Studena planina – mesto gde umor nestaje

planinarenje-naslovna
0
0

Potisnuta slavom planina Goča i Stolova, prkosno stoji Studena planina.

Početak trase predstavlja planinarski dom „Zorica Gizdović“, odakle počinju putevi ka planinama: Goču, Stolovima, Željin, Ravnoj planini i Studenoj planini. U domu će vas sačekati vruć čaj, koji će vas u bilo koje doba godine zagrejati i pripremiti za uspon.

Ceo potez planina odiše neverovatnom lepotom, gde se naizmenično smenjuju šume i proplanci, na kojima se planinari odmaraju od strmog uspona pod senkom drveća.

Putovanje na Studen planinu

Grupa koja se uputila na ovo putovanje uz planinu se sastojala od srednjoškolaca, nekolocine studenata i starijih osoba, što predstavlja još jednu lepu stranu ovakvih izleta. Ta šarenolikost ličnosti i doba stvara odličnu atmosferu na putu uz i niz planinu, jer neki delovi trase su dosta teški i upravo tada vam je potrebna ta pozitivna atmosfera ili ruka da vam pomogne da se spustite niz strmupadinu, jer niste poneli odgovarajuću obuću.

Kada se popnete na vrh, svaki umor nestaje, jer biva potisnut osećajem da ste uspeli da uradite nešto što vam je na početku dana izgledalo kao potpuno nemoguće. Jak vetar duva, ispred vas i iza vas samo obronci planina, srce ubrzano kuca i osmeh na licu, što, po meni predstavlja, jedno od najvećih radosti ovoga života.

Da razbijemo mit, nije potrebno poneti štapove za planinarenje, imati posebne rančeve, jakne i planinarske čizme. Možete poneti neki stari ranac, duks, patike i puno entuzijazma.

Goč, Planinarski dom “Zorica Gizdović”
Kontakt: Milutin Vukosavljević
Tel. +381 63 74 11 572, +381 36 321 032

GočStudena planinaŠuma
Pretplatiti se
Obavijesti o
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI