fbpx

Marihuana u Kanadi – Slobodna “rekreativno” od 12 godina

kanada marihuana

Korištenje marihuane u medicini je odavno poznato, posebno od kada se otkrilo da u mnogih bolesnika ublažava simptome multiple skleroze, karcinoma, epilepsije, AIDS-a, PTSP-a i drugih bolesti. U mnogim zemljama osobna uporaba nije kazneno djelo, dok se u nekima prodaje punoljetnim osobama u pod strogo određenim uvjetima i malim količinama. Neka zakonodavstva imaju količine koje netko može imati pri sebi ili u domu, koje su granica kaznenog djela. Pronađena količina veća od propisane više nije za osobnu uporabu i smatra se namjerom preprodaje, što je kazneno djelo. Zakoni o ovom pitanju su u brojnim zemljama različiti, ali čak i oni najliberalniji zabranjuju djeci pristup marihuani u “rekreativne svrhe”.

Međutim, omiljeni političar liberalne progresivne bulumente i prinčeva u Saudijskoj Arabiji, kojima pod svaku cijenu želi isporučiti dogovoreno oružje, kanadski premijer Justin Trudeau, ide korak dalje i želi legalizirati marihuanu “osobama” koje imaju više od 12 godina, odnosno djeci.

Kanadski premijer najavio je da će legalizirati kanabis za djecu od 12 godina za “rekreativne svrhe”. Međutim, njegov projekt ne završava ovdje i bit će proširen na djecu od 11 godina, koja će moći slobodno posjedovati i dijeliti do pet grama marihuane.

Prošle godine je Justin Trudeau najavio nacrt zakona o legalizaciji marihuane u Kanadi s ciljem da se dopusti njezina rekreativna upotreba od 1. srpnja 2018.

Liječnici i pedijatri su zgroženi ovakvim nacrtom zakona, što su objavili u zajedničkom priopćenju kojeg je potpisalo Nacionalno povjerenstvo za zdravlje djece i mladih, gdje se navode brojni slučajevi teških posljedica uporabe kanabisa ako to čine djeca.

Zakonom kojeg podržava Justin Trudeau se želi legalizirati marihuana za djecu od 12 godina, što je novi udar koji je već bio kritiziran od strane raznih skupina, koje  su prijedlog opisale monstruoznim i nazvali ga poražavajućim napadom na društvo i obitelji.

 kanadski premijer Justin Trudeau

FOTO: Kanadski premijer Justin Trudeau

Odvjetnici brojnih obitelji su pozvali su Kanađane da izvrše pritisak na Senat da odbije zakon, piše Life Site News.

Liberalni zakon C-45 bi djeci od 11 godina dopustio da “posjeduju i koriste i besplatno razmjenjuju do pet grama marihuane”.

Osim toga, nacrt zakona omogućava “ljudima” preko 17 godina da kupuju i posjeduju marihuanu “u bilo kojoj količini, a ograničava samo javnu upotrebu na količinu do 30 grama”.

Ova mjera omogućava Kanađanima da uzgoje do četiri biljke kanabisa u svojim domovima, ali ako govorimo o odraslima, to ne bi trebao predstavljati problem.

Liječnici su upozorili da se ljudski mozak nastavlja razvijati sve do 25 godina života i da konzumacija marihuane ozbiljno utječe na razvoju adolescenata, o djeci da ne govorimo.

Udruga liječnika Kanade, Udruga psihijatara Qebec i Savez pedijatara Ontarija su upozorili na moguća teška oštećenja organizma ako se kanabis koristi u dječjoj dobi i od zastupnika traži da barem postave dobnu granicu od najmanje 21 godine.

Gwen Landolt, potpredsjednica udruge “Real Women” navodi kako je propaganda u korist uporabe marihuane poplavila medije s ciljem indoktriniranja i poticanja građana da je koriste, što znači siguran promet onima koji proizvode i prodaju ovu laku, ali ipak drogu.

Odbacila je i tvrdnje da će se legaliziranjem marihuane spriječiti kriminalce da je prodaju.

“Policija i stručnjaci, ali i iskustvo, dokazuju kako crno tržište uvijek uspijeva nadvladati legalnu prodaju marihuane”, istaknula je.

No, podsjetimo, ovdje uopće nisu u pitanju odrasle ili osobe kojima kanabis ublažava simptome bolesti. Djeca su glavni cilj.

Međutim, ovo nije prvi i zadnji napad  premijera Justina Trudeaua, koji Kanadu pretvara u državu iz koje bi svaka normalna obitelj poželjela pobjeći.

Podsjetimo, kanadski premijer je prošlog ljeta odobrio Zakon 89, koji povećava moć države do te mjere da su vlasti mogu oduzeti djecu roditeljima koji  odbacuju radikalnu transrodnu ideologiju. Naravno, vlada i premijer su se ogradili i rekli da se djeca neće oduzimati, ali u zakonu jasno stoji da će tako biti.

Zakon o legalizaciji kanabisa za djecu od 11 i 12 godina s poveznicama u tekstu: Life Site News

Nacionalno povjerenstvo za zdravlje djece i mladih Kanade: Position Cannabis Children and Youth

Canada Remove Kids Form Parents Who Reject Transgender Ideology

Zakon 89: Bill 89

 

 

Sviđa vam se portal Logično?
LAJKAJTE NAŠU STRANICU

(samo jednom, ako kliknete drugi put, Facebook će smatrati da nas ne volite)
Pretplati se
Obavijest
guest
Zaštitite svoje ime u komentarima... REGISTRACIJA
34 Komentara
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
3 godine prije

Zna se kako to ide, prvo puši sam, pa onda puši s drugovima, pa puši drug drugu, … e moj Trudni, jadna ti zemlja, a još jadnija ova naša čeljad što tamo moraju tražiti “sreću”

Jaran..
Gost
Jaran..
3 godine prije

Neka ba trave laki..lakse se pobjegne od ove sive realnosti…ipak i ja ne podrzavam prodaju iste djeci.

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
3 godine prije
Reply to  Jaran..

To i govorim, ajd meni je 50 godina i neću da mi neko brani džoint, iako mi se ne sviđa. Ali, brate djeci????

Outsider
Gost
Outsider
3 godine prije

Ovdje je sve normalno. Napusene bakice su uobicajena pojava. Djeci se ne moze i ne smije nista zabraniti.
Dovoljno je da netko prijavi roditelje i
socijalna sluzba uzima djecu pod skrb. Roditeljima kazna. Isto tako sam vidio bezbroj puta kako muz i zena izadju u bar i odu kuci sa drugim partnerima. Sve u svemu , luda kuca. Da ne spominjem napusene vozace , refleksi 0 bodova.

Vučedolac
Gost
Vučedolac
3 godine prije

eee da je Laki ponekad zapalio, ne bi bio malo nervozan

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
3 godine prije
Reply to  Vučedolac

Jesam, al mi se odma spava, samo tražim jastuk.., kakva mi je to zabava, a vrti mi se sve , ko ringišpil u glavi. Ima dobrog piva i vina, …, neka. Žestu ne konzumiram. Vidim drugi se smiju, pa nek im bude slobodno, ok, ali za djecu od 12 godina ili 11, kako ima neka klauzula, e radio bi vojnički opasač po leđima.

Anarho
Famed Member
Anarho
3 godine prije

U Sloveniji su prosle godine vec usvojili zakon za koristenje marihuane u medicinske svrhe (na recept), medjutim nije jos bila uredjena politika proizvodnje. Pre par dana je najveca koalicijska stranka SMC donjela predlog zakona po kojem bi svaka punoljetna osoba mogla uzgajati do 3 biljke marihuane, koristiti je u rekreativne svrhe i cak je preprodavati u manjim kolicinama.
😀
https://m.delo.si/novice/politika/smc-vlozila-predlog-zakona-za-legalizacijo-in-regulacijo-konoplje.html

Legalize it!

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
3 godine prije
Reply to  Anarho

NIJE PROBLEM, ali pustite djecu. Ja ih nemam, ali da imam da mi s 12 godina frče i duva.. E vala , ne bi ,…da je sto puta u Kanadi.

Anarho
Famed Member
Anarho
3 godine prije

Naravno Laki … ja mislim da bi granica trebala biti i vise od 18 jer u tim godinama djeca jos nisu suzrijela. Negdje oko 25 je sasvim realno iako sam sam poceo sa 20 … sjecam se kad sam vidio u parku klinca od bukvalno 12 god koji je frkao joint i upitam ga sta to radi, a on ce meni, “sta je, jesi corav, zar ne vidis da motam joint?” … hahaha … samo u Velenju.

Sovoranola
Gost
Sovoranola
3 godine prije

Djeca u tim godinama puše,i onda ako to ne legaliziras moraš kriminizirati šta je moraš priznati puno gore.

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
3 godine prije
Reply to  Sovoranola

Dobro, samo nemoj meni o drogama , tako ti Boga….Pusti. Bolje da šutim. Dakle, ako se curice je+u za pare s 13 godina, legalizirajmo to, samo jer se to ionako događa. Nisam pobornik milijun zakona i ograničenja, ali ……. Ma jesi li ti uopće pročitao tekst ili samo naslov?

Son of Alerik
Gost
Son of Alerik
3 godine prije

Do prije kojih dvadesetak godina, javno oglašavanje novih marki cigareta po novinama, TV-u je bilo normalno i općeprihvaćeno. Onda je uslijedio kvantni skok u savjesti društva i političara koji su iz tog društva iznikli što je dovelo do zabrane oglašavanja. Potom i do zabrana pušenja u javnim prostorima, da bismo danas dospjeli i do zabrane pušenja svugdje. Reklamiranje alkohola je također zabranjeno, uz iznimke za pića koje sadrže toliko i toliko posto alkohola pa nas sa svih strana napadaju reklamu za žuju, karlovačko, ovo i ono pivo. Na ponekom panou se nađe i reklama za vino, ali rijetko. U prošlom… Pročitaj više »

Putnik
Gost
Putnik
3 godine prije
Reply to  Son of Alerik

Zanimljivo, no što bi napravio ili kako bi kaznio curicu sa 15-16 goidna koja rodi ili pobaci, što bi napravio onom tko ju je tako usrećio? Prošeći do neke škole, osnovne, gimnazije, klinci puše na veliko, ima tu i flaša partizanka, mirogojčeka i sve je to zabranjeno. Bi li pušili ili pili više da je legalno, ne. Možda je stvar samo u krivom prevodu, ne znam ali stvar je u dekriminalizaciji konoplje, biljke, što bi sad, onaj mulac iznad 18 slobodno uzme a klinac od 15-16 bi bio kriminalno gonjen? Razmislite malo o čemu lupetate. Ako se biljka može kriminalizirati… Pročitaj više »

Alen
Gost
Alen
3 godine prije
Reply to  Putnik

To bude kad pustis da ti ulica odgaja djecu…..

Son of Alerik
Gost
Son of Alerik
3 godine prije
Reply to  Putnik

Evo još jednog pacijenta kojem drugi lupetaju, a on daje isječke iz svoje doktorske dizertacije. Lijepo sam napisao: “Zabranjivati uzgoj biljaka bilo komu, zbog bio kakvih potreba uzgajivača je moguće samo kao izraz totalitarne države.” Ili drugačije, neka svatko punoljetan radi što hoće, ali u promet ne smije stavljati što hoće i ako negdje treba biti države, onda je to upravo tu. Razlika između 15 i 18 godina je velika. Zakonski je punoljetnost od 18.To je već puno vremena društveni konsenzus s kojim se rađamo i rastemo. Funkcija društva i jest u prevenciji, a ne u rješavanju posljedica zloupotrebe.No, društvo… Pročitaj više »

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
3 godine prije
Reply to  Putnik

Govori se o 11 i 12 godina…. Alo, druže,

Kajzer Soze
Member
Kajzer Soze
3 godine prije

Šta bolan dijete od 11-12 godina zna u životu pa to je tek skinuto sa majčine sise a ovaj liberalni peder bi da ga odma prebaci na maricu,nemam ništa protiv da se marihuana koristi ali ipak dozvoljavati je djeci od 11-12 godina e to može da smisli poremećeni liberalni mozak.Crni Kastro što ne stavi kondom bar bi svijet poštedio ove budale !

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
3 godine prije
Reply to  Kajzer Soze

Samo ako je dijete bolesno i da mu se daje ono ulje, ok, ali ovo,….., ovo je ludilo.

Alen
Gost
Alen
3 godine prije

Prvo nek napusi svoje dvoje djece , i to redovno ,taman su tih godina pa nek onda donosi zakon…
Kao i u svemu i ovde se radi o unistavanju temelja civilizacije ,obitelji,familije,porodice kako hocete.
Riditelji ce na kraju da postanu samo masine za stancanje djece dok ce oni oblikovati retardiranu ,poslusnu ,naciju…

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
3 godine prije

OK; od svih filozofa, koji komentiraju naslov, a nit su otvorili zakon, a kamoli pročitali što piše, kako nema ankete: KOJI BI SE RODITELJ SLOŽIO DA MU DIJETE OD 11 I 12 GODINA “REKREATIVNO” ZABAVLJA MARIHUANOM – PONAVLJAM 11, 12 ILI 13 GODINA, AJDE, ZA PREKO 18 ME NE ZANIMA? Neka odgovore roditelji.., ako je moguće.

Putnik
Gost
Putnik
3 godine prije

Odgovor je, niti jedan !
Ali svaki klinac može doći do onoga što želi a ti ćeš mu za to dati novac, puno novca i lagati će ti u lice da mu je za sladoled itd.
Na ulici možeš vidjeti klince od 7 godina kako puše, hapsi li ih netko, hapsi li netko njihove roditelje, zakonom je dopušteno, nešto sam prevideo izgleda.

Zorule
Gost
Zorule
3 godine prije
Reply to  Putnik

Klince od 7 godina kako puse? Gdje ti zivis? U romskom naselju?

Bobi
Gost
Bobi
3 godine prije
Reply to  Zorule

????

Piretis
Member
Piretis
3 godine prije

Nego, primijetio sam, da svi ti prijedlozi (s druge strane pameti) dolaze iz sjevernih dijelova Europe i Amerike. Osim ovog tu su i razni promicatelji “ljudskih prava” tj LGBT, pa iz Nizozemske pokušaji legalizacije pedofilije (uz raspravu sa koliko godina se može pristati na seks sa odraslom osobom). I sve se čini u početku kao umjetnički performans i nešto što se nas ostale ne tiče, ali kad prođe tamo ne treba dugo čekati da stigne i k nama. I to na mala vrata, preko “pravobranitelja za nešto” pa do sabora. A onda to (bilo što) postaje normalno i svako dizanje… Pročitaj više »

Darko
Gost
Darko
3 godine prije

Logicno bi bilo do 18 godina,isto ko alkohol,a usput jel u Jugoslaviji bilo zabranjeno nije, nije ni na kubi,s.koreji, venezueli, interesantno kako najvise socijalisticke zemlje imaju legalnu marihuanu, a to je i sustina zabrane sustav ne zeli da se ljudi opuste i shvate, mora ljude drzati u stanju konstantnog preživljavanja i straha, kako ne bi shvatili sto njihovi gazde stvarno smjeraju.

Zare
Gost
Zare
3 godine prije

Jer mi moze neko obrazloziti zasto odjednom u liberalnim (“Soros”) zemaljama takva reklama za legalizaciju marihuane?? Ok znam da ima neke pozitivne efekte al neznam nesto mi smrdi sve ovo

Marshal
Gost
Marshal
3 godine prije

Ja sam za legalizaciju, jer marihuana je sigurno manje stetna od alkohola. Ne trebam pisat previse o tome jer to zna svaka budala. Mene da se pita ja bi stavio granicu za marihuanu i za alkohol od 21.gdine zivota. Sta ce djeca od 18. il 19. godina opijat se po kaficima il parkovima, isto tako vrijedi za gandzu. I npr. normalno je hodat sa flasom vina u ruci al nosit malo majke prirode 1 gram u ruci je zlocin, to je apsurdno.

Čudo jedno
Gost
Čudo jedno
3 godine prije

Slažem se za tu dobnu granicu od 21, i kontrolu..
Da li je netko od je marice umro, nije, pomaže ljudima, bolesnicima..
Za alkohol baš i ne bi rekao da je ikome pomogao..
Pozdrav

Mikojan
Gost
Mikojan
3 godine prije
Reply to  Čudo jedno

Dobro, da li je dobna granica za duhan i alkohol 21 godina?
Ako je, OK, podržavam.

Mikojan
Gost
Mikojan
3 godine prije

Ovo je otišlo malo krivo, kakva dobna granica, zna se pravilo za duhan, alkohol, legalizirane droge tako i za biljku Konoplju, dekriminalizacija, potpuna legalizacija sa pravilima za duhan i alkohol, kraj rasprave !

alan ford
Gost
alan ford
3 godine prije

Sve je to planirano, Jer je Justin Trudeau, također umjetni robotić Rockefellera i duboke države, kao što je Macron ui Francuskoj robotić Rotschilda. Ja uvjervama sve one skeptične koji misle da su to teorije zavjere; globalistička elita su iluminati-sotonisti, ljudi duboko zli, ljudi bez ikakve savjesti, ljudi koji, pod maskom humanosti i dobročnistva, ljudskih prava, liberalizacije itd.,, žele uništiti narod, žele legalizairati i pedofiliju i droge i eutanaziju, sve živo, samo korak po korak i manipulacijom javnosti, i uvijek se tu kofol koriste neke teške stvari, da se sa tim stvarima maskira stvarna namjera, da se tako probije led, da… Pročitaj više »

Son of Alerik
Gost
Son of Alerik
3 godine prije
Reply to  alan ford

Krivo. Nisu ljudi,

alan ford
Gost
alan ford
3 godine prije

Justin Trudeau, – kanadski premjer, u stvarnosti, glatka Rockefellerova pičkica na daljinsko upravljanje, to je onaj lepi Džastin, najnajpredniji državnik na Zapadu, jeftina bijela varijanta Obame, kojemu propagandni korporativni mediji od New York Timesa, pa do našeg Jutanjega lista, pišu takve hvalospjeve, da ulizavačka slina iz tih hvalosojeva curi na monitoru vašeg računala, kada to čitate sa portala… E nedavno je lepi Džastin u Kanadi bio na nekom skupu na kojem se raspravljalo o ravnopravnosti spolova, pravima žena , dakle o tipičnom dženderskom proljevu. Jedna mlada žena u publici upravao je držala govor i u tom govoru spomenula riječ “mankind”… Pročitaj više »

Outsider
Gost
Outsider
3 godine prije
Reply to  alan ford

Kind znaci vrsta. Some kind znaci neka vrsta. People kind prevedi kao sto pise.
Monopol i kontrolu nad narkoticima i farmacijom ima pogodi tko. Samo ce postepeno ozakoniti prodaju i naravno
povecati prihode.

POVEZANE VIJESTI

Izbornik