fbpx

Znanstvene vijesti

Znanstvene vijesti

Za naše čitatelje i svekoliku javnost krećemo s našim znanstvenim vijestima. Biti će riječ o novim saznanjima i istraživanjima iz znanstvenih časopisa a sve kako bi vam ista što preciznije i u kratkim tekstovima, o najosnovnijem, prenijeli najbitnije i razumljivo svima.

Najprije krećemo s malim uvodom, a onda i sa prvih pet informacija.

Vjerujemo kako će vam se ovaj pristup kratkoj i kvalitetnoj informaciji svidjeti. Želimo da uživate u najnovijim informacijama iz znanstvenih, relevantnih, krugova.  Za početak kratki uvod  – znanstveni pristup i metode – a onda četiri najnovije vijesti.

Znanstvena metoda i znanstveni pristup – ukratko

Znanstvena metoda je uvriježeni set aktivnosti kojeg znanost današnjice koristi za stjecanje pouzdanih znanja. Osnovni koraci znanstvene metode su:

 1. Opažanje fenomena (pojava) ili procesa u prirodi
 2. Definiranje problema (postavljanje pitanja)
 3. Istraživanje problema (prikupljanje informacija i primjena jedne ili više metoda znanstvenih istraživanja)
 4. Postavljanje hipoteze (definiranje metoda provjere i prognoziranje)
 5. Testiranje hipoteze (provjera istinitosti onoga što se pretpostavilo, provedba eksperimenta, opažanja eksperimenta, testiranje prognoze, analiza i interpretacija rezultata, prihvaćanje ili odbacivanje hipoteze)
 6. Zaključak (odluka o nastavku istraživanja)
 7. Stvaranje znanstvene teorije i dijeljenje rezultata s ostalim znanstvenicima
 8. Neovisno ponavljanje istraživanja od strane drugih znanstvenika

Znanstvenom se metodom na ovaj rigorozno definirani način želi smanjiti utjecaj pristranosti ili predrasuda kod eksperimentatora u najvećoj mogućoj mjeri. Naime, valja imati na umu da čak ni oni znanstvenici koji imaju najbolje namjere ne mogu izbjeći pristranost jer je na ovome svijetu sve pristrano percipirano (odnosno percipirano od strane subjekta-čovjeka). Percepcija nastaje u interakciji mnogih čimbenika koji su primjerice osobna uvjerenja, kulturno okruženje, trenutni okolišni čimbenici, emocije, itd. Tijekom života, čovjek kontinuirano filtrira informacije na temelju vlastitog iskustva što može dovesti do toga da se jedan ishod preferira nad drugim. U znanstvenoj zajednici, rezultati se iz tog razloga moraju neovisno pregledati i duplicirati, čime se u velikoj mjeri izbjegava pristranost.

Znanstvena metoda ima i svoja ograničenja s obzirom da se hipoteza određenog istraživanja mora moći provjeriti te da se eksperimenti i opažanja mogu ponoviti. Znanost također ne može donositi vrijednosne prosudbe. Ukratko bi se stoga moglo kazati kako je cilj svih znanstvenika bolje razumjeti svijet oko sebe a ne primjerice, kreirati ‘dogme’ ili ‘vječne istine’ odnosno vrijednosne prosudbe. Znanstveno znanje je empirijsko što znači da je utemeljeno na objektivnim, opipljivim dokazima koji se mogu promatrati uvijek iznova, bez obzira na to tko ih promatra.

 1. Upala srca vezana uz preparate koji se koriste kao ‘vakcine’ protiv COVID-19

Znanstveni časopis Science, prenosi izjave izraelskih znanstvenika da bi Pfizerovo cjepivo moglo biti povezano s upalom srčanog mišića nazvanom miokarditis u mladih osoba dobi između 16 i 24 godine. Kasnije tu vijest potvrđuju Food and Drug Administration (FDA) i BBC ali je proširuju i na Moderna vakcinu. Miokarditis se javlja u 1 od 6000 cijepljenih što je između 5 i 25 puta češće od pojave u necijepljenih osoba. Većinom se miokarditis pojavljuje nekoliko dana nakon druge doze cjepiva mRNK. Izrael i mnoge europske zemlje raspravljaju o tomu da li mlade osobe treba cijepiti.  SAD  još nekoliko zemalja  nastavljaju istraživati pojavu miokarditisa u cijepljenih s Moderna cjepivom. U vezi s tim neki istraživači ističu da korist od cijepljenja prelazi rizik obolijevanja i smrtnosti. Nije međutim jasno otkud ta tvrdnja kad su nedavna istraživanja s John Hopkins sveučilišta pokazala da je rizik od smrtnosti COVID-a za djecu od 0 do infinitezimalno mala.

 1. Nepoznanice u vezi vezanja antitijela za SARS-CoV-2

Prije no što se uopće zna prevalencija, zaštita i prepoznavanje mjesta vezanja antitijela koje tijelo stvara kao odgovor na SARS-CoV-2, krenulo se u proizvodnju i distribuciju eksperimentalnog cjepiva! Voss i suradnici su objavili u znanstvenom časopisu Science da je odgovor tzv. neutralizirajućih antitijela IgG uglavnom usmjeren na vezna mjesta izvan receptorske domene spike proteina. Do sada se mislilo da je upravo receptorska domena primarno mjesto vezanja antitijela. Radi se prema autorima ove studije o tzv. N-terminalnoj domeni. Mutacije prisutne u cirkulirajućim SARS-Cov-2 varijantama mogu smanjiti ili poništiti vezanje i neutralizaciju antitijelima što sugerira mehanizam ‘izmicanja’ virusa od imunološkog sustava u nekih osoba. Ipak većinu veznih mjesta u ostalim varijantama antitijela prepoznaju.

 1. Aktivacija retrovirusnog elementa iz genoma pacijenata s COVID-19

U radu Balestrerija i suradnika u znanstvenom časopisu EBioMedicine pokazano je kako se u krvnim stanicama pacijenata s teškom infekcijom akutnog respiratornog sindroma COVID-19 aktivira element ovojnice humanog endogenog retrovirusa -W (HERV-W ENV). Ovaj rezultat evaluiraju u kontekstu nedavnih otkrića kako se se elementi HERV aktiviraju kao odgovor na zarazne agense i dovode do različitih imuno i neuro-patoloških učinaka (primjerice, ovaj je element uključen u patogenezu shizofrenije kao što je objavljeno još 2015 u znanstvenom časopisu Journal of Neuropsychiatry in Clinical Neuroscience. Autori su utvrdili ekspresiju HERV-W ENV u krvnim stanicama bolesnika s COVID-19 te su uvidjeli korelaciju s kliničkim karakteristikama. Posebice je postotak HERV-W ENV-pozitivnih limfocita korelirao je s upalnim biljezima i težinom upale pluća u bolesnika s COVID-19.

 1. Prirodni imunitet u oboljelih od COVID-19 traje više od 6 mjeseci

Autori studije nedavno objavljene u znanstvenome časopisu Nature pokazali su kako se memorija T-limfocita koji su specifični za SARS-CoV-2 održava u bolesnika koji se oporavljaju od COVID-19 i 10 mjeseci uz paralelni razvoj memorijskih T-limfocita sličnih matičnim stanicama. Autori zaključuju kako su navedene memorijske stanice dugotrajne nakon oporavka od COVID-19, pa smatraju kako ova činjenica govori i u prilog učinkovitosti programa cijepljenja kao mjere za kontrolu COVID-19.

 1. Distinkcija termina anti-vaccinevaccine hesitancy

U Editorialu znanstvenog  časopisa Science spominje se važna distinkcija između termina antivakser (anti-vaccine) i kolebljivost oko vakcina (vaccine hesitancy). Ova potonja u vezi je sa sigurnošću cjepiva. Distinkcija je važna jer naši središnji mediji često olako etiketiraju antivakserima oprezne osobe koje sumnjaju u kakvoću cjepiva. No nisu samo mediji ti koji (namjerno ili ne) brkaju ove pojmove. To su i političari, znanstvenici, neki zdravstveni radnici pa i oni koji rade u javnom zdravstvu. Članak radi jasnu distinkciju tih dvaju kategorija. Pojam kolebljivosti oko vakcina ukorijenjen je u povijesnim strahovima vezanim za individualna ili grupna loša iskustva s vakcinama. Pogotovo se to događa danas u vezi s Covid vakcinama. Ljudi koji sumnjaju u cjepiva ne moraju nužno biti antivakseri iako mogu koristiti iskustva antivaksera. U editorialu se postavlja pitanje kako pristupiti tim osobama. Dosadašnja iskustva s propagiranjem vakcina protiv Covida ne pružaju dobar model za odgovor na zadano pitanje naprosto zato jer nisu adresirana sva ključna pitanja koja su se u međuvremenu pojavila.

Nastavlja se…..

VAŽNA PORUKA ZA LOGIČARE

Vrijeme uvjeravanja prolazi. One koji ne shvaćaju što se događa, treba ignorirati i ne gubiti vrijeme na njih. Poštene, empatične i logične osobe se trebaju okupiti, bez obzira na osobna uvjerenja i svjetonazore. Osim raskrinkavanja, dolazi vrijeme djelovanja brojnim i legalnim sredstvima u gospodarstvu, zdravlju, autonomiji… U protivnom, sve će nas porobiti.

Pitate se što učiniti nakon čitanja ovog teksta? Jednostavno, šaljite i dijelite tekst poštenim, empatičnim i logičnim osobama. Informirajte bližnje o postojanju portala Logično. Priključite nam se na našem Telegram kanalu tako što ćete kliknuti na Vijesti.  Od danas možete komunicirati i pisati nam u Telegram grupi Zajednica. Budimo složni, mudri i jaki.

Svidio vam se članak i
pitate se što možete napraviti?
PODIJELITE ga s PRIJATELJIMA

*Stavovi izneseni u kolumnama su osobni stavovi autora i ne odražavaju nužno stav redakcije portala Logicno.com

Pretplati se
Obavijest
guest
Zaštitite svoje ime u komentarima... REGISTRACIJA
169 Komentara
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
Komplicirano
Gost
Komplicirano
1 mjesec prije

Jasno nam je svima da se nabrojani kriteriji “znanstvenosti” brutalno gaze u najnovije vrijeme,,,znanost koja počiva na “vjeri” i nikada dokazanim hipotezama se uči u školstvu,,,dalje su sve samo posljedice te obmane,,,naravno,znanost tipa Tesla ili mnogo sličnih korisnih čovjeku ,dokazanih hipoteza treba i jeste uzeti sa poštovanjem i zahvalnošću,,,

nonwo
Gost
nonwo
1 mjesec prije
Reply to  Komplicirano

Zviždačica u usa ,računalni programer specijaliziran za analizu zdravstvenih podataka koja cc 20 godina radi na otkrivanju prevara u zdravstvenim podacima algoritmima koje je sama kreirala ,dala je izjavu(pod zakletvom) da je broj stvarnih prijava smrti u SAMO tri dana cijepljenja bio najmanje 5x veći od 9048 kako je 9.7.2021.prijavljeno… Pročitaj više »

nonwo
Gost
nonwo
1 mjesec prije
Reply to  nonwo

ttps://dokumentarac.hr/covid-19/video-odvjetnik-thomas-renz-podnio-saveznu-tuzbu-u-sad-u-je-umrlo-45-tisuca-ljudi-3-dana-nakon-cijepljenja-protiv-covida-s-prijevodom/

Komplicirano
Gost
Komplicirano
1 mjesec prije
Reply to  nonwo

sasvim jasno i razvidno,,,sve će im to pasti na glavu ukoliko odmah-jučer-danas-sutra otvorimo vrata Gospodinu da djeluje,,,molite-molite-molite,,,dok čekamo nekakav “okidač” za akciju protiv paklenih sila borba već traje,,,ja nisam u ovoj borbi dostojan protivnik kabali,,ali moja molitva “daje pravo” anđelima da vrate to zlo u pakao,,,radite to i vidjet ćete… Pročitaj više »

neznanje
Gost
neznanje
1 mjesec prije

Molim pisca ovog članka da stavi sve podatke vezane uz temu a ne samo one koji idu u korist njenoj tvrdnji. Molim “Kristovu ratnicu” i vjeroučitelja-tatoo majstora za odgovor na pitanje:” Koliko je veča opasnost replikacije cijelog virusa, sa svim njegovim proteinima i mRNA koje stanica pri tome proizvodi, od… Pročitaj više »

nonwo
Gost
nonwo
1 mjesec prije
Reply to  neznanje

Kao da to itko zna ili je izmjerio?
Osim toga prirodnih “sto proteina” ne radi štetu kakvu može SAMO JEDAN umjetni prion.
Dobro znaš da sranjstvenici uopće ne poznaju krajnje ishode svojih čačkanja…

Istražuj
Member
Famed Member
Istražuj
1 mjesec prije
Reply to  nonwo

“… Dobro znaš da sranjstvenici uopće ne poznaju krajnje ishode svojih čačkanja…”

Ne zna kolegice.
Ovaj lik je medju onih 99.95% glupljih od golubova.

Shumadinac
Member
1 mjesec prije
Reply to  Istražuj

kako ti, toliko pametan, ne odustaješ od istih priča koje su totalno nebulozne? I dalje mantraš o Rozenau eksperimentu: taj eksperiment je rađen na samim počecima epidemiologije – i danas sa gomilom opreme i iskustva sa virusima je teško odrediti virulentnost, mutabilnost, vreme za koje je osoba zarazna… lako možemo… Pročitaj više »

Istražuj
Member
Famed Member
Istražuj
1 mjesec prije
Reply to  Shumadinac

Kako ti ne dosadi bolan…? Opet isto…? Ti opet isto… I nista, ali bas nista da naucis ili sam prokontas – sve ove mjesece…? Nevjerovatno… Evo : bla… bla… bla… bla… bla… bla… ti si sokirajuce tvrdoglav a i nevjerovatno tupav lik… Ovo je zasiguno 5 put da me isto… Pročitaj više »

pit sampras II
Gost
pit sampras II
1 mjesec prije
Reply to  Shumadinac

U doba hladnog rata Ruski su se znanstvenici takmičili za zapadnim i nisu smjeli zaostajati. Tako je jedan znanstvenik dobio nezahvalan zadatak da reže muhama noge i bilježi zapažanja.I započne eksperiment: Odreže jednu nogu muhi i kaže joj: Muho skoči! I muha skoči! Ovaj zapaža i bilježi:kada muhi odrežemo jednu… Pročitaj više »

Istražuj
Member
Istražuj
1 mjesec prije
Reply to  pit sampras II

“… Kada muhi odrežemo i šestu nogu, muha postane gluha!!!…” 🤣 haha… odlican… E upravo je to sranjstvo – koje se nama prodaje pod znanost… Ista je prica si sa Shumadincevih 3 praseta i 2 majmuna… Prosto je nevjerovatno da ima jos budala koji takvo sto nazivaju znanost… A ima…Talibani… Pročitaj više »

panjonny
Gost
panjonny
1 mjesec prije
Reply to  Shumadinac

Vidim da si dobar u materiji pa vezano za priču oko aktuelnog virusa da je virus ili nije izolovan….ti govoriš o razlikovanju varijanti znači mora da su virusi već izolovani, zar ne? Pa, daj neki link da vidimo ko je kad i gdje izolovao sars kov2 kompletan virus a onda… Pročitaj više »

Dejan
Gost
Dejan
1 mjesec prije
Reply to  Istražuj

Čuj – glupljih od golubova??? Zašto su golubovi glupi? Šta su ti skrivili golubovi?

piždro
Gost
piždro
1 mjesec prije
Reply to  Dejan

od svih stvorenja ovcoid je najgluplji

Sony
Gost
Sony
1 mjesec prije
Reply to  piždro

Ovcoid je križanac ovce i id-iota

Istražuj
Member
Istražuj
1 mjesec prije
Reply to  Dejan

“…Šta su ti skrivili golubovi?…”
🤣
I da znas…bas nista…

Sony
Gost
Sony
1 mjesec prije
Reply to  Istražuj

Meni jesu. Zaslužili su tužbu za ometanje posjeda, provalu i fizički napad sa predumišljajem. 🙆🏼‍♀️ Zasrali mi balkone, savili gnjezda na lođe dok me nije bilo 3 mjeseca u stanu, organizirala čišćenje sa miniwashom i dala postaviti mreže da se više ne mogu vratiti, pa su mi se osvećivali silovitim… Pročitaj više »

nonwo
Gost
nonwo
1 mjesec prije
Reply to  Istražuj

Da rezimiramo. Virus,što god da je(s obzirom da je ne izoliran,kompjuterski sekvencioniran), vrlo vjerojatno je napravljen kao GOF(gain of function) svinj@rija,u svrhu veće patogenosti za ljude(stavim ruku u vatru).Čovjek koji vodi usa plandemiju, Fauci je plaćao aktivnosti Wuhan laboratorija u kojem je proizveden i zato ga sad roštiljaju američkih 5… Pročitaj više »

Istražuj
Member
Istražuj
1 mjesec prije
Reply to  nonwo

Odlican sazetak kolegice.

Sony
Gost
Sony
1 mjesec prije
Reply to  nonwo

Izvrsno izloženo!

Komplicirano
Gost
Komplicirano
1 mjesec prije
Reply to  neznanje

Kristova ratnica detektira i propitkuje rad tj,manipulacije onih koji su zaposleni (plaćeni od poreznih obveznika) na pitanju virusa,,,,,,,izoliranog a ni u kom slučaju imaginarnog-nevidljivog-neizoliranog,,,,,

Picajzl
Member
Famed Member
Picajzl
1 mjesec prije
Reply to  neznanje

OK, educiranje na prvu. Nakon prvih obdukcija preminulih cijepljenih, ispostavilo se kako je protein u svim organima a ne samo u plućima, pokazalo se kako replikacija ne prestaje, već se uprzava, pokazalo se to sve u “Japanskoj studiji”, naročito je zabrinjavajuće stvaranje milro ugrušaka u venama, itd. itd. Ukratko pogledaj… Pročitaj više »

Kažun
Gost
Kažun
1 mjesec prije
Reply to  Picajzl

Jel čeka još uvijek 1 mil dolara za izolat? 🙂

Picajzl
Member
Famed Member
Picajzl
1 mjesec prije
Reply to  Kažun

Na, sada je 1,5 mil.€. Žele dati te novce, ali se još nitko nije javio.
https://www.samueleckert.net/isolate-truth-fund/

panjonny
Gost
panjonny
1 mjesec prije
Reply to  Picajzl

Poslah svoj komentar prije nego ovo vidjeh…znači nije porasla

nonwo
Gost
nonwo
1 mjesec prije
Reply to  Kažun

7 milijardi ljudi(a i ne trebaju svi) je moglo platiti sranjstvenike da potpišu da su napravili sr@nje a ne cjepivo.Sranjstvenici bi imali para ko blata(a to ih jedino zanima),a mi bi imali mir.

Throne
Gost
Throne
1 mjesec prije
Reply to  Kažun

Brzo ce ga izolirati na umrlim nakon cjepljenja u zimskom periodu.

panjonny
Gost
panjonny
1 mjesec prije
Reply to  Throne

Mislim da neće, umiraće se od samog kontakta sa necijepljenim…možda čak samo od pogleda na iste…ili od primisli da će neki cijepljeni sresti nekog necijepljenog nosača smrti…naučnici vjeruju da postoji velika vjerovatnoća za ovo.

panjonny
Gost
panjonny
1 mjesec prije
Reply to  Kažun

Zadnji put kad sam gledao, a ima tome možda i više od mjesec dana, nagrada je već bila 1,5M€

nonwo
Gost
nonwo
1 mjesec prije
Reply to  Picajzl

usput,…20 Olympians pulled after positive COVID test despite high vaccination rates, mandatory maskingAt least four of the Olympic athletes who tested positive for the virus and were forced to give up their chance to compete were ‘fully vaccinated.’ ttps://www.lifesitenews.com/news/20-olympians-pulled-after-positive-covid-test-despite-high-vaccination-rates-mandatory-masking Životna osiguranja se već izvrdavaju,kao platiti će smrt/invaliditet od cjepiva i… Pročitaj više »

neznanje
Gost
neznanje
1 mjesec prije
Reply to  Picajzl

Picajzl
Pročitaj “picajzlasto” tekstove prije nego ih gurneš drugima pod nos i prouči sve o cjepivu i cijepljenju kao metodi. Život će ti biti lakši.

Picajzl
Member
Famed Member
Picajzl
1 mjesec prije
Reply to  neznanje

Ovo ni nije cjepivo, a cijepljenje kao “metoda”, koga ti to da ne velim “zajebavaš” A sad pogledaj što o istom veli striček koji je tu “metodu” izumio (a bazira se na ova dva tekstiča). (kratka verzija): https://odysee.com/@Eratosten:f/av:4 (puna cerzija) https://odysee.com/@Eratosten:f/az:4 sam je učestvao u djelomičnoj reviziji Pfizerovih dokumenata. Pogledaj… Pročitaj više »

neznanje
Gost
neznanje
1 mjesec prije
Reply to  Picajzl

Doista nemam toliko specifično znanje potrebno da bi sve razumio! No, ako se Prof.Dr.Stjepan Jonjić cijepio i savjetuje cijepljenje ja ću se cijepiti i neću razbijati glavu s tim. On je doista prvoklasni znanstvenik. Nekad, veoma davno, držao mi je vježbe iz fiziologije. On je cijeli svoj život posvetio znanosti.… Pročitaj više »

Picajzl
Member
Famed Member
Picajzl
1 mjesec prije
Reply to  neznanje

OK, Cijepi se, ali malo pitanje (temeljno), Zašto?

nonwo
Gost
nonwo
1 mjesec prije
Reply to  neznanje

Jonjić ima plaćeno mišljenje.Ne možeš se pouzdati u plaćeno mišljenje.

Komplicirano
Gost
Komplicirano
1 mjesec prije
Reply to  neznanje

sretno i neka te dragi Bog čuva i život neka ti sačuva,,,

ZriBra
Gost
ZriBra
1 mjesec prije
Reply to  neznanje

Kako argumentirano raspravljati sa nekim ko ti ovako dokazuje. 1.Statistički gledano KOVIDi virus je bezopasan za djecu i mlade. 2,Cijepite se zaštitite sebe i druge 3.Cijepljeni moraju nositi masku jer šire virus(Fauci,Markotić … 4.Moramo cijepiti djecu da ne šire virus(Za to se zalažu i ti Tvoji profesori trombonjača,markotić…).Zar se dicu… Pročitaj više »

nonwo
Gost
nonwo
1 mjesec prije
Reply to  ZriBra

Imbex
Velika studija:Jarić Dauenhauer može uzrokovati pad inteligencije

ZriBra
Gost
ZriBra
1 mjesec prije
Reply to  nonwo

Velika studija Prof.Dr.Sc……Sanje Musić Milanović i njenog tima nakon višemjesečnih napornih istraživanja došli do epohalnog otkrića.Pretile osobe imaju oko 20% veći rizik da razviju ozbiljniji oblik bolesti nakon infekcije kuronja virusom.To otkriće je ponukalo zdravstvene EU odbore da joj izdašno financiraju naredni zlanstveni projekt.,čiji rezultati se sa nestrpljenjem iščekuju .

nonwo
Gost
nonwo
1 mjesec prije
Reply to  ZriBra

Svatko dobije svoj dio kolača za lupetanje na liniji.
Složenice svih komentatora nastale u godinu i pol najbolje opisuju projekt PLANdemija..
kurtona,prc test za prc@nje,sranjstvenici,dnovinari,zlanstveni projekti…ima još?

Jomla
Gost
Jomla
1 mjesec prije
Reply to  nonwo

Poštovana,
Jako volim vaše komentare!

rimtu
Member
Famed Member
rimtu
1 mjesec prije
Reply to  neznanje

“No, ako se Prof.Dr.Stjepan Jonjić cijepio i savjetuje cijepljenje ja ću se cijepiti i neću razbijati glavu s tim.”

Jel’ ti to sam sebe reklamiraš?

Sony
Gost
Sony
1 mjesec prije
Reply to  rimtu

Štagod da mu je motiv, požnjeo je veliki publicitet na negativnoj osnovi ovdje, a to mu je dovoljno da ostvari cilj. Baci mamac, pa hajka na njega u glavnom licu i gro planu, uspio je skrenuti diskusiju sa kolosjeka. I tako svi takvi uspijevaju dokle im se obraća pažnja komentatora,… Pročitaj više »

RENEW
Gost
RENEW
1 mjesec prije
Reply to  neznanje

Virusi mutirajo in obstajajo tudi HIV in denga. Virus seveda lahko z drugim virusom zamenja svoje dele. In virus ne more popraviti napak v sebi.
ttps://www.lifesitenews.com/news/mrna-vaccine-expert-covid-19-vaccines-may-make-virus-more-dangerous?utm_source=editor_picks&utm_campaign=standard

Istražuj
Member
Istražuj
1 mjesec prije
Reply to  neznanje

“… Vjerujem mu a svi vi ostali kako hoćete.….”

Evo … to je to…
Talibanizam na djelu…Taliban ne propituje – on vjeruje
I onda tu svoju idiotsku religiu – naziva – naukom…

panjonny
Gost
panjonny
1 mjesec prije
Reply to  neznanje

Jel ti to ozbiljno ili se zajebavaš? Ako si ozbiljan,podržavam, samo naprijed ili zašto već nisi…što više čekaš više rizikuješ. Reci mi samo, ako tom naučniku vjeruješ i uradiš ono što on preporučuje da li to znači da ti uopšte ne koristiš svoju glavu/mozak/um/razum…?! Imaš li ga pravo teretiti za… Pročitaj više »

Throne
Gost
Throne
1 mjesec prije
Reply to  neznanje

Pogledajte video dr. sc. Michel Chossudovsky ekonomist s osnivačimaa quinta columna o sastavu cjepiva, maski, pcr testovima svi oni imaju grafen oksid. Sve se to temelji na radu španjolskih znanstvenika koji su analizirali bočicu Pfaizera nešt slično se je dogodilo i u Čileu gdje su analizirali Astra Zeneku oba cjepiva… Pročitaj više »

neznanje
Gost
neznanje
1 mjesec prije
Reply to  Throne

Svatko može tvrditi što god želi. Potrebni su dokazi. Pogledaj emisiju s bilo kojim “schefom”. Savjetuju miješanje namirnica koje nikad u povijesti do sada nisu bile dostupne na istom području. Feng shui savjetuje jesti namirnice sa područja i u kombinacijama koje su se na tom području oduvjek koristile. Ljudi su… Pročitaj više »

nonwo
Gost
nonwo
1 mjesec prije
Reply to  neznanje

Nekoliko nanograma titana dobiješ i u “modernoj”kremi za sunce pa ti taj nanomaterijal u koži može izazvati karcinom jer je završio gdje nije trebao i pokrenuo proces koji nije trebao.Čisto kao primjer. Tko je siguran kuda ide nanočestica i što tamo radi? NITKO. Znaju da nanosmeće obično završava u jetri.Do… Pročitaj više »

neznanje
Gost
neznanje
1 mjesec prije
Reply to  nonwo

Čitao sam onomad da svake godine u Srbiji od zagađenja zraka umre 6000 ljudi. Na ovom portalu se vodi žučna kampanja o možebitnoj jednoj smrti ili desetak ljudi koji će imati teže trajne posljedice od cijepljenja u istoj populaciji zanemarujući da će tisuće biti spašene. wtf!?

rimtu
Member
Famed Member
rimtu
1 mjesec prije
Reply to  neznanje

Ljigavo trolaš, odprdi jonjiću.

Sony
Gost
Sony
1 mjesec prije
Reply to  neznanje

Isto ovakvo mišljenje kao ti imao je bivši muž moje prijateljice koji se samovoljno naručio za cijepljenje. Nitko ga nije prisiljavao na to, njegov šef to nije tražio od njega kao uvjet da zadrži posao, pustio je na volju svojim zaposlenicima da sami odluče šta će po tom pitanju. U… Pročitaj više »

RENEW
Gost
RENEW
1 mjesec prije
Reply to  neznanje

Jaz ne verjamem v boga,
verjamem pa v kapitalistični pohlep. ttps://mirastnews.net/2021/07/28/la-bombe-pfizer-a-concu-des-accords-avec-les-gouvernements-disant-quils-devaient-payer-pour-les-vaccins-covid-19-quils-fonctionnent-ou-non-sans-aucun-recours-pour-les-blessures-ou-les-echecs/
Pohlep, ki ubija kot je že prej ubijal. Zločinski kapitalizem bo naredil nekaj proti čemur je bila Hirošima navaden otroški vrtec.

nonwo
Gost
nonwo
1 mjesec prije
Reply to  RENEW

Brzi google translate s francuskog-dobar link ,a Francuza premalo za prijevod.. BOMBA: Pfizer je sklopio dogovore s vladama u kojima se kaže da moraju platiti cjepiva protiv COVID-19, bez obzira rade li ili ne, bez naknade za ozljede ili neuspjehe + VAKCINEZI su oni koji se razbole od Covida Objavio… Pročitaj više »

Istražuj
Member
Istražuj
1 mjesec prije
Reply to  neznanje

“… premda postoje dokazi nezavisnih laboratorija da cjepiva uopće ne sadrže grafenov oksid….” Ovo se zove lagati u lice… I to je jedna od karakteristikja talibanizma… U svojoj slijepoj religiji (dakle pseudonauci) – spremni su na svaku podvalu – a u konacnici – spremni su brutalno ubijalli i ljude i… Pročitaj više »

Throne
Gost
Throne
1 mjesec prije
Reply to  neznanje

Ne da mi se raspravljati o toj temi vec je dosta toga receno, da li ces to prihvatiti ili neces to je tvoj izbor.

Dejan
Gost
Dejan
1 mjesec prije
Reply to  neznanje

neznanje kad ćeš da primiš treću dozu vakcine? Samo pazi da se ne predoziraš…

RENEW
Gost
RENEW
1 mjesec prije
Reply to  neznanje

Chi Haotian si v EU želi take kot smo mi. In če med cepljene spusti virus, ki se veže in razmnožuje v protitelesih in Tcelicah kot HIV in denga… ttps://www.lifesitenews.com/news/mrna-vaccine-expert-covid-19-vaccines-may-make-virus-more-dangerous?utm_source=editor_picks&utm_campaign=standard Takrat bo lahko uveljavil popoln komunizem v Evropi. Cela Evropa se bo takrat obrnila proti kapitalizmu. Kako se ti torej… Pročitaj više »

nonwo
Gost
nonwo
1 mjesec prije
Reply to  Picajzl

ttps://ijvtpr.com/index.php/IJVTPR/article/view/23/51
Ovaj je također izvrstan.
Ima SVE što se može dogoditi za što postoji molekularnobiokemijska podloga i potvrđuju ranija ispitivanja.

Picajzl
Member
Famed Member
Picajzl
1 mjesec prije
Reply to  nonwo

Hvala za link, moram malo proučiti ali zapelo mi je za oko ono što se “cijepljenim” na žalost sprema:
mRNA Vaccines, Spike Proteins, and Antibody-Dependent Enhancement (ADE)
i to je samo jedna od katastrofa ovog “čudesnog napitka”.

Sony
Gost
Sony
1 mjesec prije
Reply to  Picajzl

Napitak? Zar se i pije? S ledom?

Istražuj
Member
Istražuj
1 mjesec prije
Reply to  nonwo

“… za što postoji molekularnobiokemijska podloga…” Sve je ovo zanimljivi sto pisu… Vjerovatno je i tacno… Medjutim, problem je jedino sto – NEMAJU nikakavog “virusa sarscov2“…. Samo ta cinjenica mi iskljucuje svaku pricu o uspricavanju kojekakvih sranja – “protiv” neceg cega prakticno u opste i nema… Sve sto imaju je… Pročitaj više »

Throne
Gost
Throne
1 mjesec prije
Reply to  Picajzl

Igras mozda pc igrice pogotovo ako se rsdi o kineskom i smerickom falsificiranom izolatu sars-covid virusa. Njega ce te tek moci izorirati umrlih nakon cjepljenja, jer cjepiva stvaraju ovaj soj ne sars-cov 1 vec sars-cov 2 eugenice.

Picajzl
Member
Famed Member
Picajzl
1 mjesec prije
Reply to  Throne

Što stvaraju, za sada je više nepoznanica, za sada analize pokazuju katastofu od ovog “magičnog lijeka”, ali mnoge se činjenice još ili skrivaju ili ne objavljuju. Sam sastav “cjepiva” je nepoznanica, našli su GO, a to je užasna činjenica za koju moraju odgovarati. Što će s vremenom naći vidjet ćemo,… Pročitaj više »

Throne
Gost
Throne
1 mjesec prije
Reply to  Picajzl

Odlicno, ne trosi se na trolove, komentiraj dobro radis.

Throne
Gost
Throne
1 mjesec prije
Reply to  Picajzl

Nova opasnost od farmakomafije jos prije 10 mjeseci je najavljivana i dalje ce biti iglice ali novo su nasalni sprejevi pfsizera i moderne koji ce se poceti proizvoditi u Turskoj, Izraelu, USA.

Yugo 45
Gost
Yugo 45
1 mjesec prije
Reply to  neznanje

Prijatelju,vrijeme dijaloga,pitanja i odgovora je završeno sa najavom obaveznog pelcovanja,imamo dvije strane jasno definisane ,strana tame je SVE dala od sebe mi trpimo i čekamo,na nama je red …..vidjet ćemo ,vjeruj što se nas tiče nije ni počelo

Throne
Gost
Throne
1 mjesec prije
Reply to  Yugo 45

Nista zato, boriti cemo se kako znamo i umjemo da prezivimo, to je priroda nas instikt naucila kso i na imunitet tijela.

neznanje
Gost
neznanje
1 mjesec prije
Reply to  Yugo 45

Samo ti čekaj. Već je nekoliko poznatih antivaksera prešlo u tamu groba.

Yugo 45
Gost
Yugo 45
1 mjesec prije
Reply to  neznanje

Papak,nisam ja nikakav anti ovo ili ono ,naljepnice lijepi ženi ili nekom dražem,ako voliš jesti go..v..na jedi ih sam ,isto ti je i sa ovim sranjem,mi ovdje samo tebi i sličnima pokušavama objasniti da se pita od g..o..v..ana ne pravi a ti eto napravi pa probaj

mario
Gost
mario
1 mjesec prije
Reply to  neznanje

Jarićev trol ili samo zabrinuti ovcoid

neznanje
Gost
neznanje
1 mjesec prije
Reply to  mario

Jarićev trol i zabrinuti ovcoid su mariodi. Ja sam nešto drugo.

RENEW
Gost
RENEW
1 mjesec prije
Reply to  neznanje

Torej cepljeni so se okužili necepljeni pa ne.
Kako pa to pojasniš? ttps://novice.svet24.si/clanek/zabava/estrada/60f7df9e40505/foto-slovenska-influencerka-dopustovala-na-mikonosu-in-staknila-okuzbo

Spora
Gost
Spora
1 mjesec prije
Reply to  neznanje

Piše se veća,a ne “veča”. Stvarno jesi neznanje. Kad netko starta kao ti,nema ni potrebe odgovarati, sve je jasno,kako stvari stoje. Trolove treba ignorirati i ne obraćati pažnju na njih.

neznanje
Gost
neznanje
1 mjesec prije
Reply to  Spora

Oduvijek se prtljam sa č i ć. Sad sam još i dobar. Ukoliko mi je to jedina greška, ja sam zadovoljan. Ipak bi mi trebao odgovoriti na postavljeno pitanje a ne na ovaj način izbjegavati odgovor.

Sam
Gost
Sam
1 mjesec prije
Reply to  neznanje

Kako zivis s cinjenicom(koje si jako svjestan) da si u sebe ubrizgao elemente koje nikada ali nikad neces moci izbaciti iz sebe putem fizioloske potrebe,detoksikacijom,znojenjem,iskasljavanjem ili bilo kojim drugim procesom ciscenja?
A medju prvima si to uradio i sada si vec na redu za trecu dozu otrova.

nonwo
Gost
nonwo
1 mjesec prije
Reply to  Sam

Može izbaciti iskašljavanjem-NA NAS(pfizer confidential).Svejedno,veći dio ostaje njemu. Nadam se da će naš imuni sistem reagirati normalno jer to neće biti ubrizgano već pasti na sluznice. U linku koji sam pastala stoji pod naslovom SHEDDING. U internom pfizer dokumentu također. Cijepljene treba izolirati:) SheddingThere has been considerable chatter on the… Pročitaj više »

Sam
Gost
Sam
1 mjesec prije
Reply to  nonwo

Da,da u pravu si. Sjecam se da si pisala o Shedding injekcijam i kako funkcionisu na primjeru farmi pilica. Nevjerovatno kako se ljudi koji poznaju hemiju i medicinu koliko-toliko,tako jednostavno usude u sebe ubrizgati tako strasne sastojke? A mimo njih u inekciji su i mnogi drugi za koje niko jos… Pročitaj više »

Sam
Gost
Sam
1 mjesec prije
Reply to  nonwo

Reci mi jos kako da covjek koristi ivermektin i hidroxichllokin u doziranju ako se slucajno “otruje”
Pricao sam nekim prijateljima pa da znam reci kako se uzima i ima li ih uopce na nasim proatorima npr u Bosni

nonwo
Gost
nonwo
1 mjesec prije
Reply to  Sam

Jednostavnije,bez vaganja,12 mg dnevno,tri dana za redom,teži infekti mogu i pet dana.Na početku težeg infekta -temp cc 38-39,jaki nadražajni kašalj-kao da je “oluja” u plućima,teža malaksalost.To imaju samo rijetki.Ostalo je podnošljivo i/ili kamilica.I svi ostali nemaju ništa.Antibiotik negdje cc 6ti dan -obično zarade bakterijsku upalu pluća dodatno.Makrolidski antibiotik-ponekad i do… Pročitaj više »

Sam
Gost
Sam
1 mjesec prije
Reply to  nonwo

Hvala ti mnogo i mnogo je uopce koristi od tvojih komentara.

Sony
Gost
Sony
1 mjesec prije
Reply to  Spora

I ja kažem, samo full ignor. I tako ti dobio 2 minusa. Tako znamo koliko ima trolova ovdje. Ako djeluje kao da ih je više, to su njihovi zamjenski nickovi pošto se za svaki upis može promijeniti, već viđeno, skoro ispod svakog članka. Kad dođem tu osjećam se kao u… Pročitaj više »

RENEW
Gost
RENEW
1 mjesec prije
Reply to  neznanje

Jaz bolj verjamem v Enkija in Luciferja kot v Jezusa.
ttp://www.gospanews.net/2021/07/27/suicida-de-donno-genio-del-plasma-anti-covid-dopo-laffare-sottratto-dal-pd-marcucci-e-dalla-big-pharma-di-gates/

Malomorgen
Gost
Malomorgen
1 mjesec prije
Reply to  neznanje

dogovorili se logičari, da obnove svoje med, znanje i ajd u med. fax u zagrebu… tamo jih doceka profesor i odvede u mrtvačnicu…. lijepo jim razloži, da su 2 stvari u med najvaznije…. prva je, da se ti ne gadi ljudsko tijelo.. i prof. gurne prst mrtvaku u anus i… Pročitaj više »

Čudan lik
Gost
Čudan lik
1 mjesec prije
Reply to  Malomorgen

Zar ti je toliko dosadno u životu da ti jedino zadovoljstvo pružaju odgovori na tvoje provokacije? Promatram tvoje komentare već duže vrijeme i još nijednom nisam vidio da si napisao neki zanimljiv komentar vrijedan čitanja. Zar vodiš toliko dosadan život da ti nečije živciranje predstavlja uzbuđenje? Ili samo tražiš pažnju?… Pročitaj više »

Malomorgen
Gost
Malomorgen
1 mjesec prije
Reply to  Čudan lik

tupsoni me ne zanimaju…… pametni me čitaju… 😒

RENEW
Gost
RENEW
1 mjesec prije
Reply to  Malomorgen

mednat. news ima kar nekaj resnic in laži toda nihče ne laže tako učinkovito kot glavni antagonisti romana Zvesti vrtnar.

Jomla
Gost
Jomla
1 mjesec prije
Reply to  Čudan lik

U koju kategoriju strpati navedenog lika:

 • Sutra će nam biti malo bolje, ili
 • Bit će nam bolje malo sutra?

:))

Sony
Gost
Sony
1 mjesec prije
Reply to  Jomla

To samo on zna zbog čega je te dvije riječi posložio ovim redom. Da ga pitamo? 🙂

nonwo
Gost
nonwo
1 mjesec prije
Reply to  Malomorgen

Drago nam je zbog tebe.

Throne
Gost
Throne
1 mjesec prije
Reply to  Malomorgen

Dobra fora izgleda da si dobio jogurt i sendvic s dodatkom grafitnog oksida i malo spike proteina za imunost, dobar tek.

Malomorgen
Gost
Malomorgen
1 mjesec prije
Reply to  Throne

tnx……….. 😒

Metabaron
Member
Metabaron
1 mjesec prije
Reply to  Malomorgen

Odlicno si opisao upravo onakvog profesora kakvom ti vjerujes kad ti prica o koroni i cijepljenju …

RENEW
Gost
RENEW
1 mjesec prije
Reply to  Metabaron

Ne rabiš ne grafena in ne konice, ki je najbolj nevaren del virusa. Tvoje lastno telo te lahko ubije kot se je to dogajalo po cepivu proti antraksu in zato je samomorilnost med ameriškimi veterani zdaj grozljiva, da o avtoimunskih boleznih sploh ne govorim. V glavnem ne rabiš strupa, ker… Pročitaj više »

RENEW
Gost
RENEW
1 mjesec prije
Reply to  Malomorgen

Mrtvak bo enkrat vsak. To je edina resnica. Ostalo so laži. Laži, ki si jih izmišljajo vsi od doktorjev do župnikov in to samo zato, da dobijo denar.

SamoKratko
Gost
SamoKratko
1 mjesec prije
Reply to  neznanje

@neznanje
A kojeg to virusa? Koliko je meni poznato, virus koji uzrokuje Covid-19 još nije izoloran, ili vi znate nešto što mi ne znamo? Ako je tako, molim informaciju o tome tko je, gdje i kada izolirao virus. Hvala.

neznanje
Gost
neznanje
1 mjesec prije
Reply to  SamoKratko

O čemu se onda uopće prića na ovom portalu? Ne postoji virus-ne postoji spyke protein na virusu-ne postoji cjepivo več sdamo voda za injekcije-nema nano čestica-nema….

Sony
Gost
Sony
1 mjesec prije
Reply to  neznanje

– Ne postoji virus – Postoji Spyke – Ne postoji cjepivo – Postoji lažno cjepivo – Postoje nano čestice – Ne postoje “zdrave” maske – Postoje štetne maske – Ne postoji demokracija – Postoji tiranija – Ne postoje ustavna prava – Postoji genocid – Ne postoji sloboda – Postoji ropstvo… Pročitaj više »

Kristova ratnica 2
Gost
Kristova ratnica 2
1 mjesec prije
Reply to  neznanje

Ono što želite čuti možete preko MSM svakodnevno, onim istima koji ne dopuštaju znanosti koja kritički propituje, niti govoriti niti pisati.

RENEW
Gost
RENEW
1 mjesec prije
Reply to  neznanje

tps://www.rt.com/usa/530741-cdc-vaccine-delta-study-masks/

AbraCAdaBra
Gost
AbraCAdaBra
1 mjesec prije
Reply to  neznanje

Curo!? Molim ne kenyaj.
A za istinu se obrati sstožeru.

Čudan lik
Gost
Čudan lik
1 mjesec prije

“Znanstvenici” su sigurni da su cjepiva pouzdana i neškodljiva, toliko su sigurni da nijedan “stručnjak” neće snositi odgovornost za ništa. Inače “znanstvenici” su osobe koje su plaćene da vrše istraživanja za naručitelja. Ako ste i na trenutak pomislili kako znanstvenici svoja istraživanja usklađuju sa željama naručitelja onda ste desničar i… Pročitaj više »

Komplicirano
Gost
Komplicirano
1 mjesec prije
Reply to  Čudan lik

točno kolega,,,znanstvenici vele,,,”cijepi se -budi odgovoran” a istovremeno cijepljeni prenose zarazu ,pa o kakvoj mi to “odgovornosti” onda bulaznimo?,,tj.znanstvenici-dogmatici

Mikojan
Gost
Mikojan
1 mjesec prije
Reply to  Čudan lik

Znanstvenici sigurno vjeruju …………..

nonwo
Gost
nonwo
1 mjesec prije
Reply to  Čudan lik

Narudžba svjetskih bankara,dioničara Moderne ,na godišnjem sastanku (prije proglašenja plandemije) je bila-želimo da mRNA “štancanje proteina”(tehnologija proizvodnje genske terapije/”cjepiva”) ima što veći profit.Uvaliti ćemo to u rijetke bolesti,rak i cjepiva . a CEO Moderne je izjavio Nobody knows what’s going to happen. We’re all hoping we’ll never need this vaccine.… Pročitaj više »

Čudan lik
Gost
Čudan lik
1 mjesec prije
Reply to  nonwo

Odavno sam to već govorio a i dalje smatram da ni sami tvorci COVID-19 vakcine ne znaju koje će sve posljedice biti u općoj populaciji.

nonwo
Gost
nonwo
1 mjesec prije
Reply to  Čudan lik

…”sami tvorci COVID-19 vakcine ne znaju koje će sve posljedice biti u općoj populaciji.”
Pretpostavljali jesu jer su ih naveli na ACIP sastanku -više rezultata dati će eksperiment na ljudima.
Iako se odvija na milionima ,rezultati su pogrešni-jer su falsificirani.

Jedino,za razliku od miševa,ovdje mrtve i invalidne ne možeš samo baciti.

Stock
Member
Famed Member
Stock
1 mjesec prije
Reply to  nonwo

Ne znam da li si vidjela ovu statistiku iz Swe.
Postavljao sam ranije, ali tebe tada nije bilo. Nadam se da si bila na odmoru.
ICD-10 kodove znaš pa ne trebam prevoditi imena dijagnoza.

Stock
Member
Famed Member
Stock
1 mjesec prije
Reply to  Stock

Nije uspio unos slika.

2010-20-dia-1626081368.8567.png
2010-20godine-1626081368.7942.png
nonwo
Gost
nonwo
1 mjesec prije
Reply to  Stock

Molim te mi daj poantu,nisam se snašla.I hvala.

Stock
Member
Famed Member
Stock
1 mjesec prije
Reply to  nonwo

Izvinjavam se. Mislio sam pojasniti, ali se zagužvalo (došla žena iz trgovine). Tabele su uradjene na osnovu podataka iz Socialstyrelsen, glavne ustanove za, izmedju ostalog, zdravstvo. U prvoj verziji uzeo sam podatke za 10-godišnji period, od 2010 do 2020, ali ta slika nije mogla stati u cijelosti på sam skratio… Pročitaj više »

Stock
Member
Famed Member
Stock
1 mjesec prije
Reply to  Stock

Dakle, samo na osnovu ove dvije tabele (A ovako bi trebalo biti i u ostalim zemljama) onaj švabo Fraumilich ili kako li se zove) do sada je mogao tužiti sve države Svijeta za pogrešno vodjenje zdravstva. A što je dovelo do zaključavanja, maski i na kraju vakcina koje ubijaju i… Pročitaj više »

nonwo
Gost
nonwo
1 mjesec prije
Reply to  Stock

Sve jasno,hvala još jednom.

Istražuj
Member
Famed Member
Istražuj
1 mjesec prije
Reply to  Čudan lik

“… ne znaju koje će sve posljedice biti u općoj populaciji…” Ja licno mislim da izvjesni “odabrani” – znaju i te kako dobro… Ubjedjen sam da postoje dva nivoa “sranjstvenika“: oni “renomirani” koji dobijaju “nobele” i ostala judeomasonska sranja – JAVNO… (to su oni koji su samo MAMAC, tj obicne… Pročitaj više »

rimtu
Member
Famed Member
rimtu
1 mjesec prije
Reply to  Čudan lik

Znaju jako dobro, testirali su ga godinama.

Čudan lik
Gost
Čudan lik
1 mjesec prije
Reply to  rimtu

Da, testirali su vakcine da “dobiju funkciju” zbog koje su i stvorene ali mislim da ne znaju za sve štetne posljedice niti ih zanimaju jer jedna od namjena vakcine i jeste da smanji populaciju. Ovo govorim zato što nikada vakcine nisu ispitane na velikom broju ljudi, čak što više, testiranja… Pročitaj više »

nonwo
Gost
nonwo
1 mjesec prije
Reply to  rimtu

Je,kak veliš.Godinama,…bezuspješno…
ispasti će da smo otporniji od “štakora”…Oni su svi pomrli…

rimtu
Member
Famed Member
rimtu
1 mjesec prije
Reply to  nonwo

I ljudi koji su ga primili će isto…

nonwo
Gost
nonwo
1 mjesec prije
Reply to  rimtu

Iz svega što čitam,pratim,vidim,znam..nažalost bi trebao biti u pravu.
I kad i ako budemo tomu svjedočili svejedno će me šokirati količina zla i naivnost “samoubojica”.
Nepodnošljiva lakoća (postojanja) zločina.

Istražuj
Member
Famed Member
Istražuj
1 mjesec prije
Reply to  Čudan lik

“… Ako ste i na trenutak pomislili kako znanstvenici svoja istraživanja usklađuju sa željama naručitelja onda ste desničar i teoretičar zavjera….”

U jednoj recenici opisana pseudonauka.

Čudan lik
Gost
Čudan lik
1 mjesec prije
Reply to  Istražuj

Mislim da nitko ne zna koje će sve posljedice izazvati vakcina iz razloga što ih ni ne zanima. Gospodare ne zanima hoće li netko ostati invalid, umrijeti, hoće li trudnice gubiti plod, hoće li majkama umirati novorođenčad, hoće li netko umrijeti od raka a neko od srčanog udara. Jednostavno ih… Pročitaj više »

trla la
Gost
trla la
1 mjesec prije
Reply to  Čudan lik

Zar ti nije jasno da naručitelji financiraju istraživače i da gone vodu(lovu) na njihov mlin(račun)

mizuno
Gost
mizuno
1 mjesec prije
ZriBra
Gost
ZriBra
1 mjesec prije

Niti jedan znanstveni dokaz ne može opovrći kuronja epizdemiju,Upravo suprotno uz jače dokaze,žešće će da tlače.Argument sile se ruga ,sprda sa silom argumenta.

Dani
Gost
Dani
1 mjesec prije

O kojim virusima vi govorite? Nikada u povijesti nije dokazano postojanje niti jednog virusa.
Da, “znanstvene” vijesti, gomila gluposti…
A kada vam čovjek stavlja linkove na BITNE spoznaje, logično cenzurira.
Sramotno…
A kaj ću vam ja, ne da mi se imati posla s time.
Uživajte i dalje u “znanju”…
Pozz

Sony
Gost
Sony
1 mjesec prije
Reply to  Dani

👍 Pozdrav, oštroumni! 🙋🏼‍♀️

Morenoo
Gost
Morenoo
1 mjesec prije

Tako je. Samo rokaj

grom iz vedra neba
Gost
grom iz vedra neba
1 mjesec prije

Znanstvenik koji proučava buhe istrenirao nekoliko buha da kad kaže ‘HOP’ buha skoči. Nakon niza eksperimenata sav ozaren sazove znansvenu konferenciju da im pokaže svoje otkriće, i onako ushićen objašnjava kolegama uvjete znansvenog eksperimenta, potpunu usklađenost sa svim uvjetima znanstvene metodologije. Kaže, tako sam precizno istrenirao buhe da svaki put… Pročitaj više »

Komplicirano
Gost
Komplicirano
1 mjesec prije

odličan,,,,..

Kažun
Gost
Kažun
1 mjesec prije

Iceland’s Chief Epidemiologist Suggests COVID-19 Restrictions Could Last For Up To 15 YearsZero*Hedge

Kažun
Gost
Kažun
1 mjesec prije
Reply to  Kažun

Zero*Hedge

Max
Member
Max
1 mjesec prije

Dobra ideja.

RENEW
Gost
RENEW
1 mjesec prije

Ali to pomeni, da bodo politiki končali kot je STASI v Nemčiji?
ttps://www.lifesitenews.com/news/information-security-expert-reveals-pfizer-covid-jab-contracts-theres-good-reason-pfizer-fought-to-hide-the-details?utm_source=top_news&utm_campaign=standard

nonwo
Gost
nonwo
1 mjesec prije
Reply to  RENEW

To je @grk sve stavio,ugovori su im očito procurili. Ugovori su strava,potpisnici veleizdajnici-države i građana. Pfizer-država-to sam ja. Njemačka je dugo pregovarala o regulaciji odštete ozlijeđenima/mrtvima s Pfizerom jer ima državni zakon koji to regulira i nije htjela od toga odustati.Rečeno je i da nije odustala. Sve će se to… Pročitaj više »

ivo
Gost
ivo
1 mjesec prije

kako nas prave budalama!! tko jos vjeuje u teoriju o virusima taj je budala!! cijepiva stite. tako sto se moras bosti svaki h 6 mjeseci kao narkoman!!! mi necjepljeni barem ne moramo brinuti ocemo dobiti teombozu ili dali cemo umrijeti nakon boce!!!

ivo
Gost
ivo
1 mjesec prije

cinjenica je da su ljudi sve bolesni od kada je dosla moderna medicina , al ovce ne vide dalje od nosa!!!

Ganicus
Gost
Ganicus
1 mjesec prije
nonwo
Gost
nonwo
1 mjesec prije
Reply to  Ganicus

Dobar.Ima života u ljudima.

Sven
Gost
Sven
1 mjesec prije

Ok je to ali ja sam skroz neznanstven. Ali pratim to. Dobro je biti u toku sa zvanicnom znanosti. Kod nje je samo problem sto ja imam neku tendenciju da sumnjam ponekad u ono sto tvrde. Sumnjicav sam kao vjeverica kojoj druga vjeverica krade zireve. Po znanosti se matematicki moze… Pročitaj više »

onaj najgl... Dalton
Gost
onaj najgl... Dalton
1 mjesec prije

Sastanak Kriznog stožera i Vladina Znanstvenog savjeta

Božinović: ”Ko ti je ovo radio?”Capak: “Otišao dihtung!”
Beroš: “Loš fasung.”Markotić: “Ne paše!”Kaić: “Ima lufta.”Đikić: “Prestaće kad se razradi.”Kolarić: ”Biće u redu kad nalegne.”
Lauc: “Ko vam je prepisao ove lijekove? Taj Pojma nema!”

onaj najgl... Dalton
Gost
onaj najgl... Dalton
1 mjesec prije

A da vratite mogućnost editiranja…
Komentar je ispao da ga ni ja ne mogu prepoznati.

Stock
Member
Famed Member
Stock
1 mjesec prije

Možda je ovde inkognito?

Puž
Gost
Puž
1 mjesec prije

Neš! Pa da smijemo kačit linkove koji nam se kače bez cenzure. Nije to poanta ovog “portala”. Kontrola je bitnija! To nam govori štošta.
Tako da če prije ponovo ukinut anonimno glasanje lolz

Jomla
Gost
Jomla
1 mjesec prije

Kako god odličan je!

Sony
Gost
Sony
1 mjesec prije

Čuj, najgl…asniji, koment ti je dobar, kao i svaki prethodni, ništa mu ne fali. Ako te muče ispravke, kad sve napišeš prođi kontrolu za eventualne promjene unosa,ispravi pa onda pusti u opticaj. Samo za info, da unos u nos ne bi bio prekratak potrebno je upisati 10 znakova – slova,… Pročitaj više »

onaj najve... Dalton
Gost
onaj najve... Dalton
1 mjesec prije
Reply to  Sony

Hvala na pojašnjenju. Ovdje je problem u tome što je komentar otišao sasvim korektan, ali je greška nastala pri učitavanju, pa je ispalo kako je ispalo. Obzirom da se služim specifičnim stilom, to pokvari smisao i čini osjetnu razliku. P.S. Nadam se da Te onaj, onoga puta, nije previše zabrinuo… Pročitaj više »

Sony
Gost
Sony
1 mjesec prije

🙋🏼‍♀️ .

Shumadinac
Member
1 mjesec prije

E Arna ali to sve bi bilo bitno kad bi virusi postojali. A pošto ne postoje… 😉

Puž
Gost
Puž
1 mjesec prije
Reply to  Shumadinac

Smrdi svašta nešto…podsjeća na taktiku u kojoj nam kontrol.opozicija uvalja ono kaj režim nemre.

Shumadinac
Member
1 mjesec prije
Reply to  Puž

Naravno – izazivanje haosa o kome govorim više od godinu dana.

rimtu
Member
Famed Member
rimtu
1 mjesec prije
Reply to  Shumadinac

I svojim pisanjem nastojiš napraviti pomutnju među komentatorima.
Proziran si , Šlomo.

Istražuj
Member
Famed Member
Istražuj
1 mjesec prije
Reply to  Shumadinac

“… A pošto ne postoje…”. hehe… Hoces da ispadnes duhovit – a u stvari si prvi put rekao skoro istinu… Naime patopgeni virusi – ne postoje… NIkada nikakva “zaraza” (ovdje tzv patogenim “virusima”) – nije naucno dokazana i pokazana u kontroliranom eksperimentu… Idioti tzv “virusolozi“ se i dalje odusvljavaju idiotizmom… Pročitaj više »

Puž
Gost
Puž
1 mjesec prije
Reply to  Istražuj

Virus? To su proteinski lanci koji, nebiste vjerovali, padaju i sa neba. Vidio sam studiju koja pokazuje da samo u jednom danu na kvadratni metar tla iz zraka pada čak 800miliona!! “virusa”. Znači ako imamo dovoljno jak imunitet i dovoljno svoje energije, i ako smo na višoj vibraciji, nisko vibracioni… Pročitaj više »

ledeno doba
Gost
ledeno doba
1 mjesec prije

CDC upravo proglasio covid propusnice BESKORISNIMA? ‘Cijepljeni šire delta soj kao i necijepljeni’

ttp://www.paraf.hr/cdc-upravo-proglasio-covid-propusnice-beskorisnima-cijepljeni-sire-delta-soj-kao-i-necijepljeni/

Legendarni Grk
Gost
Legendarni Grk
1 mjesec prije

ttps://tribun.hr/ucinkovito-cjepivo-na-islandu-preko-90-cijepljenih-a-raste-broj-zarazenih-cijepljenih-moguce-cak-15-godina-zakljucavanja/

Katastrofa na Islandu i u Izraelu – skoro svi se cijepili, a cijepljeni masovno obolijevaju.
Sada je svima potpuno jasno da cjepiva apsolutno ništa ne pomažu, nego čak truju ljude i ugrađuju magnetizam i BlueTooth signal.

nonwo
Gost
nonwo
1 mjesec prije
Reply to  Legendarni Grk

Podaci iz Izraela sada pokazuju da je vjerojatnost zaraze ljudi nakon cijepljenja sedam puta veća nego ako su već preboljeli Covid. Coronavirus patients who recovered from the virus were far less likely to become infected during the latest wave of the pandemic than people who were vaccinated against COVID, according to… Pročitaj više »

Istražuj
Member
Famed Member
Istražuj
1 mjesec prije
Reply to  Legendarni Grk

“… Sada je svima potpuno jasno da cjepiva apsolutno ništa ne pomažu, nego čak truju ljude i ugrađuju magnetizam i BlueTooth signal….” Znaju SVI – osim idiota “doktora”... Pa evo vidis ovog idiota “neznanje”… Taj je apsolutno spreman svojerucno KLATI i malu djecu – samo da bi njegova “religija svetog… Pročitaj više »

122121212543kjlkjlk5
Gost
122121212543kjlkjlk5
1 mjesec prije

Giuseppe De Donno, father of the hyperimmune plasma treatment against Covid, is killed>https://www.italy24news.com/News/135434.html

rimtu
Member
Famed Member
rimtu
1 mjesec prije

Tu kaže da je suicid u pitanju… ttps://www.ilgiornale.it/news/cronache/morto-suicida-giuseppe-de-donno-aveva-proposto-cura-plasma-1965203.html

Zna se kako to ide.

Grom iz oblaka
Gost
Grom iz oblaka
1 mjesec prije

Evo ja sam osoba koja se ne želi cjepiti ali nemam ništa proti onim koji se žele. Neka svak odlučuju za sebe slobodno svojom voljom. Ali mi je jedna stvar fascinantna, a to je kad neka osoba koja se ne želi cjepiti govori u društvu kako ga neko želi ubiti… Pročitaj više »

Komplicirano
Gost
Komplicirano
1 mjesec prije
Reply to  Grom iz oblaka

,,,,sjednemo u auto i ne dao Bog,,,možemo ubiti djete,sebe,baku preko puta ,,,i tko zna koga sve ne,,,,

Miki
Gost
Miki
1 mjesec prije
Reply to  Grom iz oblaka

Nitko nikoga ne tjera da puši. Jednostavno za objasniti.

rimtu
Member
Famed Member
rimtu
1 mjesec prije
Reply to  Grom iz oblaka

Gledam na to tako da se imam pravo “samoubijat”, ali ne dajem to pravo bilo kome drugom.

Jomla
Gost
Jomla
1 mjesec prije
Reply to  rimtu

Vrlo precizno!
A ionako su nas koji se “samoubijamo” marginalizirali… mi smo građani 2. reda!

Armando Vussio
Gost
Armando Vussio
1 mjesec prije

Uvažena gospođo Šebalj držim da su ove moje vijesti koje ću sada napisati važnije od vaših iako ne podcjenjujem vaš rad niti malo. Naime ljudima treba objasniti TKO a ne ŠTO. Pa ću tako ja početi, dakle iza pokreta u (bolesnoj) americi BLM (a zašto nitko zadnjih 70 godina nije… Pročitaj više »

Majoneza
Gost
Majoneza
1 mjesec prije

Što ako se seksaju cjepljena i necjepljen osoba?? Dolazi li do sirenja spike proteina kod necjepljene osobe??

Komplicirano
Gost
Komplicirano
1 mjesec prije
Reply to  Majoneza

dolazi do širenja majoneze…

rimtu
Member
Famed Member
rimtu
1 mjesec prije
Reply to  Majoneza

Vrlo vjerojatno, ali ne tako jako kao kod onih koji su primili iglu.

POVEZANE VIJESTI

Nije pronađen nijedan rezultat.

Izbornik