Ukrajina legalizira medicinsku marihuanu

Kanabis-Marihuana
10 komentara

Rekreacijska uporaba kanabisa ostat će kazneno djelo

Ukrajinski zastupnici velikom su većinom podržali novi prijedlog zakona kojim bi se legalizirala medicinska uporaba kanabisa, rekavši da bi mogao pomoći u liječenju posttraumatskog stresnog poremećaja, od kojeg vojnici i civili pate kao rezultat tekućeg sukoba s Rusijom.

Prijedlog zakona usvojen je u četvrtak s 248-16 glasova, pri čemu su 33 zastupnika bila suzdržana, a još 40 nije glasalo.

Nakon potpisivanja, zakon će stupiti na snagu za šest mjeseci i regulirat će promet konoplje za “medicinske, industrijske svrhe, znanstvene i znanstveno-tehničke djelatnosti” kako bi se proširio “pacijentov pristup potrebnom liječenju onkoloških bolesti i post – traumatski stresni poremećaji, zadobiveni kao posljedica rata”, stoji u tekstu prijedloga zakona.

Predsjednik Vladimir Zelenski tek treba odobriti prijedlog zakona, ali je izrazio potporu toj mjeri, tvrdeći da Ukrajina mora slijediti zapadne primjere.

“Sve najbolje svjetske prakse, sve najučinkovitije politike, sva rješenja, koliko god nam se činila teškima ili neobičnim, moraju se primijeniti na Ukrajinu”, rekao je Zelenski parlamentu u lipnju.

Ukrajinski dužnosnici razmatrali su legalizaciju droge u određenom svojstvu od 2016., ali prvi prijedlog zakona o tom pitanju uveden je tek 2021., pod vodstvom Zelenskog.

Bivša premijerka Julija Timošenko, čija je stranka Batkivščina glasala protiv ove mjere, obećala je da će se boriti na sudu, tvrdeći da će se “narko-poslovi i narkomafije vrijedni bilijune dolara” podmititi u Ukrajinu.

“Žalit ćemo se… a kada dođe normalan Ustavni sud i, nadam se, normalna vlada, Ukrajina će poništiti sve ovo smeće”, rekla je Timošenko, upozorivši da će “kada se ovaj zakon o korupciji ukine, biti teško ukloniti metastaze posla s drogom, jer strukture za provođenje zakona i sudovi mogu postati dio toga.”

legalizacijamarihuanaukrajinazakon
Pretplatiti se
Obavijesti o
10 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Max
4 mjeseci prije

Lakše će u smrt.

BanOvan
4 mjeseci prije

Marišku?
To je Zelembać prerastao još dok se sa zvečkom igrao.

Roccos
4 mjeseci prije

S obzirom da se Fashington nešto uškrtio trebalo je brzo smisliti kako što prije obrnuti lovu za nastavak rata i spašavanje polupropale ukrajine i voila-postat će ekskluzivni svjetski dobavljač marice,naravno ovo je neka moja teorija jer sve ide u tom pravcu.U tom slučaju ukrajina bi mogla postati svjetski rekorder po broju Pabla Escobara po kvadratnom kilometru.

tihobl
4 mjeseci prije

Zelenski: Putin nesmije da mi izadje na crtu.

Bruno
4 mjeseci prije

Kako drukčije ratovati s Rusima. Samo marica, brale, a može i nešto jače.

Schwarze Hunderte
4 mjeseci prije

Ne razumijem se … Neki vele da ima to pozitivnih svojstava , drugi opet vele kontra 🤔 ?! Toliko toga ide po medijima da nemreš više razvrstati 👎 ! Pokušao sam i sa farmaceutima a i oni , poput medija , neki ovako – neki onako … Koliko sam uspio shvatiti iz svega pa onomu , komu to pomaže glede zdravlja , rehabilitacije ili nedaj Bože bolova …Zašto čovjeku to ne dat 🤔 ?! S’ druge strane , uvijek ima onih , koji bi to zlorabili e pa takove – po prstima 🤷 . Toliko znam – jedino 🤷

Miro
4 mjeseci prije

Korov mak Afganistan više nije konkurencija.

xxx
4 mjeseci prije

na thailandu živi oko 71 milion ljudi, kada su potpuno legalizirali cannabis 41 milion je predalo zahtjev za uzgoj, sada je negdje oko 600 coffe shopova u bangkoku. eto malo tako zanimljivosti iz svijeta

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI