Jednostavni trikovi s običnim kuhinjskim spužvama

Spužve
0
0

Kuhinjske spužve ustvari su nevjerojatne! Osim što im je glavna funkcija čišćenje posuđa i ostaloga kuhinjskog pribora i površina, one se mogu prenamijeniti na razne druge načine. Zgodno je što su ove spužve relativno jeftine, pa taj trošak nećete niti osjetiti. Nakon čitanja ovoga članka, možda ih upravo poželite kupiti kako biste se s njima zabavili.

Prerežite spužvu napola, zamotajte je, ugurajte u teglu i u nju ulijte odstranjivač laka za nokte. Kada žurite i morate na brzinu skinuti lak za nokte, samo gurnite prst u teglu i par puta ga okrenite.

Kaže se da spužve koje koristite za posuđe i ostale kuhinjske potrepštine trebate mijenjati tjedno. Kada odlučite da je vrijeme za novu, odrežite rub stare spužve i pretvorite je u spužvu za čišćenje drugih površina. Tada, kada vam zatreba spužva za čišćenje toaleta ili koša za otpatke, znat ćete točno koju koristiti.

Ukoliko imate djecu ili radite s njima, ljepilo je vaš čest suputnik. Nasreću, kuhinjske spužve rješavaju dosta neurednih situacija vezanih uz curenje ljepila. Jednostavno natočite ljepilo u spužvu unutar jednokratne plastične kutije i ostavite da stoji tijekom noći. Tako ćete moći lakše s njom mazati ljepilo.

Postoji jedan aromatičan trik koji možete iskušati. Kako biste umanjili broj mikroba na njoj, očistite spužvu s mješavinom esencijalnih ulja poput peperminta, eukaliptusa i limuna. Ne samo da će ova ulja eliminirati sve bakterije, već i učiniti da vaša spužva divno miriše, što ovome predmetu daje jednu sasvim novu dimenziju.

Mikrovalne pećnice znaju često biti jako zaprljane i u sebi imati previše skorene hrane, tako da vas svaki put obeshrabri u pokušaju čišćenja. Kuhinjska spužva vam cijelu priču može olakšati. Namočite je, ubacite u mikrovalnu pećnicu na tri do četiri minute, pustite je da malo nakon toga odstoji i para će uspjeti omekšati svu prljavštinu iz nje. Tada ćete sve moći lako pobrisati.

Osim provlačenja kroz mikrovalnu, spužvu možete i zalediti! Natopite je, stavite u plastičnu vrećicu i zamrznite preko noći i imate ledenu kocku koja vam može držati hranu i piće ohlađenom prilikom putovanja, odlaska na plažu i slično. Možete je ponovno koristiti, a jeftina je, pa nije problem ni da je bacite.

Kuhinjska spužvamali savjeti
Pretplatiti se
Obavijesti o
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI