Kako se snaći u kuhinji s malo ormarića

Mala kuhinja
9 komentara

Male kuhinje doista mogu biti naporne za korištenje. Natrpane radne ploče, nedostupni uređaji i često manjak, ako ne i potpuni izostanak, kuhinjskih ormarića. Ako niste u financijskoj mogućnosti napraviti izmjene, ili ste u najmu pa vam najmodavac ne dozvoljava niti najmanje intervencije, situacija se može činiti frustrirajućom.

Na svu sreću, s malo promišljanja i eksperimentiranja, možete svoju nelijepu i natrpanu kuhinju pretvoriti u estetski prihvatljivo, pa čak i lijepo mjesto koje ima prostora za odlaganje napretek. Kako? Evo nekoliko ideja za dobru organizaciju kuhinje koja ne nudi previše spremišnog prostora.

Koristite kolica na kotačiće. Osim što su jeftina, predstavljaju mobilni skladišni prostor koji ujedno izgleda i jako slatko. U njih može stati puno toga i možete ih ugurati gdje bilo. Osim kolica, možete probati i s nečim većim, poput mobilnog otoka. Taj dio namještaja može u svom gornjem dijelu poslužiti i kao radna ploha.

Kupite male police s nosačima i držite ih uz zid na radnoj ploči ili unutar ormarića. Ne koštaju puno, simpatično izgledaju i daju dodatni prostor za odlaganje.

Otvorena polica je pametan način za izvlačenje dodatnog mjesta u slučaju kada ormarića nema dovoljno ili kada nisu dovoljno veliki.

Umetnite graničnike u ladice. Tako možete tematski podijeliti različite kuhinjske potrepštine, i one sitne, a ako imate nešto dublje ladice, i one malo veće.

Karniše mogu poslužiti za puno više od držanja zavjesa. Pomislite kako je zgodno iznad ili ispod sudopera (ili štednjaka ako govorimo o negorivim loncima) objesiti šipku s kukicama i na nju staviti tave, krpe, rukavice, daske za rezanje i ostale kuhinjske potrepštine?

Na kraju, maksimalno iskoristite pećnicu. Osim pladnjeva, tu mogu stajati i daske za rezanje i svi lonci i tave kojima ne možete drugdje naći mjesto. Tako su ovi predmeti izvan pogleda, a opet dostupni.

dommali savjeti
Pretplatiti se
Obavijesti o
9 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Lucija
4 godine prije

I pripaziti na udaljenost od površina s grijaćim pločama/rešoom i otvorenim plamenom…bude li odložena posuda preblizu, sigurno će se zaprljati za nekoliko dana.
Špricanje masnoća pri prženju je – neminovno…

Zadranin
4 godine prije

Kad vidim ovu sliku gore, odma mi, kao izrađivaču namještaja, padnu dvije misli:

1) lijevi element je trebao biti širi cca 20 cm, i viši nekih 10 cm.

2) element iznad frižidera je slobodno mogao biti dubok bar 55 cm sa vratima. Ja sam ženi napravio takav iznad povišene pećnice, i ona tu u taj element stavi sve tepsije, puste tegle sa zimnicom itd.

Ako treba ko savjet za kuhinju/oko kuhinje, tu sam na Logičnom (koji me u zadnje vrijeme nešto cenzurira.. 😚😚😚)

P***!

Zadranin
4 godine prije

Ja dao dobar savjet/uvid, a vi ga cenzurirate. N****** ***.

Emiliano Zapata
4 godine prije

Treba li rjesavati posljedice loseg nacina zivota u robovlasnickom sistemu (male stanove, kuhinje i sl.) Ili se boriti za dostojanstven zivot?

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI