Znanstvena pozicija na kanadskom sveučilištu rezervirana za žene, transrodne osobe, nebinarne osobe i “osobe s dva duha”

LGBT zastava
28 komentara

Sveučilište Waterloo u Kanadi traži nekoga tko će popuniti znanstveno mjesto koje se otvorilo u školi. Ali samo žene, transrodne osobe, nebinarne osobe i “osobe s dva duha” smiju se prijaviti.

Fakultet zaštite okoliša Sveučilišta objavio je objavu u kojoj se traže prijave za doktorsku školu iz “geografije, zemlje i znanosti o okolišu i održivosti, planiranja ili srodne discipline” koja ima “dokaze o aktivnom istraživačkom programu s naglaskom na klimu ili znanost o klimatskim promjenama, znanost o vodi i održivosti ili budući gradovi.”

Takav kandidat može biti bilo tko, uključujući i bijelca koji je visoko kvalificiran. No, osim ako se taj bijeli muškarac ne identificira kao “žena” i ne bude našminkan i ako ne bude nosio vlasulju, neće ga se razmotriti za tu poziciju, jer je to demografsko i spolno ”pogrješno”.

U slučaju da niste upoznati s tim što je “osoba s dva duha”, LGBTQ Health u Kanadi opisuje to kao nekoga tko se “identificira tako da ima i muški i ženski duh”.

Izraz je očito izumila još 1990. Myra Laramee na Trećoj godišnjoj međuplemenskoj konferenciji američkih domorodaca, naroda, homoseksualaca i lezbijki.

“Dva duha” također može uključivati nekoga s “istospolnom privlačnošću i širokim rasponom rodnih varijacija, uključujući ljude koji bi se u zapadnoj kulturi mogli opisati kao gej, lezbijka, biseksualac, transseksualac, transrodna osoba, rodno queer, cross-dressers (osoba koja se preoblači u odjeću suprotnog spola) ili koji imaju više rodnih identiteta.”

Zakon o ljudskim pravima Ontarija dopušta ovu vrstu seksističke i rasističke diskriminacije

Nevjerojatno, vrlo diskriminirajući zahtjevi Sveučilišta Waterloo za znanstveno mjesto potpuno su legalni prema odjeljku 14. Kodeksa o ljudskim pravima Ontarija, koji postoji da bi „ublažio teškoće ili ekonomski nedostatak, pomogao osobama ili skupinama u nepovoljnom položaju u postizanju ili pokušavanju posizanja jednakih prilika ili kao pomoć u uklanjanju diskriminacije.”

Nejasno je postoje li ikakvi zahtjevi osim “samo-identifikacije”, koje bi podnositelj zahtjeva trebao pokazati, kako bi se kvalificirao. Mnogi se ljudi ovih dana samoidentificiraju kao ono što im je potrebno da bi pohađali školu ili dobili posao budući da su bijelci, a posebno bijelci muškarci, diskriminirani u gotovo svakom sektoru zapadnog života.

Očigledno više od jedne trećine svih bijelih studenata sada tvrdi status manjine kada se prijavljuju za fakultet. Otprilike polovica njih traži status Indijanaca, što je lako.

Ispada da je oko 77 posto svih učenika koji lažu o svojoj rasi prihvaćeno od strane škola u koje se prijavljuju.

Jedan od najpoznatijih primjera bijelca koji je lagala o statusu Indijanaca je senatorica Elizabeth Warren (D-Mass.), koju je bivši predsjednik Donald Trump kritizirao, jer je lagala da je Indijanka, kako bi napredovala u školi i došla do trenutnog statusa u karijeri.

Različite skupine Indijanaca osudile su Warren da je lagala o svom etničkom naslijeđu i da je “koristila DNK test kako bi potvrdila bilo kakvu povezanost s nacijom Cherokee ili bilo kojom plemenskom nacijom”, nazivajući to “neprikladnim i pogrešnim”.

“Senatorica Warren potkopava plemenske interese svojim stalnim tvrdnjama o plemenskom naslijeđu”, rekla je jedna od skupina.

Kanada očito ima isti problem u svojim školama jer su profesori uhvaćeni u laži o svojim domorodačkim identifikacijama kako bi dobili posao ili zadržali posao.

“Kada je u pitanju seksualni identitet, općenito nije potrebna autentifikacija ili potvrda za podnositelje zahtjeva”, napisao je Jonathan Turley na svojoj web stranici.

U odjeljku komentara netko je napisao da je krajnje vrijeme za bojkot svih institucija “visokog obrazovanja”, koje rade ovakve stvari.

Segregacijatransrodne osobeTransrodnostWoke
Pretplatiti se
Obavijesti o
28 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
2 godine prije

Razbacuju se izrazima koje ni sami ne znaju definirati, i to nazivaju progresom,…OK, ali samo ako je to progres …GLUPOSTI:
https://www.facebook.com/100077883848407/videos/474229711146131

iiiistina
2 godine prije

malo lakši – prilog : 24 travnja 2022. Onda, evo nas opet! Pozdrav i dobrodošli u ovaj prostor! Pitanje: Je li neznanje blaženstvo ili obična glupost? : Dobrodošlica pojedincima, dobrodošlica svima. Jer uvijek s mnogo oduševljenja ulazimo u ove razgovore kako bismo podigli vibraciju onih koji nam se pridruže, što zauzvrat podiže vibraciju cjeline. Najdraža, možemo li pretpostaviti da je riječ o ravnoteži? Doista, pretvarati se da vaš svijet nije ništa drugo do … ispunjen/prožet svjetlom … ne bi bila točna pretpostavka, a ipak, u kojem bi svijetu ti željela biti uključena? Ako se trebaš spuštati u zečje rupe za koje se ne može biti siguran da su istina, kakvu uslugu onda nudiš svojoj braći i sestrama i zapravo svom planetu? Ipak, ako se želiš ‘pretvarati’ da je vaš svijet ZAISTA PROŽET SVJETLOM i SAMO SVJETLOM, onda takvu časnu službu provodiš. : Da. Razumijem zašto smo zamoljeni da se prepustimo… Čitaj više »

2 godine prije

Mislim da većina ovde ovo doživljava kao nešto čudno ali sporadično… na Zapadu baš i nije sporadično. Napravite mali eksperiment, pogledajte e-magazine SAD i Kanade, pogledajte koliko njih “preferira” ili čak prima samo tekstove LGBT… osoba.

Već vidimo kako mnogi “koriste priliku” u toku školovanja, u sportu ali i prilikom zapošljavanja, uskoro će biti nenormalni oni koji se deklarišu kao normalni – ovo nije šala, ovo je surova realnost.

iiiistina
2 godine prije
radoznalo_mače
2 godine prije

Filmovi bez Afroamerikanaca, gejeva i manjina neće dolaziti u obzir za Oskara

radoznalo_mače
2 godine prije

Eunusi, dvodusi i zlodusi.

Ovo dvodusi mi se baš sviđa: jedan duh za NATO i Ukrajinu, drugi za Rusiju, ne možeš izgubit nikako.

Pero
2 godine prije

A muškarci višestruke ličnosti ništa???

Davko
2 godine prije

Koliko još moramo čekati daneki idiot to počne imitirati i u Hrvatskoj

Nena
2 godine prije

Ovo “Sarmat”rešava…

Nena
2 godine prije

Kao što rekoh Putine “reši”ovo…
Ne brišite komentare gde je sloboda govora????

Fikiu
2 godine prije

Što nas više pritiskaju da ih prihvatimo, sve nas manje briga za njihova prava.

Max
2 godine prije

Ludilo.

Necjepljeni Kokot
2 godine prije

Ovo se otelo kontroli davno ! Kada sm prije par gd raspravljao o tome ispao sam ,zatucan ,kamenjarac, katoliban ,ognjištar i slč . Ovo bez reseta ali na pravi način ne može biti riješeno. Ili da svi na Islam prijeđemo !

abc
2 godine prije

Glupiranje zapadne populacije poprima nove dimenzije, a zapad se pretvara u kolektivnu ludaru.

brankica
2 godine prije

kako kul zvuči ovo “osobe s dva duha”😁
ja ću se od sad deklarirat ko osoba s dva uha.

Rimtutituki
2 godine prije

Zar vama ovo nije vise smiješno postalo,osobe sa dva duha

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI