Materijali u kućanstvu koji otežavaju čišćenje

police za knjige
0
0

Svako kućanstvo mora se čistiti i održavati. Međutim, ako imate osjećaj da previše vremena provodite s krpama i spužvama, možda je dio krivnje na vašem domu, a ne vama. Možda vam materijali i rješenja unutarnjeg uređenja cijelu priču dodatno otežavaju? Neki materijali i površine su lakši za održavanje. Tako da, ako ste u mogućnosti da nešto promijenite, ili odaberete što će se nalaziti u vašem kućanstvu, odaberite one površine na kojima se manje zadržava prljavština i prašina.

Glatki premazi visokoga sjaja definitivno djeluju glamurozno i predivno, ali na njima se vide mrlje i otisci prstiju puno više nego na matiranim površinama. Nehrđajući čelik, lak i ogledala su sjajne površine koje je teško održavati bez i jedne točkice na njima, pa zato pažljivo odredite gdje ćete ih držati u svom kućanstvu. Staklo je divno kod reflektiranja svjetlosti i prikazivanja malih prostora naizgled većima, međutim traži znatan angažman za čišćenje mrlja i prljavštine. Zato razmislite o tome kada birate između vrata za kadu i obične zavjese.

kupaonica 2

Kada u svom domu imate mnoštvo otvora, praznina, pukotina, rubova, više je mogućnosti da se u/na/pod njima nalazi prljavština koja tu ili upadne ili se sakrije. U kuhinji se naprimjer ostaci hrane zavlače oko sudopera. U kupatilima se neprestano nakuplja kamenac. Što su pločice manje, to je više fuga i više morate ribati kako bi ostale sjajne i bez kamenca ili plijesni. Ako vam se sviđaju pločice koje imate, iako se odlučite za boju fuga u nekoj tamnijoj boji, primjerice sivoj, jer ona može zakamuflirati površinu, pa cijela prostorija izgleda ljepše u pauzi između dvaju čišćenja.

PLOČICE KUPATILO

Površine s teksturom daju estetski lijep dojam i dodaju na dimenzionalnosti prostorijama u kojima se nalaze. Izbočene cigle, dekorativni kamen, trodimenzionalne zidne skulpture, sve to izgleda prekrasno, ali – teže ih je čistiti. Zato odvagnite o svemu prije nego se odlučite na takvu investiciju.

Mnoga domaćinstva imaju brojne otvorene površine na kojima se neizbježno skuplja prašina. Ako imate mogućnost izbora, odlučite se na ormariće koji idu skroz do stropa u kuhinji, a hladnjak držite u ugradbenom elementu kako bi izbjegli prazan prostor iznad njega. Sada su jako popularne otvorene police, međutim i one su nezahvalne za čišćenje. Ne samo da morate čistiti površinu, već i sve stvari na njoj. Ovakav tip prostora za odlaganje svedite na minimum. Općenito sav namještaj koji je dizajniran tako da ima jednostavne linije i oblike lakši je za održavanje i čišćenje. Zato, ako niste veliki ljubitelj čišćenja, odlučite se na minimalizam.

čišćenje doma
Pretplatiti se
Obavijesti o
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI