Tražitelj azila nožem izbo upravitelja francuskog izbjegličkog centra

Napad nozem
52 komentara

Upravitelj izbjegličkog centra u francuskom gradu Pau preminuo je od ozljeda, nakon što ga je sudanski tražitelj azila navodno više puta ubo nožem, priopćila je policija u petak.

Osumnjičeni, 38-godišnjak iz Sudana, uhićen je nakon napada. Vlastima je navodno bio poznat po nasilnim djelima i već je bio u zatvoru, prenose francuski mediji.

Napad nožem dogodio se oko 11 sati po lokalnom vremenu u Pauu, u Atlantskim Pirinejima. Motivi osumnjičenog za napad i dalje su nepoznati, iako su policijski izvori rekli lokalnim medijima da mu je OFPRA, francuski Ured za zaštitu izbjeglica i osoba bez državljanstva upravo odbio status izbjeglice. Javna televizija France Télévision izvijestila je da je muškarac bio u Francuskoj od 2015. godine.

Žrtva, 46-godišnji upravitelj izbjegličkog centra, preminuo je na mjestu događaja.

“To je užasna tragedija”, rekao je gradonačelnik Paua François Bayrou. Opisao je napad kao “utoliko više zastrašujući što je žrtva cijeli svoj profesionalni život bila uključena u obranu migranata i onih koji su podnijeli zahtjev za azil”.

Francuski ministar unutarnjih poslova Gérald Darmanin tweetao je sućut obitelji žrtve i rekao da će u petak posjetiti Pau, kako bi se sastao s osobljem centra i lokalnim izabranim dužnosnicima.

Osumnjičenik ostaje u pritvoru, a tužiteljstvo Pau otvorilo je istragu o napadu.

azilMigrantiOFPRA
Pretplatiti se
Obavijesti o
52 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Picajzl
3 godine prije

Prekinuo raspravu argumentom na koji je navikao.

Ришона Вилон
3 godine prije

Французи су стари фашисти. Имају грб фашистички. Како њима управљају кошерни, то значи да им се црно пише.

jablan u žitu
3 godine prije

A nije nam valjala Jugoslavija… Dobrodošli u multikulturalno drušvo gde imigranti dolaze kako hoće, rade šta hoće, NVO i kompanije vladaju državama, živeo gender equality, živela politička korektnost, sramite se što uopšte i pomislite koje nacije i veroispovesti su vam bili roditelji, zgazite to, zaboravite i konačno priznajte da ste ponosni Europejci i da vam je kolevka Brisel, majka Europa, da ćete ponosno poslati svoju decu da ginu u Avganistanu za širenje tekovina Evropskih vrednosti i da ćete biti laboratorijski pacovi za dobrobiti nauke globalizma.

Stara kuka
3 godine prije

Nisam baš shvatio. Da li bismo sad trebali žaliti globalističkog slugu koji je aktivno i plaćeno sudjelovao u dovlačenju tog poluljudskog nakota u Europu?

Što se mene tiče svaki slučaj kad neko leftardsko globalističko izdajničko smeće koje podržava “welcome refugees” agendu strada od ruke imigranata (a takvih je već priličan broj) je razlog za zadovoljstvo.

Jack Shadow
3 godine prije

Ma to ugledni hirurg iz Sudana kasnio na lekarski simpozij pa malo poludio.Događa se.

5 G
3 godine prije

Žrtva je cijeli svoj profesionalni život bila uključena u obranu migranata!
Što li migranti misle ostalima???????????

slavko
3 godine prije

ako ga je navodno izbo, onda je valjda i navodno preminuo?

Žile
3 godine prije

Kakav pritvor odmah metak u čelo i završena priča!!!!!!!

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI