Stoljetna kišobranarska tradicija „Cerovečki“

kisobrani-nalsovna
0
0

S ponosom njeguju kišobranarsku tradiciju i s ljubavlju nastavljaju obiteljski obrt već treću generaciju.

Davne 1912. godine gospodin Mijo Cepanec je u Varaždinu u Dućanskoj ulici osnovao kišobranarski obrt „Cepanec”. Obrt se iz dana u dan sve više razvijao, a kako gospodin Cepanec nije imao djece, uzeo je svog nećaka Gabrijela Cerovečkog da izuči zanat kišobranara i nastavi posao. Kao vrstan majstor, Gabrijel Cerovečki izradio je kišobrane za izložbu u Londonu 1936. gdje je osvojio prvu nagradu Zlatnu plaketu i Grand Prix Londona. Godine 1943. gospodin Cepanec prepušta kompletnu filijalu svom nećaku Gabrijelu Cerovečkom u nasljedstvo. Posao se i dalje sve više razvijao pa je G. Cerovečki odlučio u posao uvesti svog sina, izučenog kišobranara Krešimira Cerovečkog.

Tradicija, kvalitet i dizajn “Cerovečkog kišobrana”

Upornošću i predanim radom nastavilo se dalje. Usprkos konkurenciji, nametnuli su se na tržištu svojim dizajnom i kvalitetom. Izrađivali su kišobrane i damske suncobrane za potrebe filma i kazališta. s kojima surađuju i danas. Američke, engleske i njemačke filmske produkcijske kuće naručivale su replike određenih modela kišobrana i suncobrana iz 18, 19. ili početka 20. stoljeća. Krešimir Cerovečki preuzeo je 1975. godine obrt od svog oca. Nastavljajući obiteljsku tradiciju, obrtu se 1994. pridružuje i Krešimirov sin, Tomislav Cerovečki. Od 2004. godine radionica se nalazi na adresi Ilica 49, gdje i danas uspješno posluje.

Interes za njihove ručno izrađene kišobrane pokazale su mnoge domaće i strane televizijske kuće: japanska, španjolska i grčka televizija te austrijski ORF. Svoje kišobrane i suncobrane predstavljali su na izložbama u Njemačkoj (Frankfurt, München) i SAD-u (New York, Manhattan).

Osim izrade vrše i popravak svih vrsta kišobrana te damskih i vrtnih suncobrana. Mukotrpnim i predanim radom opstaju na tržištu svih ovih godina, a njihovih proizvoda – osim u Hrvatskoj – ima i po cijelome svijetu.

damski suncobranidizajnkazalištekišobranikvalitetobrtTradicija
Pretplatiti se
Obavijesti o
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI