Izbjegnite pogreške pri uređenju dnevnog boravka

2 komentara

Nekada vam se čini da u vašoj sobi nešto ne štima, ali nikako ne možete odrediti što konkretno? Dnevni boravci su vjerojatno najviše korišteni prostori svakoga kućanstva i trebaju dobar raspored kako bi se moglo lako kroz njih kretati. Raspoređivanje i razmak između namještaja ključan je za udobnost i funkcionalnost! Imajte ove savjete na umu kod useljenja, adaptacije ili preraspoređivanja namještaja.

Prostor oko vrata mora biti slobodan

Pobrinite se da prilikom ulaska u sobu imate dovoljno slobodnog prostora. Zadnje što želite je ušetati se direktno u kauč ili probijati se kroz “džunglu” sobnoga bilja. Ovako će i soba odavati određeni dojam dobrodošlice.

Pravilo jednoga metra

Trebali biste imati približno jedan metar prostora za hodanje po sobi. Toliko je potrebno kako biste se osjećali udobno bez sudaranja s namještajem i zidovima. I namještaj s vratima i ladicama treba barem metar kako bi se normalno otvarao.

Ne stišćite namještaj

Ne gurajte sav svoj namještaj uz zid. Izvucite kauč ili drugu sjedeću garnituru barem 30 centimetara od zida. Prostor će djelovati udobnije i privlačnije umjesto da dobijete samo puno prostora u sredini.

Obratite pozornost na tepihe

Ako imate tepih, postavite sve sjedeće elemente tako da su noge ili sasvim na njemu, ili sasvim izvan njega. Pokušajte namjestiti tepihe da im rubovi i krajevi nisu na glavnim prolazima kako se ne biste spoticali na njih.

Obratite pozornost na svjetlost

Kod stolnih lampi pripazite da sjenila nisu prevelika kako ne bi nekoga ozlijedila ili kako se ne bi prevrnula. Nije zgorega spomenuti i ono očito, a to je da svi kablovi moraju biti na mjestu gdje se nitko neće na njih spotaknuti.

dommali savjetiuređenje
Pretplatiti se
Obavijesti o
2 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Majk Majers
4 godine prije

Moran kauč malo odmaknit od zida, ostalo je sve kako piše 😉

Lucija
4 godine prije

Ma ja izbjegavam uređenje dnevne sobe…😊

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI