Nekoliko prijedloga čega se (danas nepotrebnog) možete riješiti

Ured
2 komentara

U moderno doba kada je informatika uvelike uzela maha, postoji nekoliko stvari koje su prestale služiti svojoj svrsi. Kako većina ima problema s čuvanjem suvišnih stvari i pretjeranom zatrpanošću životnog prostora, nudimo popis stvari koje su s vremenom postale nepotrebne.

Možete se zabaviti bez da vam taj zabavni sadržaj zauzima prostor u stanu. Uz sve moderne sadržaje koji se nude sa svih strana, poput Netflixa i sličnog, CD-ovi, DVD-ovi i kutije i spremnici za njih nemaju više svoju svrhu. Eventualno sačuvajte par najzabavnijih za slušanje tijekom putovanja ako vam automobil ne podržava druge formate.

CD

Ormari za registratore i druge dokumente danas stvarno nisu potrebni. Vaša nekretnina previše je vrijedna da bi ju se „potrošilo“ na papire koji se lako i sigurno mogu spremiti u računala ili, još bolje, u oblaku (tipu programskih rješenja gdje dokumente ne spremate lokalno nego na dislociranom serveru). Zato skenirajte postojeće dokumente i druge papire koji vam nisu fizički neophodni i tako svedite svoju knjižnicu na ono osnovno. Najbolji dio priče kod digitalizacije je puno bolja mogućnost pretraživanja i pronalaženja potrebne dokumentacije.

Dokumenti

Zidni kalendari su u potpunosti zamjenjivi digitalnima. Oni se sinkroniziraju sa svim drugim uređajima i podsjećaju vas o nadolazećim obavezama, događajima ili obljetnicama.

Papirnati popisi za kupnju, pakiranje, dnevne zadatke i slično danas je gotovo u potpunosti potisnula pojava aplikacija koje nude izradu digitalnih lista. Uvijek su uz vas jer su vam u mobitelu, a velika im je prednost i to što se mogu iznova koristiti za buduće slične događaje i obaveze.

Jelovnici restorana koji dostavljaju hranu danas stvarno ne trebaju nikome. Ako vam se ne da svaki put prelistavati njihovu ponudu na internetu, fotografirajte fizički meni kako biste ga uvijek imali uz sebe, a potom ga izbacite s ostalim papirom (po mogućnosti u reciklažni kontejner). Što manje papira koristimo, više rasterećujemo svoje domove i sprečavamo gomilanje, a ujedno činimo dobro za okoliš.

čišćenje domaOrganiziranost
Pretplatiti se
Obavijesti o
2 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Hmmm da
4 godine prije

Ukratko, buljite u mobitele još više. Bravo!

Chichiriba
4 godine prije

Za jednu rijec koju napisemo na uredjaju potrebno je iskoristiti kaloricnu vrijednost jednog grumena uglja. Dok se ne rijese problemi fisijskih i fuzijskih reaktora, dok se ne rijese ekoloski cista proizvodnja obnovljive energije, nema oporavka.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI