fbpx

Uzrok svjetskog zatopljivanja vjerojatno je Sunce, ne CO2

Sunce

Klimatski znanstvenik dr. Ronan Connolly, dr. Willie Soon i još 21 znanstvenik tvrde da zaključci najnovijeg izvješća IPCC-a o klimi pod nazivom „crveno označeno crveno“, a sigurnost s kojom su ti zaključci izraženi, ovise o uskom izboru podataka autora IPCC-a .

Znanstvenici tvrde da bi uključivanje dodatnih vjerodostojnih skupova podataka dovelo do vrlo različitih zaključaka o navodnoj prijetnji antropogenog svjetskog zatopljenja.

Prema Alexu Newmanu koji izvještava u Epoch Timesu

„Sunce, a ne ljudske emisije ugljičnog dioksida (CO2) mogu biti glavni uzrok toplijih temperatura posljednjih desetljeća, prema novoj studiji s nalazima koji su oštro u suprotnosti sa zaključcima Međuvladinog panela Ujedinjenih naroda (UN) o klimatskim promjenama ( IPCC).

Recenzirani rad, koji je izradio tim od gotovo dva desetaka znanstvenika iz cijelog svijeta, zaključio je da prijašnja istraživanja nisu na odgovarajući način uzela u obzir ulogu solarne energije u objašnjavanju povišenih temperatura.

Nova studija objavljena je upravo u trenutku kada je UN objavio svoje šesto “Izvješće o procjeni”, poznato pod imenom AR6, koje je još jednom potvrdilo stav da su emisije CO2 čovjekove vrste krive za svjetsko zatopljenje. U izvješću se navodi da je ljudska odgovornost “nedvosmislena”.

No, nova studija baca ozbiljnu sumnju na hipotezu.

Nazivajući uzimanje za krivca CO2 od strane IPCC-a “preuranjenim”, klimatski znanstvenici i solarni fizičari tvrdili su u novom članku da se zaključci UN IPCC-a koji okrivljuju ljudske emisije temelje na “uskim i nepotpunim podacima o ukupnom osvjetljenju Sunca”.

Zaista, čini se da globalno klimatsko tijelo pokazuje namjernu i sustavnu pristranost u pogledu toga koji su pogledi, studije i podaci uključeni u njegova utjecajna izvješća, kazali su brojni autori za The Epoch Times u nizu telefonskih i video intervjua.

“Ovisno o tome koje objavljene podatke i studije koristite, možete pokazati da je cijelo zagrijavanje uzrokovano suncem, ali IPCC koristi drugačiji skup podataka kako bi došao do suprotnog zaključka”, rekao je glavni autor studije dr. Sc. Ronan Connolly. D. rekao je za TheEpoch Times u video intervjuu.

“U svom inzistiranju na postizanju takozvanog znanstvenog konsenzusa, čini se da je IPCC odlučio uzeti u obzir samo one skupove podataka i studije koji podržavaju njihovu odabranu naraciju”, dodao je.

Slijedi sažetak studije;

Koliko je Sunce utjecalo na temperaturne trendove sjeverne hemisfere? Rasprava u tijeku

Autori studije: Ronan Connolly, Willie Soon, Michael Connolly, SallieBaliunas, Johan Berglund, C. John Butler, Rodolfo Gustavo Cionco, Ana G. Elias, Valery M. Fedorov, Hermann Harde, Gregory W. Henry, Douglas V. Hoyt, OleHumlum, David R. Legates, Sebastian Lüning, NicolaScafetta, Jan-Erik Solheim, László Szarka, Harry van Loon, Víctor M. Velasco Herrera, Richard C. Willson, Hong Yan (艳洪) iWeijia Zhang.

Kako bi se procijenilo koliko je ukupno solarno zračenje (TSI) utjecalo na kretanje temperature površinskog zraka sjeverne hemisfere, važno je imati pouzdane procjene obje veličine. Šesnaest različitih procjena promjena TSI-a barem od 19. stoljeća sastavljeno je iz literature. Polovica ovih procjena je “niske varijabilnosti”, a polovica “velike varijabilnosti”. U međuvremenu, pet uglavnom neovisnih metoda za procjenu temperaturnih trendova sjeverne hemisfere procijenjeno je koristeći:

  1. samo seoske meteorološke postaje;
  2. sve dostupne postaje, gradske ili ruralne (standardni pristup);
  3. samo temperature površine mora;
  4. širine prstena stabla kao temperaturne zamjene;
  5. evidencija duljine ledenjaka kao temperaturnih zamjena.

Standardne procjene koje koriste gradske i ruralne postaje bile su donekle anomalije jer su implicirale znatno veće zagrijavanje posljednjih desetljeća od ostalih procjena, sugerirajući da bi pristranost u urbanizaciji još uvijek mogla biti problem u trenutnim globalnim podacima o temperaturi, unatoč zaključcima nekih ranijih studija. Usprkos tome, svih pet procjena potvrđuje da je trenutno toplije od kraja 19. stoljeća, tj. da je od 19. stoljeća došlo do nekog “globalnog zatopljenja”.

Za svaku od pet procjena temperatura sjeverne hemisfere, doprinos izravnog djelovanja Sunca za svih šesnaest procjena TSI-a procijenjen je pomoću jednostavnog linearnog uklapanja najmanjih kvadrata. Uloga ljudske aktivnosti u nedavnom zagrijavanju tada je izračunata usklađivanjem ostataka s vremenskim nizom “antropogenih uporišta” koji je preporučio UN IPCC. Za svih pet temperaturnih nizova sjeverne hemisfere, različite procjene TSI-ja ukazuju na sve, od toga da Sunce u posljednjih nekoliko desetljeća nema nikakvu ulogu (implicirajući da je nedavno globalno zatopljenje uglavnom uzrokovano ljudima) do većine posljednjih globalnih zatopljenja posljedica promjena solarne aktivnosti (tj. jest da je nedavno globalno zatopljenje uglavnom prirodno).

Čini se da su prethodne studije (uključujući najnovija izvješća IPCC -a) koje su prerano zaključile ovo prvo, učinile to zato što nisu na odgovarajući način razmotrile sve relevantne procjene TSI-ja i/ili zadovoljavajuće riješile neizvjesnosti koje su još uvijek povezane s temperaturnim trendom sjeverne hemisfere procjene. Stoga se daje nekoliko preporuka o tome kako znanstvena zajednica može na zadovoljavajući način riješiti ta pitanja.

Autor: Abdel Jabber

VAŽNA PORUKA ZA LOGIČARE

Vrijeme uvjeravanja prolazi. One koji ne shvaćaju što se događa, treba ignorirati i ne gubiti vrijeme na njih. Poštene, empatične i logične osobe se trebaju okupiti, bez obzira na osobna uvjerenja i svjetonazore. Osim raskrinkavanja, dolazi vrijeme djelovanja brojnim i legalnim sredstvima u gospodarstvu, zdravlju, autonomiji… U protivnom, sve će nas porobiti.

Pitate se što učiniti nakon čitanja ovog teksta? Jednostavno, šaljite i dijelite tekst poštenim, empatičnim i logičnim osobama. Informirajte bližnje o postojanju portala Logično. Priključite nam se na našem Telegram kanalu tako što ćete kliknuti na Vijesti.  Od danas možete komunicirati i pisati nam u Telegram grupi Zajednica. Budimo složni, mudri i jaki.


Posjetite naš novi video kanal na platformi Odysee i obvezno se registrirajte, kao i najveću arhivu alternativnih video snimaka Jubitu.

Svidio vam se članak i
pitate se što možete napraviti?
PODIJELITE ga s PRIJATELJIMA

*Stavovi izneseni u kolumnama su osobni stavovi autora i ne odražavaju nužno stav redakcije portala Logicno.com

Pretplati se
Obavijest
guest
Zaštitite svoje ime u komentarima... REGISTRACIJA
96 Komentara
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
radoznalo_mače
Gost
radoznalo_mače
10 mjeseci prije

OFFTOPIC: Sutra, 21.8. se u 17h održava prosvjed u Splitu na rivi. Nije namjera da se okupe samo ‘antivakseri’, nego i cijepljena rulja koja ne pristaje na covid-passove, prema tome, slobodno zovnite i cijepljene. Ne vjerujem da će se nešto bitno time postić, ali eto da se malo okupimo, upoznamo… Pročitaj više »

Bosanac
Gost
Bosanac
10 mjeseci prije

Uzrok svega što nam se događa smo Mi, ovce koje blejimo bez plana dok neki drugi sprovode svoje.

Rolling Bluesman
Gost
Rolling Bluesman
10 mjeseci prije

Zadnjih 10 000 godina CO2 je bio izmedju 40 i 60 ppm u atmosferi, a zadnih 100 godina se podigao na 400 ppm. Kad ste tako pametni objasnite to. CO2 odbija infra crvene zrake koje se obiju od zemlje, tako da je atmosfera toplija u doljnjih 5000 metara a hladnija… Pročitaj više »

Herc
Gost
Herc
10 mjeseci prije

Valjda niko nema hrabrosti reći da je razlog zatopljenju enormno povećanje stanovnika sa milijardu ipo na 8 u sto i pedeset godina. Razlog tome su kozojebi arapski i crnčuge koji s e razmnožavaju životinjski a u prilog im ide nestanak bolesti od kojih su crkavali kao i napredak medicine.Jedino ostaje… Pročitaj više »

Herc
Gost
Herc
10 mjeseci prije

Valjda niko nema hrabrosti reći da je razlog zatopljenju enormno povećanje stanovnika sa milijardu ipo na 8 u sto i pedeset godina. Razlog tome su kozoyebi arapski i c rncuge koji s e razmnožavaju životinjski a u prilog im ide nestanak bolesti od kojih su crkavali kao i napredak medicine.Jedino… Pročitaj više »

Abe 04
Gost
Abe 04
10 mjeseci prije

Krave kada puštaju vjetrove na pasući na suncu ispuštaju 27% više vjetrova nego kada pasu u hladovini.

Jack Shadow
Gost
Jack Shadow
10 mjeseci prije

Tako je,samo aktivnost Sunca i priroda mjenjaju klimu na Zemlji,i nitko više.Točka.

Sven
Gost
Sven
10 mjeseci prije

Mislim da je to zagrijavanje globalnog karaktera. Ukljucio bih i kompletan suncev sustav u tu pricu. Vec su vidljive promjene i na planetama suncevog sustava. I izgleda kao da bi to moglo ici u prilog tezi sa promjenama na suncu ali ne. Izgleda da to nesto djeluje na suncev sustav… Pročitaj više »

Mata
Gost
Mata
10 mjeseci prije

Da je aktivnost Sunca uzrok globalnog zagrijavanja tvrdi već godinama naš akademik Vladimir Paar.

Prc Milojko
Gost
Prc Milojko
10 mjeseci prije

Dobro jutro!

HEKPCT
Gost
HEKPCT
10 mjeseci prije

Ja to tupim već godinama. Ne vjerujem jednog slova po pitanju službenog narativa tzv. “globalnog zatopljenja”. Sve je to smišljeno da se uzme sirotinji. Otapanje ledenog doba nema ama baš nikakve veze s čovjekom, pa se svejedno dogodilo i ta je promjena bila poprilično drastična – ne daj bože da… Pročitaj više »

Max
Member
Max
10 mjeseci prije

Točno.

Stara kuka
Gost
Stara kuka
10 mjeseci prije

Dobro, kakve su sad ovo peezdarije? Dajte ljudi budite ozbiljni. Pa doslovno ste napisali da Sunce zagrijava Zemlju. Kako tako nešto nekome uopće može pasti na pamet.. Greta bi pala u nesvjest da to čuje.

Lucija, prva
Gost
Lucija, prva
10 mjeseci prije

Evo jedna nova metoda, izotopi talijuma… za utvrđivanje količine kisika prije 250 milijuna godina… U članku o izumiranju vrsta u Permu, preko 90% morskih i 70% kopnenih… ” In the Early Jurassic, the Toarcian Oceanic Anoxic Event (T-OAE; ∼183 Ma) is associated with significant perturbations to the Earth system, historically defined… Pročitaj više »

tedi
Gost
tedi
10 mjeseci prije
tedi
Gost
tedi
10 mjeseci prije

P.S.
https://www.youtube.com/watch?v=Z1umPb4uzCc…….

Milan S Stevancevic. o klimatskim promjenama.

4e 65 6b 64 6f 2e
Gost
4e 65 6b 64 6f 2e
10 mjeseci prije

NOAA i NASA upozoravaju, da smo ušli u veliki solarni minimum, koji bi mogao trajati do 2070. Tijekom solarnog minimuma, a posebno velikog solarnog minimuma, više kozmičkih zraka (CR) ulazi u Zemljinu atmosferu. Ove čestice djeluju kao jezgre oblaka ionizacijom i prostiru stvaranje oblaka niske razine. Neke kozmičke zrake mogu… Pročitaj više »

stopchemgmobagro
Gost
stopchemgmobagro
10 mjeseci prije

CHEMTRAILS , NE BUDITE NAIVNI

DRVECE JE PREKRIVENO ZAPALJIVIM NANOCESTICAMA, TESKIM METALIMA

MOGUCE PALITI I LASERSKI

PODVALA NOVA

POGLEDAJTE POZARE U KALIFORNIJI

ttps://2012-transformacijasvijesti.com/tag/chemtrails

ttps://www.youtube.com/watch?v=x7skpmwITFw

ttps://vk.com/@556817370-poari-poari-poari-chemtrails-koji-ima-u-sebi-samozapaljive-n

ttps://www.youtube.com/watch?v=wdyAYYrMwhY

duki
Gost
duki
10 mjeseci prije

Zar svemirska postaja nema toplomjer ?.
Gore nema ni co2.niti prašine niti buke ni urbanog zagađenja ?

dulebg
Gost
dulebg
10 mjeseci prije

Astronom Milanković napisao je još 1930-tih studiju u kojoj dokazuje: da međusobno privlačenje planeta menja orbitu u nagnutost Zemlje, što dovodi do cikličnih smena ledenih doba i toplijih perioda. Kao najuočljiviji ciklus odredio je onaj od 40.000 godina, a imamo i mini-cikluse od 800-1000 godina. U oba ta mi smo… Pročitaj više »

namron
Gost
namron
10 mjeseci prije

Nezaboravimo da je sunce najtoplija “stvar” u sunčevom sustavu, pa “možda” i najmanja promjena u tom reaktoru bitno utječe na temperaturi na zemlji!? Ili ipak milijardu auspuha i još 2 milje kravica kad prdne zemlja se zagrije https://s.w.org/images/core/emoji/13.1.0/svg/1f642.svg Mislim ljudi danas puše priču da smo Mi topliji od ZVIJEZDE koju zovemo… Pročitaj više »

Basileus
Gost
Basileus
10 mjeseci prije

Ok tekst,nekompletan! Ima tu i učinka metana,ali najveći učinak ima Solarni vetar! Pročitati knjige akademika M.Milankovića! Kao i teoriju o “električnom svemiru” po Teslinim postulatima!

POVEZANE VIJESTI

Izbornik