Woke znanstvenici proglasili su “mrežni fašizam” nakon što je anketa o uključenosti trans u akademske STEM programe izazvala reakcije ruganja, prijezira

Transrodna prava
5 komentara

Istraživači s Državnog sveučilišta Oregon (OSU) nedavno su proveli anketu kako bi procijenili “transrodnu i rodno nekonformnu” zastupljenost u dodiplomskim programima znanosti, tehnologije, inženjerstva i matematike (STEM) na američkim fakultetima i sveučilištima. Od 723 odgovora koje je tim primio, samo 299 je smatrano “valjanim”, a 50, ili 15 posto, klasificirano je kao potpuno “zlonamjerno” – što znači da gotovo nitko nije ozbiljno shvatio smiješnu anketu.

Uzrujani nalazima svoje ankete – nalazima koji pokazuju da većina Amerikanaca smatra šalom čak i smatrati trans-ma što važnim u obrazovanju – pet “probuđenih” istraživača OSU-a sastavilo je studiju o sarkastičnim odgovorima za koje tvrde služi kao dokaz da “fašistički ideolozi” “žive ‘u kući’ inženjerstva i računalne znanosti”.

Timu je bilo jako teško objaviti svoj prateći rad jer, baš kao i anketu, nitko je nije shvaćao ozbiljno. Pod naslovom “Attack Helicopters and White Supremacy: Interpreting Malicious Responses to an Online Questionnaire about Transgender Undergraduate Engineering and Computer Science Experiences”, rad je konačno završio objavljen u nekom LGBT zabačenom časopisu pod nazivom Bulletin of Applied Transgender Studies, internom časopisu Sveučilišta Northwestern.

“Zlonamjerne riječi i uvrede usmjerene prema našem istraživačkom timu imale su dubok utjecaj na [naš] moral i mentalno zdravlje … posebno za jednog od naših diplomiranih studenata istraživača … koji je već bio na terapiji za anksioznost i depresiju u vezi s online anti-trans retorika”, žale se autori studije, dodajući da je dotična osoba “morala biti isključena iz projekta kako bi se izliječila od traumatskih ozljeda”.

Većina ispitanika STEM ankete identificirala se kao jurišni helikopteri Apache

U slučaju da niste upoznati s izrazom “jurišni helikopteri”, ovo dolazi iz dugotrajnog trans-izrugljivog mema koji potiče normalne ljude da se “identificiraju” kao što god žele, baš kao što to rade LGBT osobe. Tako su mnogi od njih odgovorili na anketu da se identificiraju kao jurišni helikopteri, a posebno helikopteri Apache koje koristi američka vojska jer predstavljaju “sintezu i odraz američke vojne sile i prisvajanja domorodačkog jezika od strane kolonizatora”.

“Online memovi povezani s bijelim nacionalističkim i fašističkim pokretima bili su prisutni u svim podacima, zajedno s memovima i sadržajem koji se odnosio na igrice i ‘štrebersku’ kulturu,” autori studije dalje se žale na reakciju javnosti na njihovu jezivu LGBT anketu za STEM.

Rješenje je, kažu oni, u direktnoj borbi protiv “fašističke prijetnje” budući da rezultati istraživanja pokazuju da “društvena pravda u STEM obrazovanju mora uključivati perspektive o online radikalizaciji mržnje i središtu antikolonijalnog, intersekcijskog solidarnog organiziranja kao svoje suprotnosti”.

“Sveučilište u svom najidealnijem obliku može se zamisliti kao ‘središnje mjesto za revolucionarnu borbu, mjesto gdje možemo raditi na obrazovanju za kritičku svijest’ koristeći ‘pedagogiju oslobođenja'”, navodi se dalje u radu.

“Identiteti kao što je transrodni status u STEM nastavi se također ne bi trebali poučavati kao ‘pojedinačna pitanja’, već bi se trebali konceptualizirati kao jedna komponenta naših višestranih iskustava s moći i ugnjetavanjem – i da kategorije kao što su rasa, rod i seksualnost imaju korijene u europskim kolonijama logiku koju dijele fašistički pokreti.”

Autori studije također žele da se studenti STEM-a podučavaju o “fosilnim gorivima, obrani, građevinarstvu i tehnologiji” također moraju poučavati “o odnosima ovih područja s nacionalnim i globalnim rasnim kapitalizmom”.

Među ostalim ispitanicima u anketi o samoidentitetu bili su “Identificiram se kao darovna kartica”, “Ljudsko biće”, “Cis gender lizard king” i “Quasi-Demi-poney; bankai izdao državni queercopter s prizvukom pedera lezbijska i homoseksualna naopako okrenuta Frappuccino torta.”

STEMTransrodnostWoke
Pretplatiti se
Obavijesti o
5 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Netko
4 mjeseci prije

“Tako su mnogi od njih odgovorili na anketu da se identificiraju kao jurišni helikopteri, a posebno helikopteri Apache koje koristi američka vojska jer predstavljaju ‘sintezu i odraz američke vojne sile i prisvajanja domorodačkog jezika od strane kolonizatora’.”

Ovo je najobičnija laž “poštenih” istraživača. Izraz potječe iz jednog televizijskog priloga gdje je novinarka u čudu pitala LGBTŽNJ osobu kako to da se može identificirati kako želi. Onda je upitala da li se ona (novinarka) može identificirati kao jurišni helikopter. LGBTŽNJ osoba je rekla “Da”. I tako je nastao internetski meme. Objašnjenje istraživača je manipulacija jer se nigdje u dotičnom prilogu nije spominjao tip helikoptera nego su morali od nekuda izvući fašizam pomoću mentalne gimnastike.

Max
4 mjeseci prije

Sniješni LGBTQ plaćenici.

RoPe
4 mjeseci prije

Kako je 50 od 723 – 15%?

299 je valjanih. A ovi jurišni helikopteri jel to valjano onda?

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI