Apple će unaprijed pripremiti ruske aplikacije na uređajima, u koordinaciji s ruskom vladom

Apple uredjaji
4 komentara

Američki tehnološki div Apple dogovorio se s ruskim Ministarstvom financija kako bi osigurao pred-instalaciju ruskih aplikacija na svojim uređajima, izvijestile su u utorak novine Vedomosti, pozivajući se na izvor u Ministarstvu.

Prema toj mjeri, nakon prve aktivacije Appleovog uređaja, koji je uređaj kupljen u Rusiji, korisnik bi trebao vidjeti dijaloški okvir u kojem će se prema zadanim postavkama tražiti postavljanje aplikacija s popisa kojeg je odobrila vlada, objasnio je izvor. Međutim, postojat će mogućnost obustave instalacije odznačivanjem potvrdnih okvira ispred određenih aplikacija.

Apple je potvrdio izvještaj i napomenuo da je u skladu sa zakonima zemalja u kojima posluje. Mjera bi trebala stupiti na snagu 01. travnja, izjavila je tvrtka za novine.

Prema izvoru iz Ministarstva, u tijeku su pregovori s Appleom o stvaranju izbora perspektivnih ruskih aplikacija u Appleovoj trgovini aplikacija.

“Ministarstvo uopće ne zanima način na koji popularni programi, uvršteni na popis za obveznu pred-instalaciju, zauzimaju dominantan položaj. Ako se na tržištu pojave alternativne ponude koje su zanimljive korisnicima i koje će brzo steći popularnost, oni će biti uključeni u ovaj odabir i bit će ponuđeni za pred-instalaciju”, rekao je izvor.

U prosincu 2020. ruska vlada usvojila je zakon kojim se zabranjuje prodaja određenih vrsta tehnički kompleksne robe u zemlji bez pred-instalacije ruskog softvera, kojeg je država propisala kao obaveznog od 01. travnja. Popis ruskih aplikacija za pred-instalaciju na razne nove uređaje potvrdile su vlasti početkom siječnja. Unutar tih aplikacija nalaze se popularne tražilice, internetski preglednici, usluge e-pošte, društvene mreže, antivirusni softveri, internetska kina i druge vrste softvera.

Applerusija
Pretplatiti se
Obavijesti o
4 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
3 godine prije

“… Američki tehnološki div Apple dogovorio se s ruskim Ministarstvom financija…”
Bas se pitam – zasto financija…
Zar nema neko strucniji u oblasti telekomunikacija u RF..?

Stvari postepeno padaju na svoje mjesto…
Vidjeli smo kako Apple – ugusi bilo koju “aplikaciju” – ako se ne slaze sa judaizerskim planovima – kod ovih zadnjih tzv “izbora u SAD“…
Perler je izbacen iz Appova, cim je Trump presao na njega – i sve uguseno u sekundici…

Kako “rusko ministarstvo financia” (pod kontrolom Rotschildove CB tj Elvire Nabuline) – moze ista konstruktivno uciniti za RUSKI narod…?
Kao da gledam – ubice se od “raspirivanja demokratije i slobode govora u Rusiji“…

Realno
3 godine prije

Znači IOS vs Android….od dva zla biraj manje. Bar na androidu preko adb shella možeš sav bloatware pobrisati, ne treba ti ni root.

3 godine prije zadnji put uredio Realno
© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI