Postoji jedno mjesto koje se često previdi kod čišćenja

PROZORI
2 komentara

Neki imaju dnevnu rutinu čišćenja, neki tjednu, neki kampanjski krenu u generalno čišćenje kada je zadnji čas (jer očekuju goste ili rodbinu). Svima je zajedničko jedno: uvijek postoji barem jedno mjesto koje je neočišćeno. Kao i kod drugih kućanskih poslova, riječ je o Sizifovu poslu, jednostavno mu nema kraja.

Ovaj članak posvetili smo staklenim površinama. Na njima se skuplja prašina, na njima su vidljivi otisci prstiju. Odvojite si nešto vremena i zadajte sami sebi zadatak da se usredotočeno posvetite staklu u svome domu. Osobito onome koje posljednje dođe na red – stakla od uokvirenih slika i ogledala (ne računajući ogledala u kupatilu koja ipak većina ne preskače u svojoj rutini čišćenja).

Za početak, prikupite sredstva koja će vam trebati za čišćenje. A to su čistač prašine, tekućina za stakla i krpe koje ne ostavljaju dlačice. Prvo je potrebno na suho obrisati prašinu kako biste mogli krenuti dalje. Tekućina za pranje stakla može biti komercijalna, iz trgovine, a možete i sami izraditi svoju mješavinu na bazi octa (pripazite samo da je ne poprskate po površinama koje ocat nagriza). Umjesto krpe za čišćenje stakala možete koristiti i novinski papir, koji ne ostavlja tragove.

Kako biste si olakšali organizaciju posla, podijelite ga na segmente, odnosno po prostorijama. Prvo očistite prašinu na gornjim rubovima okvira jer je na njima najviše ima, a potom ostatak okvira i stakala. Potom krenite s tekućinom. Važno je sredstvo za čišćenje pošpricati po krpi, a ne izravno na staklo jer time riskirate da se tekućina uvuče ispod stakla i uništi sliku koja se u njemu nalazi.

čišćenje doma
Pretplatiti se
Obavijesti o
2 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Abe Tse
4 godine prije

Hvala logicno

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI