Uskladite ukuse sa sustanarima u unutarnjoj dekoraciji

Eklektični stil
0
0

Bez obzira bio vaš cimer vaša srodna duša ili netko s kime ste slučajno završili kod najma prostora, zajednička dekoracija životnog prostora vrlo vjerojatno će tražiti neke kompromise. Stoga pročitajte nekoliko jednostavnih načina kako održati sklad i u međuljudskim odnosima i u estetici prostora kojeg dijelite.

Prigrlite eklektični stil

Eklektični stil ustvari znači kombiniranje stilova i korištenje elemenata od različitih izvora – primjerice antikviteta (pronađenih u lokalnom komisionu), trenutno dostupnih proizvoda na tržištu (tipa IKEA) i obiteljskog nasljeđa (primjerice bakine fotelje). U kombinaciji s umjetničkim djelima i mnoštvom biljaka trenutno je jako moderan. Osim toga, popularnost mu raste između mladih urbanih ljudi koji vole ostati ukorak s trendovima, jer je riječ o tipu stila koji je lako postići ukoliko imate sustanare. Čak se ništa ne čini kao da tu ne pripada. Kod preplitanja stilova, dobro je i dogovoriti se oko jedne stvari koja se svima sviđa.

Funkcija je jednako važna kao i izgled

Dobro organiziran stan ne može spriječiti svakodnevne sukobe oko sitnih detalja, primjerice pranja posuđa ili vraćanja stvari na mjesto, ali može olakšati time što ima dovoljno mjesta za odlaganje tih svakodnevnih predmeta. Zato su zajedničke police, ormarići, ocjeđivač posuđa i točno određeno mjesto za potrepštine spasonosni.

Vaša spavaća soba samo je vaša

Možda djeluje očito, ali svejedno naglašavamo – vaša spavaća soba jedini je prostor u kući gdje imate potpunu kreativnu slobodu. Zato je iskoristite. Taj prostor vas treba inspirirati i opuštati. Osim toga, u njemu možete držati sve što bi eventualno smetalo vašim kolegama.

soba

Na boju ne možete utjecati

Boja ne predstavlja problem onima koji uživaju u šarenilu, ali ukoliko ste više za neutralni spektar, ova vas činjenica može frustrirati. Pomalo je nerazumno očekivati od cimera da prate vašu minimalističku filozofiju, tako da jedina mudrost koju možemo dati je sljedeća: ne možete pobijediti u borbi protiv boje.

Opustite se i zabavite

Prihvatite različitosti. Živite s cimerima jer je isplativije nego živjeti sam. Zašto to ne okrenuti u svoju korist? Uživajte u njihovom društvu, budite otvoreni za drugačije i prigrlite i različite stilove. Pritom ne morate u potpunosti žrtvovati svoje preferencije. Svaka nova osoba i svaka nova ideja donijet će vam određenu životnu nadogradnju.

CimeridizajnSuživot
Pretplatiti se
Obavijesti o
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI