fbpx

Dnevne rutine neophodne za život u garsonijeri

Dnevne rutine neophodne za život u garsonijeri 1

U garsonijeri ne postoji mjesto na kojem možete sakriti nered. Dok život u jednom prostoru traži od vas da svoj dom održavate čistim i urednim, ujedno ima i manje toga za čišćenje. To znači da možete urednost pretvoriti u dio vaše svakodnevne rutine i biti jedna od onih osoba koja nikad ne mora prionuti na generalno čišćenje.

U jutarnje rituale doručkovanja, odijevanja, pranja zuba, šminkanja i pijenja kave dodajte još dva: pospremanje kreveta i raspremanje nereda u stanu. Krevet je jedan od glavnih dijelova vašeg životnog prostora, pa kada je on uredan, odmah diktira i ostatku prostora da bude takav. Tako ćete i sitnice koje su eventualno razbacane po vašem domu vratiti na svoje mjesto. Tako će vas dočekati uređen dom kada se vratite kući s posla.

Prije spavanja provjerite jeste li prošli nekoliko glavnih dnevnih zadataka. Prvo, razvrstajte poštu čim uđete u stan. Onu nepotrebnu, poput kataloga ili reklamnih ponuda, odmah bacite, a onu koja vam je važna riješite odmah ili stavite na za to predviđeno mjesto koje nije skriveno od pogleda kako ne biste na nju zaboravili.

Drugo što trebate odraditi prije odlaska na počinak je obrisati i raščistiti sve radne površine. Maknuti posuđe i suvišne stvari kojima tamo nije mjesto, vratiti hranu u frižider ili na policu… Potom operite posuđe. Koliko god malo ili puno ga bilo, odstranite ga iz sudopera.

Na kraju, složite odjeću na svoje mjesto. Kada imate pravu spavaću sobu, ponekad se možete izvući sa slojevima odjeće poslaganim preko stolice. Međutim, u garsonijeri slaganje odjeće na stolice ne prolazi ako hoćete da vam stan izgleda kako-tako pristojno. Sami sebi obećajte da ćete odjeću spremati jedino i isključivo na svoje mjesto u ormar ili u koš za prljavo rublje. I tog se obećanja svakodnevno pridržavajte.

0 0
Ocijenite članak
Pretplati se
Obavijest
guest
2 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Lucija
Gost
Lucija
1 godina prije

Samo nemojmo pretjerivati. U današnje vrijeme gosti se najavljuju (20-30 godina). A ako vas netko želi vidjeti, može i u kafiću u blizini.
Je li mali stan teže držati u redu nego veliki? Vjerojatno, – da.
Mada ima tu i drugih faktora…
Pišem komentar radi slike uz tekst…gle – 3, TRI stola. Tko zna je li i jedan tu potreban?
A i to slaganje odjeće po stolcima…naročito ljeti, više se isplati oprati ručno neku skuplju košulju čim dođeš doma, nego ta odlaganja…

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
1 godina prije

Mene zanima kako biti slobodan od okova sistema, a ne kako sto udobnije spavati u psecoj kucici…Unaprijed se izvinjavam ako sam jedini…

POVEZANE VIJESTI

Izbornik
2
0
()
x