predmet potonuo 12-15 metara u zemlju. Objekat je pronašla policija i trebao bi ga dalje pregledati tim naučnika.

Slika meteorita podijeljena je na Twitteru i generiše zabavne odgovore.

Ovakvi događaji nisu novost u sjevernoj indijskoj državi Rajasthan. Nedavno su stanovnici u selu Alvar probuđeni snažnom grmljavinom u sitne sate, kada se na zemlju srušila meteorska struktura, koja je isijavala jarko svijetlo. Incident je prikazan na snimcima CCTV-a.

Prema stručnjacima, tone krhotina u svemiru izgaraju prije nego što su dostigle Zemljinu atmosferu, a predmet koji padne na površinu je rijetkost.

astronomijaIndijameteor
Pretplatiti se
Obavijesti o
15 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
EU dismr
3 godine prije

“Sjajni, metalni komad meteora..” nemojte molim Vas. Dobro, prenešena vijest ali sjajni meteorit za sada postoji samo u Hollywood-u.
Biće prije da je komad kvačila od “Space -X-a” .. 🙂 🙂

nije pao
3 godine prije

oe24.at/video/entertainment/internationalmeistgeklickt/Verrueckt-Jugendlicher-riskiert-Leben-fuer-YouTube-Video/434357910

Hmmm da
3 godine prije

Ima li fotografija kratera? Kladim se da je pao pod kutom od 90° 🤐😉

Marko
3 godine prije

Odlomio se komadić od kupole tj. od svoda nebeskoga takve se stvari nalaze na raznim dijelovima svijeta čak postoje komadi od 30-40 tona.
A kupolu tj. svod nebeski nitko ne može a niti je ikada mogao proći te priče i nauke o putovanju na mjesec ili mars su prevara NASE i sličnih agencija.
youtube: Meteori i kometi su električna pražnjenja, asteroidi ne postoje, kupola je optočena draguljima! ili

Nebeski svod je sastavljen od dragog kamenja

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI