Pametni načini za korištenje čarapa bez para

Čarape
7 komentara

Nemojte bacati one čarape čiji je par misteriozno nestao u onom procesu na putu od košare za prljavo rublje do štrika za sušenje. Upotrijebite ih na nekoliko pametnih načina i učinite svoj dom urednijim, ukrašenijim i čišćim.

Oprostite se s paučinom u stanu. Na metlu ili bilo koji dugački štap navucite staru čarapu i njome očistite paučinu sa stropova, prašinu s vrhova karniša i ormara, te ostalih visokih prostora koje inače ne možete lako dohvatiti. Na sličan način možete omotati brisače podova kako ne biste trošili na nove.

Kad malo razmislimo, čarape su ustvari isto što i vrećice. U njih možete ubaciti osušeno aromatično bilje, poput recimo lavande, i imate mirisnu vrećicu za ormar s posteljinom, ladicu s donjim rubljem ili bilo koje mjesto gdje želite svježinu. Ujedno ćete tako odbijati i moljce.

Očistite prašinu s biljaka. Ključno za zdravlje biljaka je odstranjivanje prašine, paučine i prljavštine s njih. Ovo ne morate činiti često, ali je poželjno svome sobnom bilju posvetiti sat vremena svakih par mjeseci. Dakle, navucite na svaku ruku po jednu vlažnu čarapu i nježno očistite lišće svoje omiljene biljke. Tako ih čišćenje prašine neće oštetiti. Ovo je puno učinkovitije nego da koristite krpu za čišćenje jer ne postoji višak materijala koji može slučajno povući i polomiti ili srušiti biljku. Kada završite, stavite tu čarapu na pranje. Ili ne morate, ako ih imate još cijelu gomilu.

Očistite rolete, bez obzira od kojeg su materijala. Mokru čarapu pošpricajte otopinom octa ili drugim sredstvom za čišćenje koje inače koristite i očistite taj teško dostupni međuprostor vaših vanjskih roleta. Zahvaljujući čarapama koje su vam na rukama, ovo će biti skoro kao pravo dubinsko čišćenje.

Od čarapa se mogu napraviti zgodne igračke za djecu. Čak i ne treba biti previše maštovit da se osmisle različite figurice poput snjegovića, zmije ili glavnog lika lutkarske predstave. Dodatne rekvizite koji vas mogu potaknuti i na nove ideje, lako možete pronaći u papirnicama ili trgovačkim centrima. Ako vam svejedno ne dolaze ideje, možete pronaći pregršt zanimljivih prijedloga na internetu.

čišćenje domamali savjeti
Pretplatiti se
Obavijesti o
7 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Pusteprice
4 godine prije

Ili mozete jednostavno obuci dvije razlicite…

Lucija
4 godine prije

U ” Vodiču za autostopere po galaksiji” izgubljene – nestale kemijske olovke odlaze na jednu posebnu planetu 😊.
E, sad. Ima li posebna za te čarape ili idu na istu planetu, tko će znati…? 😲

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI