Uvijek nam treba barem još malo prostora za obuću

cipele
0
0

Prostorno smo gotovo uvijek ograničeni, a naša obuća previše vrijedi da bismo je tek tako gurali bilo gdje. Iako često promoviramo minimalizam u domaćinstvu i odbacivanje viška predmeta, ovaj članak smo namijenili ljubiteljima cipela koji se jednostavno ne mogu ograničiti na tri – četiri para. Donosimo nekoliko zgodnih ideja kako u svom domu učinkovito i kvalitetno organizirati odlaganje obuće.

Organizirajte se

Ako imate dovoljno velik ormar, postoji nekoliko kreativnih načina za dodavanje prostora za cipele unutar njega. Postoje platna s džepovima ili plastične konstrukcije koje se vješaju na vrata i u njih se s lakoćom umeću cipele. Ako vam ne zadovoljavaju kriterije ili ih naprosto ne volite, postoje i rješenja za unutrašnjost ormara (plakara).

Možete umetnuti posebne police na nekoliko razina koje mogu maksimalno iskoristiti visinu u policama (čak i udvostručiti broj cipela koje stanu na jedno mjesto) i koje je moguće pronaći u brojnim trgovinama namještaja.

Možete koristiti i zidove i unutrašnje strane ormara, a i male neiskorištene niše u kući i to na vrlo jednostavan način – ugradite karniše za zavjese ili držače za ručnike. Na njih se lako mogu objesiti cipele na petu.

Prenamijenite i iskoristite prostor

Namještaj koji je neiskorišten ili ima neku drugu funkciju, pa nije nužno namijenjen čuvanju cipela možete prenamijeniti i kvalitetno ga upotrijebiti. Primjerice, ovo se odnosi na police za knjige, zašto ne i ljestve, naslijeđeni vintage namještaj poput vitrina i ormara te na sve prostore koji su previše plitki da bi se u njima moglo držati nešto drugo, ali su zato savršene dubine za obuću.

Brojni dizajneri namještaja, pa i umjetnici izrađuju rješenja za držanje obuće koji izgledaju kao prava umjetnička djela. Tako pored estetskih zadovoljavaju i funkcionalne kriterije.

CipeleOrganiziranost
Pretplatiti se
Obavijesti o
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI