Ukrajina: Izraelac, organizator prodaje kanabisa nestao prije izručenja Izraelu

Kanabis
3 komentara

Čelnik važne internetske prodajne mreže kanabisa uspio je ispariti u zračnoj luci u Kijevu prije izručenja Izraelu. Izraelsko-američki državljanin Amos Dov Silver uhićen je u Ukrajini prošlog ožujka zbog organiziranja prodaje kanabisa na platformi Telegrass čiji su prihodi iznosili “stotine milijuna šekela” ili desetak milijuna eura.

Izraelske vlasti zatražile su njegovo izručenje, što je 15. kolovoza potvrdio ukrajinski sud. “Pobijedili smo [postupak za izručenje] i nakon naredbe SBU-a [ukrajinske službe sigurnosti] da preda Amosa Dov Silver Izraelu, ali on je nestao”, izjavio je agenciji AFP izvor, unutar ukrajinske policije.

“Ukrajinska policija obavijestila nas je sinoć da je Amos Dov Silver, koji je trebao biti izručen, uspio pobjeći policijskoj pratnji”, navela je izraelska policija u izjavi 16. kolovoza.

Kijevski tužitelj pokrenuo je kriminalističku istragu zbog misterioznog “bijega” Amosa Dov Silver-a u međunarodnoj zračnoj luci Kijev “tijekom njegova izručenja” Izraelu. “Ovaj je strani državljanin nestao u zračnoj luci, dok ga je pratila SBU”, priopćilo je tužiteljstvo.

Dostupna putem šifrirane aplikacije za komunikaciju Telegram, mreža Telegrass osnovana je 2017. godine i u početku je pokrenuta u Izraelu, s ciljem širenja na međunarodnoj razini.

Na njegovom pametnom telefonu bilo je dovoljno samo nekoliko klikova koji su otkrili svijet prodavača koji objavljuju slike svog proizvoda. Kupci su prodavačima slali poruku, koja je potom nestajala kako bi ugovorili sastanak i trgovali kanabisom bez velikog rizika.

Treba napomenuti da je Izrael odobrio izvoz medicinskog kanabisa tako što su ublaženi pravni propisi. Od travnja, Izraelci više neće biti kažnjavati za konzumiranje kanabisa za prva dva puta, niti će im ovaj prekršaj ući u osobni dosje. Ovime se žele izbjeći stigmatizacija onih koji su s novim narkotikom došli u kontakt slučajno ili tek na početku.

Prema Agenciji za suzbijanje narkotika, 27% Izraelaca puši kanabis barem jednom godišnje, ali taj se postotak povećava na 41% među 18-25 godina.

Iako nije bila glavna tema, pitanje potpune legalizacije kanabisa pojavilo se u političkoj raspravi na zakonodavnim izborima u travnju. Izrael želi postati prva zemlja u svijetu po proizvodnji medicinskog kanabisa.

kanabismarihuana
Pretplatiti se
Obavijesti o
3 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Oko
4 godine prije

Ukrajina postala raj za dilere droge. Svaka kompanija mobilne mreže ima varijantu elektronskog prebacivanja novca pa npr kada neko kupuje travu u oblastima koje kontrolise Kijev on okrene tel br, dobije sifru na koju uplati novac, pare legnu na Donbas i kada diler dobije sms da je uplata prosla on posalje sms kupcu “idi u tu ulicu, ispred tog broja je klupa, ispod levo kamen a ispod kamena trava”. I nema greske i nema padanja. Ista stvar na Donbasu samo tada lova ide na racun u Ukrajini. Sluzbe i policija ne saradjuju, mangupi se dosetili i napravili najsigurniji posao na svetu

jezevakucica
4 godine prije

Došla marica po njega a on ju popušio ?

Baba
4 godine prije

Uspjeo pobjeći tajnoj službi onako slučajno, bez pomoći neke druge tajne službe…kako da ne 😀

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI