Zelendvor

0
0

Zelendvor,  jedno od najstarijih lovišta u Hrvatskoj osnovano je 1870. godine kada je grof Marko Bombelles dopremio veću količinu fazanske divljači iz južne Moravske te tako postavio temelje organiziranom lovstvu na prostorima današnje Varaždinske županije.

Ravničarski teren, propusno pjeskovito i šljunkovito tlo, te polje obraslo raznim poljoprivrednim kulturama, šumarcima i živicama, bilo je idealan teren za uzgoj i lov sitne divljači. To lovište rasprostire se na površini od  8.500 hektara, a nalazi se na krajnjem sjeverozapadu Hrvatske.

Danas je Zelendvor poznat po pojedinačnim i skupnim lovovima na trčke, fazane, prepelice, šljuke te zeca i kunića, a organizacija lova omogućava lov po želji lovaca, pa je moguć pojedinačan lov s vlastitim psima, odnosno lov prigonom ili pogonom u manjim ili većim grupama uz pratnju profesionalnih lovnika i odstrela željene količine divljači.

U samom centru lovišta okružena park-šumom smještena je Lovačka kuća Zelendvor koja pruža sve uvjete za ugodan odmor i relaksaciju naših gostiju. Lovačka kuća raspolaže sa 11 udobnih soba i to 4 jednokrevetne i 7 dvokrevetnih.

Pored lovačke kuće smješten je restoran Zelendvor u kojem vrsni kuhari pripremaju raznovrsne lovačke i nacionalne specijalitete, kao i ostala jela po narudžbi. Topli i besprijekorno uređeni interijer, ljubazno i uslužno osoblje, vrhunska ponuda jela i pića, sve su to razlozi da taj prekrasan park posjeti što više gostiju.

Kako bi olakšali lovcima-turistima manipulaciju lovačkim oružjem, pružaju mogućnost iznajmljivanja lovačkog oružja, a ustrijeljenu divljač lovci mogu do odlaska kući pohraniti u hladnjače koje se nalaze nedaleko Lovačke kuće.

Sve to začinjeno je gostoljubivošću domaćina i ugodnom zagorskom atmosferom.

fazankunićlovačka kućalovišteprepelicarestoranšljukazecZelendvor
Pretplatiti se
Obavijesti o
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI