Kako zagrijati hladan dom?

toplina doma
2 komentara

Jesen je pred vratima, a kako bi se pripremili za sve hladnije vrijeme koje nam dolazi donosimo vam nekoliko malih, ali praktičnih savjeta! Ovo vrijedi za one čije su sobe malčice prehladne, donosimo nekoliko načina za njihovo zagrijavanje.

1. Ne dozvolite hladnoći da uđe

Kao prvo, provjerite jeste li učinili baš sve da spriječite hladnoći ulazak u vašu kuću. Propuh od slabo zatvorenih prozora je obično glavni uzrok tome. Ako ih ne možete zatvoriti bolje nego što jeste, a niste trenutno u mogućnosti da ih zamijenite novima, zavjese debljega materijala znatno će ublažiti strujanje zraka. Bilo bi dobro da su svjetlije, jer tamni teški tekstil će umanjiti i prodor sunčeve svjetlosti koja nam je zimi toliko dragocjena. Drugo što možete učiniti da održite ugodnu toplinu jeste postavljanje zaštite od propuha pod prozore ili pred ulazna vrata. To može biti specijalno za tu namjenu izrađena duguljasta spužvasta tkanina u stilu „sam svoj majstor“ ili kupljen već gotov jastuk u obliku velike simpatične zmije ili neke druge plišane igračke.

2. Redovito servisirajte grijaća tijela

Možda se čini napornim, ali je u svakom slučaju isplativo održavati sva grijaća tijela u kući i paziti da ispravno rade. Pokušajte pronaći optimalan grijaći sustav, jer one primarno najjeftinije grijalice najčešće su dugoročno najskuplje.

3. Prekrijte hladne površine

Često se zbog praktičnosti ljudi odlučuju na podove od pločica ili sličnoga glatkog materijala kojeg je lako održavati, ali kojem je negativna strana izrazita hladnoća tijekom zimskih mjeseci. Ovo se odnosi i na neke komade namještaja. Ne samo da je hladno na njima sjediti i stajati, već i od samog pogleda na njih čovjeku prolaze trnci kroz tijelo. Zaštitite se tako da dodate tople tkanine preko tih površina, dakle položite tepihe ili staze na podove, a jastuke ili prekrivače na hladne stolice.

4. Odjenite se sukladno

Ovaj savjet je nepopularan, ali učinkovit. Zvuči preočito, ali moguće je da se jednostavno preslabo odijevate za zimske mjesece. Odjenite udobni džemper preko tanke pamučne majice, navucite tople čarape ili se ugrijte sitnim kućanskim poslovima. Tako ćete učiniti i nešto korisno, a i uštedjeti na grijanju.

5. Grijte samo neophodno

Sa samo malo planiranja možete izbjeći drakonske mjere iz prethodne stavke i ostvariti uštedu koja ne ide na račun komfora. Usredotočite se na grijanje soba i prostora koje često koristite, a u ostalima isključite ventile. Ovo isto vrijedi i za prostorije koje ne koristite u tom trenutku. Znate i sami svoje dnevne rituale, pa prema njima rasporedite i grijanje tamo gdje se nalazite u tom trenutku.

domGrijanje doma
Pretplatiti se
Obavijesti o
2 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Nik
4 godine prije

6.sexajte se redovito…

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI