Uzrok svjetskog zatopljivanja vjerojatno je Sunce, ne CO2

Sunce
96 komentara

Klimatski znanstvenik dr. Ronan Connolly, dr. Willie Soon i još 21 znanstvenik tvrde da zaključci najnovijeg izvješća IPCC-a o klimi pod nazivom „crveno označeno crveno“, a sigurnost s kojom su ti zaključci izraženi, ovise o uskom izboru podataka autora IPCC-a .

Znanstvenici tvrde da bi uključivanje dodatnih vjerodostojnih skupova podataka dovelo do vrlo različitih zaključaka o navodnoj prijetnji antropogenog svjetskog zatopljenja.

Prema Alexu Newmanu koji izvještava u Epoch Timesu

„Sunce, a ne ljudske emisije ugljičnog dioksida (CO2) mogu biti glavni uzrok toplijih temperatura posljednjih desetljeća, prema novoj studiji s nalazima koji su oštro u suprotnosti sa zaključcima Međuvladinog panela Ujedinjenih naroda (UN) o klimatskim promjenama ( IPCC).

Recenzirani rad, koji je izradio tim od gotovo dva desetaka znanstvenika iz cijelog svijeta, zaključio je da prijašnja istraživanja nisu na odgovarajući način uzela u obzir ulogu solarne energije u objašnjavanju povišenih temperatura.

Nova studija objavljena je upravo u trenutku kada je UN objavio svoje šesto “Izvješće o procjeni”, poznato pod imenom AR6, koje je još jednom potvrdilo stav da su emisije CO2 čovjekove vrste krive za svjetsko zatopljenje. U izvješću se navodi da je ljudska odgovornost “nedvosmislena”.

No, nova studija baca ozbiljnu sumnju na hipotezu.

Nazivajući uzimanje za krivca CO2 od strane IPCC-a “preuranjenim”, klimatski znanstvenici i solarni fizičari tvrdili su u novom članku da se zaključci UN IPCC-a koji okrivljuju ljudske emisije temelje na “uskim i nepotpunim podacima o ukupnom osvjetljenju Sunca”.

Zaista, čini se da globalno klimatsko tijelo pokazuje namjernu i sustavnu pristranost u pogledu toga koji su pogledi, studije i podaci uključeni u njegova utjecajna izvješća, kazali su brojni autori za The Epoch Times u nizu telefonskih i video intervjua.

“Ovisno o tome koje objavljene podatke i studije koristite, možete pokazati da je cijelo zagrijavanje uzrokovano suncem, ali IPCC koristi drugačiji skup podataka kako bi došao do suprotnog zaključka”, rekao je glavni autor studije dr. Sc. Ronan Connolly. D. rekao je za TheEpoch Times u video intervjuu.

“U svom inzistiranju na postizanju takozvanog znanstvenog konsenzusa, čini se da je IPCC odlučio uzeti u obzir samo one skupove podataka i studije koji podržavaju njihovu odabranu naraciju”, dodao je.

Slijedi sažetak studije;

Koliko je Sunce utjecalo na temperaturne trendove sjeverne hemisfere? Rasprava u tijeku

Autori studije: Ronan Connolly, Willie Soon, Michael Connolly, SallieBaliunas, Johan Berglund, C. John Butler, Rodolfo Gustavo Cionco, Ana G. Elias, Valery M. Fedorov, Hermann Harde, Gregory W. Henry, Douglas V. Hoyt, OleHumlum, David R. Legates, Sebastian Lüning, NicolaScafetta, Jan-Erik Solheim, László Szarka, Harry van Loon, Víctor M. Velasco Herrera, Richard C. Willson, Hong Yan (艳洪) iWeijia Zhang.

Kako bi se procijenilo koliko je ukupno solarno zračenje (TSI) utjecalo na kretanje temperature površinskog zraka sjeverne hemisfere, važno je imati pouzdane procjene obje veličine. Šesnaest različitih procjena promjena TSI-a barem od 19. stoljeća sastavljeno je iz literature. Polovica ovih procjena je “niske varijabilnosti”, a polovica “velike varijabilnosti”. U međuvremenu, pet uglavnom neovisnih metoda za procjenu temperaturnih trendova sjeverne hemisfere procijenjeno je koristeći:

  1. samo seoske meteorološke postaje;
  2. sve dostupne postaje, gradske ili ruralne (standardni pristup);
  3. samo temperature površine mora;
  4. širine prstena stabla kao temperaturne zamjene;
  5. evidencija duljine ledenjaka kao temperaturnih zamjena.

Standardne procjene koje koriste gradske i ruralne postaje bile su donekle anomalije jer su implicirale znatno veće zagrijavanje posljednjih desetljeća od ostalih procjena, sugerirajući da bi pristranost u urbanizaciji još uvijek mogla biti problem u trenutnim globalnim podacima o temperaturi, unatoč zaključcima nekih ranijih studija. Usprkos tome, svih pet procjena potvrđuje da je trenutno toplije od kraja 19. stoljeća, tj. da je od 19. stoljeća došlo do nekog “globalnog zatopljenja”.

Za svaku od pet procjena temperatura sjeverne hemisfere, doprinos izravnog djelovanja Sunca za svih šesnaest procjena TSI-a procijenjen je pomoću jednostavnog linearnog uklapanja najmanjih kvadrata. Uloga ljudske aktivnosti u nedavnom zagrijavanju tada je izračunata usklađivanjem ostataka s vremenskim nizom “antropogenih uporišta” koji je preporučio UN IPCC. Za svih pet temperaturnih nizova sjeverne hemisfere, različite procjene TSI-ja ukazuju na sve, od toga da Sunce u posljednjih nekoliko desetljeća nema nikakvu ulogu (implicirajući da je nedavno globalno zatopljenje uglavnom uzrokovano ljudima) do većine posljednjih globalnih zatopljenja posljedica promjena solarne aktivnosti (tj. jest da je nedavno globalno zatopljenje uglavnom prirodno).

Čini se da su prethodne studije (uključujući najnovija izvješća IPCC -a) koje su prerano zaključile ovo prvo, učinile to zato što nisu na odgovarajući način razmotrile sve relevantne procjene TSI-ja i/ili zadovoljavajuće riješile neizvjesnosti koje su još uvijek povezane s temperaturnim trendom sjeverne hemisfere procjene. Stoga se daje nekoliko preporuka o tome kako znanstvena zajednica može na zadovoljavajući način riješiti ta pitanja.

Autor: Abdel Jabber
dr. Ronan ConnollyGlobalno zagrijavanjesunce
Pretplatiti se
Obavijesti o
96 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
radoznalo_mače
2 godine prije

OFFTOPIC:

Sutra, 21.8. se u 17h održava prosvjed u Splitu na rivi. Nije namjera da se okupe samo ‘antivakseri’, nego i cijepljena rulja koja ne pristaje na covid-passove, prema tome, slobodno zovnite i cijepljene.

Ne vjerujem da će se nešto bitno time postić, ali eto da se malo okupimo, upoznamo i podružimo u lipon Splitu gradu na lipoj spliskoj rivi. Ako ništa drugo, zabavit ćemo turiste.
Dođite u što većem broju. Zovite svakoga koga se sjetite.

Ajmo curice, ajmo dječaci, IDEMOOOOOOOOOOOOOOOOOOO

Bosanac
2 godine prije

Uzrok svega što nam se događa smo Mi, ovce koje blejimo bez plana dok neki drugi sprovode svoje.

Rolling Bluesman
2 godine prije

Zadnjih 10 000 godina CO2 je bio izmedju 40 i 60 ppm u atmosferi, a zadnih 100 godina se podigao na 400 ppm. Kad ste tako pametni objasnite to. CO2 odbija infra crvene zrake koje se obiju od zemlje, tako da je atmosfera toplija u doljnjih 5000 metara a hladnija iznad sto provocira uragane i jake kise, kojima ste svi svjedoci.
Netko ce mi reci kako infracrvene zrake dodju do zemlje. Ne dodju ali svaka odbijena svijetlos snizi svoju frekvenciju kad se odbija. Dalje si proucite Thermodinmiku.

Herc
2 godine prije

Valjda niko nema hrabrosti reći da je razlog zatopljenju enormno povećanje stanovnika sa
milijardu ipo na 8 u sto i pedeset godina. Razlog tome su kozojebi arapski i crnčuge koji s e razmnožavaju životinjski a u prilog im ide nestanak bolesti od kojih su crkavali kao i napredak medicine.Jedino ostaje inicirati što više ratova da se kolju međuplemenski,prskat ih raznim pesticidima i silom ih uškopit. Ali dok je nekakvih soroša, baba i marševa pderčina koji ih podržavaju teško ide,treba zato prvo dovesti zdrave snage u Europu i Ameriku i čistiti od takvih.

Herc
2 godine prije

Valjda niko nema hrabrosti reći da je razlog zatopljenju enormno povećanje stanovnika sa
milijardu ipo na 8 u sto i pedeset godina. Razlog tome su kozoyebi arapski i c rncuge koji s e razmnožavaju životinjski a u prilog im ide nestanak bolesti od kojih su crkavali kao i napredak medicine.Jedino ostaje inicirati što više ratova da se kolju međuplemenski,prskat ih raznim pesticidima i silom ih uškopit. Ali dok je nekakvih soroša, baba i marševa p dercina koji ih podržavaju teško ide,treba zato prvo dovesti zdrave snage u Europu i Ameriku i čistiti od takvi

Abe 04
2 godine prije

Krave kada puštaju vjetrove na pasući na suncu ispuštaju 27% više vjetrova nego kada pasu u hladovini.

Jack Shadow
2 godine prije

Tako je,samo aktivnost Sunca i priroda mjenjaju klimu na Zemlji,i nitko više.Točka.

Sven
2 godine prije

Mislim da je to zagrijavanje globalnog karaktera. Ukljucio bih i kompletan suncev sustav u tu pricu. Vec su vidljive promjene i na planetama suncevog sustava. I izgleda kao da bi to moglo ici u prilog tezi sa promjenama na suncu ali ne. Izgleda da to nesto djeluje na suncev sustav iz sredista nase galaksije. Naravno i ljudski utjecaj igra veliku ulogu barem sto se nase planete tice. Ali kad pogledamo kompletan suncev sustav onda nam je jasno da ljudi ne mogu obuhvatiti toliko podrucje svojim utjecajem. Nesto mnogo sirih razmjera je u igri.

Mata
2 godine prije

Da je aktivnost Sunca uzrok globalnog zagrijavanja tvrdi već godinama naš akademik Vladimir Paar.

Prc Milojko
2 godine prije

Dobro jutro!

HEKPCT
2 godine prije

Ja to tupim već godinama. Ne vjerujem jednog slova po pitanju službenog narativa tzv. “globalnog zatopljenja”. Sve je to smišljeno da se uzme sirotinji. Otapanje ledenog doba nema ama baš nikakve veze s čovjekom, pa se svejedno dogodilo i ta je promjena bila poprilično drastična – ne daj bože da nam se ponovi. Uostalom, imate Milutina Milankovića koji je sve lijepo objasnio u svojoj matematičkoj teoriji koja klimatske promjene pripisuje trima faktorima: promjenama u ekscentričnosti (izduženosti) Zemljine orbite, nagibom Zemljine osi i njezinom precesijom. Zemljinoj osi za puni ciklus precesije treba oko 26.000 godina. Istovremeno eliptična orbita također rotira u ciklusu koji traje 23.000 godina. Također, kut između zemlijine osi rotacije i normale na orbitalnu ravninu oscilira između 22,1° do 24.5° s periodom 41.000 godina, a trenutno taj kut opada. Jadno je to što je globalnu klima-prevaru provalio naše gore list, a da je malo tko od nas dičnih Jugovića… Čitaj više »

Max
2 godine prije

Točno.

Stara kuka
2 godine prije

Dobro, kakve su sad ovo peezdarije? Dajte ljudi budite ozbiljni. Pa doslovno ste napisali da Sunce zagrijava Zemlju. Kako tako nešto nekome uopće može pasti na pamet.. Greta bi pala u nesvjest da to čuje.

Lucija, prva
2 godine prije

Evo jedna nova metoda, izotopi talijuma… za utvrđivanje količine kisika prije 250 milijuna godina… U članku o izumiranju vrsta u Permu, preko 90% morskih i 70% kopnenih… ” In the Early Jurassic, the Toarcian Oceanic Anoxic Event (T-OAE; ∼183 Ma) is associated with significant perturbations to the Earth system, historically defined by carbon isotopes. We reconstructed global oceanic (de)oxygenation using THALLIUM ISOTOPES from two ocean basins that suggest a stepwise decline of oxygen that initiated before and extended well after the classically defined T-OAE interval…” “… we generated thallium (Tl) isotope records from two anoxic basins to track the earliest changes in global bottom water oxygen contents over the Toarcian Oceanic Anoxic Event (T-OAE; ∼183 Ma) of the Early Jurassic. The T-OAE, like other Mesozoic OAEs, has been interpreted as an expansion of marine oxygen depletion based on indirect methods such as organic-rich facies, carbon isotope excursions, and biological turnover. Our… Čitaj više »

tedi
2 godine prije
tedi
2 godine prije

P.S.
https://www.youtube.com/watch?v=Z1umPb4uzCc…….

Milan S Stevancevic. o klimatskim promjenama.

4e 65 6b 64 6f 2e
2 godine prije

NOAA i NASA upozoravaju, da smo ušli u veliki solarni minimum, koji bi mogao trajati do 2070. Tijekom solarnog minimuma, a posebno velikog solarnog minimuma, više kozmičkih zraka (CR) ulazi u Zemljinu atmosferu. Ove čestice djeluju kao jezgre oblaka ionizacijom i prostiru stvaranje oblaka niske razine. Neke kozmičke zrake mogu doseći Zemljinu površinu, pa čak i prodrijeti u nju, povećavajući intenzitet i broj: – Oluja, uragan, ciklon, tajfun, – Pljuskova, – Snježnih oluja i mećava, – Tornada, – Tuče, – Poplave i poplave, – Globalno hlađenje, – Potresa, – Vulkanskih aktivnosti, – Munja. Veliki sunčev minimum i s njim povezane hladnije faze povijesno su povezane sa sušom, toplinskim valovima i požarima zbog ekstremnih smetnji mlaznih struja (jer stream). Znači sve obrnuto od onoga što nam pričaju MS mediji i “znanstvene zvijezde” MS medija. Naravno, sunčev minimum ne znači da više nećemo imati redovite toplinske valove i toplo vrijeme, to jednostavno… Čitaj više »

stopchemgmobagro
2 godine prije

CHEMTRAILS , NE BUDITE NAIVNI

DRVECE JE PREKRIVENO ZAPALJIVIM NANOCESTICAMA, TESKIM METALIMA

MOGUCE PALITI I LASERSKI

PODVALA NOVA

POGLEDAJTE POZARE U KALIFORNIJI

ttps://2012-transformacijasvijesti.com/tag/chemtrails

ttps://www.youtube.com/watch?v=x7skpmwITFw

ttps://vk.com/@556817370-poari-poari-poari-chemtrails-koji-ima-u-sebi-samozapaljive-n

ttps://www.youtube.com/watch?v=wdyAYYrMwhY

duki
2 godine prije

Zar svemirska postaja nema toplomjer ?.
Gore nema ni co2.niti prašine niti buke ni urbanog zagađenja ?

dulebg
2 godine prije

Astronom Milanković napisao je još 1930-tih studiju u kojoj dokazuje: da međusobno privlačenje planeta menja orbitu u nagnutost Zemlje, što dovodi do cikličnih smena ledenih doba i toplijih perioda. Kao najuočljiviji ciklus odredio je onaj od 40.000 godina, a imamo i mini-cikluse od 800-1000 godina. U oba ta mi smo sada negde pri vrhuncu: ledena kapa povukla se pre 8-10.000 godina, a poznato je da su 15-18.st. bili hladniji nego što je to danas. Čak je 1940-tih bilo hladnije nego danas.

Ali jedan kuriozitet: u Beogradu je zabeležen “najtopliji 16.avgust od 1923.god, kada je bio još topliji” pa se pitam: kakvo je to globalno otopljavanje, kada nama 1923.godina drži rekord?

namron
2 godine prije

Nezaboravimo da je sunce najtoplija “stvar” u sunčevom sustavu, pa “možda” i najmanja promjena u tom reaktoru bitno utječe na temperaturi na zemlji!?
Ili ipak milijardu auspuha i još 2 milje kravica kad prdne zemlja se zagrije https://s.w.org/images/core/emoji/13.1.0/svg/1f642.svg
Mislim ljudi danas puše priču da smo Mi topliji od ZVIJEZDE koju zovemo SUNCE, i prolazi, LOGIČNO

Basileus
2 godine prije

Ok tekst,nekompletan! Ima tu i učinka metana,ali najveći učinak ima Solarni vetar! Pročitati knjige akademika M.Milankovića! Kao i teoriju o “električnom svemiru” po Teslinim postulatima!

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI