Nered koji uvijek zaboravljate raspremiti – onaj u pametnom telefonu

Mobilni telefon
0
0

Toliko se jako trudite da vam dom bude besprijekorno uredan, čist, lijep i dobro organiziran. A što je s tehnološkim neredom u vašem pametnom telefonu? Riječ je o uređaju koji je stalno s vama. Redovito ga koristite, postao vam je nezamjenjiv alat za brojne svakodnevne aktivnosti, čuvar je vaših uspomena, vaš je podsjetnik na brojne obaveze i planove i pravi vam društvo kad god vam je potrebno.

Lako se dovesti do situacije u kojoj se mobitel nakrca sa svim mogućim podacima i aplikacijama, da jednostavno na njemu više nemate mjesta i nemoguće vam je pronaći ono što vam stvarno treba. A ustvari je nevjerojatno jednostavno sve te stvari počistiti, a čak može biti i zabavno.

Ako trebate više prostora na mobitelu, provjerite koje aplikacije i dokumenti zauzimaju najviše mjesta. Ako imate neke aplikacije koje ne koristite, pa čak ni ne znate za što služe, deinstalirajte ih.

Pobrišite i glazbu koju ste nagomilali, a ustvari je baš i ne slušate.

Fotografije i videa dvije su stvari koje zauzimaju najviše memorije kod većine ljudi. Zato za slike, filmiće, pa i poruke napravite backup i potom obrišite, pa ćete se iznenaditi koliko ste prostora oslobodili. Kada vam se brzina rada mobitela pojača, shvatit ćete koliko su ga ujedno i usporavale.

Ako imate nekoliko stranica nepreglednih aplikacija složenih nasumičnim redom, vrijeme je da to promijenite. Nakon što ste pročistili mobitel od svega nepotrebnog, preostale aplikacije organizirajte po mapama. Pokušajte ih podijeliti tematski (fotografije, glazba, kupoprodaja, aplikacije za izmjenu poruka, društvene mreže i slično) i nazovite kako god želite.

Za brži pristup ostavite one aplikacije koje koristite svakodnevno izvan foldera. Možete ih još poslagati i po bojama, abecednom redu, učestalosti korištenja, odnosno na način koji smatrate najlogičnijim.

Često dovodimo svoj pametni telefon do stanja opće neorganiziranosti, ali uz ovih par laganih zadataka za koje će vam trebati najviše pola sata, možete ponovno imati maksimalno učinkovit, funkcionalan, a opet zabavan uređaj.

čišćenjemali savjetimobilni telefoni
Pretplatiti se
Obavijesti o
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI