58 % Francuza podržava generale koji su upozorili na “raspad” Francuske

Francuski vojnici
24 komentara

Rizikujući sankcije, ispisivanje ili obvezno umirovljenje, vojne potpisnike foruma o “raspadu” Francuske ipak podržava većina Francuza, 58% prema anketi Harris Interactive za LCI.

LCI je objavio rezultate ankete usmjerene za razjašnjavanje francuskih stavova o kontroverznoj vojnoj platformi koja je izazvala pomutnju nakon njezina pojavljivanja 13. travnja.

Vojnici potpisnici osudili su “raspad” Francuske i navale određenog antirasizma, islamizma i hordi iz predgrađa”. Dobili su potporu 58% ispitanih ljudi u okviru ove ankete koju je za LCI proveo Harris Interactive na uzorku od 1.613 ljudi. Radi se o mainstream mediju.

64% ispitanih čulo za platformu koja između ostalog poziva predsjednika na domoljublje i čiji potpisnici kažu da su “spremni podržati politike koje će uzeti u obzir zaštitu države”. Uz to, 84% ispitanih vjeruje da se nasilje iz dana u dan povećava, dok 73% vjeruje da se zemlja ruši. Što se tiče sigurnosnog pitanja, 93% republikanaca i 94% RNa vjeruje da se zakoni Republike ne primjenjuju u nekim gradovima, piše u rezultatima ankete.

Predviđene kazne

Stav kojeg je zauzelo, sada već nekoliko tisuća vojnika, neće proći nekažnjeno pišu mediji. U intervjuu za Le Parisien 28. travnja, načelnik stožera oružanih snaga François Lecointre obećao je sankcije protiv potpisnika, “jače za najviši rang”. Dok je evocirao mogući “ispis iz popisa vojnika” ili “obvezno umirovljenje”. General François Lecointre također je upozorio da će “svaki [od 18 aktivnih vojnika] izaći pred visoko vojno vijeće”. Među ovih 18 aktivnih vojnika su i četiri časnika. Dvije trećine Francuza koji su ispitani u sklopu ankete LCI, strogo su protiv najavljnih sankcija.

Uz to, vojni potpisnici kritizirali su politiku održavanja reda, posebno tijekom prosvjeda Žutih prsluka, te su upozorili izvršnu vlast na intervenciju vojske koja bi u takvim situacijama djelovala na temelju zakona. Stav koji čini se dijeli javno mnijenje. I dalje prema istom panelu, otprilike svaka druga osoba (49%) vjeruje da bi vojska trebala djelovati samostalno kako bi održala red, čak i bez vladinog zahtjeva.

anketafrancuskagenerali
Pretplatiti se
Obavijesti o
24 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Tomi
3 godine prije

Preduboko su ovi sa tim stvarima zaglavili da bi jih se moglo spasit. Ja sam bio po vise francuskih gradova a posebno u predgradjima tamo francuzleka vise nema. Sta jih ima su po provinciji. Tako da cifra od 5miljona muslimana mi se cini mnogo nizka ocjena

Čudo
3 godine prije

Država Francuska ko nacija i tradicijonalnost je nastala i ustupilo kao i svugdje drugdje mjesto financijama i biznisu. Ostalo je samo sjećanje na nešto.Francuska u biti i ne postoji na način kako ju se doživljavalo ( jug Francuske je nestao i postao prekomorskim sjevernim Alžirom i Čad ).
Pitanje je samo kako reagira tradicionalna građanska i nacionalna država u postojećim građanskim strukturama i samoj državi koja nije službena kada dođe do zida. To je sada stvar opstanka osnovnih institucija i postulata svake države i nacije i dali će prepustiti da netradicionalizam i profit izbrišu do kraja sve. Na kraju kod njih je i izbila francuska revolucija i promijenila cijelu Evropu prije više od 230 godina.
Macron i nekad Maria Antoneta imaju dosta sličnosti u šokiranju puka.

Red Dog
2 godine prije

Ja gledam razvoj od 90-tih.
Video sam gde vodi. Sad otkriva vecina to. I reaguje uspaniceno. Cime pogorsava stvar.
Videno ranije.
Rim je oronuo toliko da su ga branili lojalni varvari od drugih varvara.
General Stiliko je trcao sa fronta na front da odbija gote.
Uspaniceni rimljani su se okomili na sve varvare, i svoje lojalne.
Ti nisu imali drugog izbora nego da se prikljuce napadacima.
The End.

Драгогост
2 godine prije

Interesi kapitala i nacija se često razilaze naročito kada je ekonomija u opadanju.
Pierre-Henri Bunel, мајор Француске армије. Обављао је дужност шефа кабинета предводника француске делегације при НАТО у Бриселу, када је 1. октобра 1998. године предао генералу Јовану Милановићу планове НАТО за бомбардовање СР Југославије, што је довело до тога да ова pravedna интервенција svetskog kapitala буде одложена за готово шест месеци. Бинел је због овог поступка осуђен на 5 година затвора.
Tврдио je да је то што је радио чинио из мржње према САД

Kinžal
2 godine prije

Prvi put sam bio u Parizu početkom 80-tih i tada je u Parizu bilo više emigranata nego Francuza.
Sami su krivi za takvu situaciju, što zbog ranije kolonijalne politike a kasnije zbog korišćenja emigranata kao jeftine radne snage.
U svakom slučaju, stigao im je račun!

gigi pinna
2 godine prije

Polako, ne zazivajte vojne udare, građanske ratove i sl. – ne biste bili ništa bolji od zio-nazija.
Kolonijalna prošlost ih tjera na ovakvu pedero-liberalnu politiku, a u isto vrijeme ne odriču se kolonijalnog poreza, niti im je nakraj pameti uopće vratiti išta opljačkano. Kao ni ostaloj kolonijalnoj bagri.
Konkretno se neće dogoditi ništa – i Milanovićevu Vladu je podržavalo 80% javnosti da uklone pijane “braniteljske” parazite iz šatora, pa su opet ostali u Savskoj više od godinu dana, upali u crkvu Svetog Marka, okolo nosali plinske boce…
Možda ovako nešto potakne Makarona na neke promjene, ali čisto sumnjam.

mosha
2 godine prije

u francuskoj jedino vrijede javni zahodi koji se peru sami ponekad i dok kenjaš u njemu….majku im skoro sam upalu pluča dobio a o stesu i strahu o utapanja i klaustrofobiji da ne pričam……

Jablan u žitu
2 godine prije

Znači, toliko ima Francuza u Francuskoj, 58 %.

mosha
2 godine prije

Bljesak je bio prvog svibnja 🙂

Aeaeae
2 godine prije

Nista cudno, tako ce biti u cijeloj eu. Onih 1% elite zive iza visokih ograda, imaju svoje privatne vojske, zdrava hrana im stize sa privatnih farmi, djeca im idu u posebne skole da bi nasljedili firme…svi ostali 99% ce biti MENA tj. Middle east& nord africa, EU ce primit zemlje Mena (sad je faza privikavanja da evropljni postanu manjina) zbog njihovih resursa. A evropljani??? Pa rekla vam je lijepo teta Victoria: f.ck the eu!

eorgneirgiergaewgfra
2 godine prije

Gali dal podržavali ili ne podržavali ovu pretorijansku gardu dođe im na isto jer oni ni o čemu ne odlučuju, ovo sa pretorijancima onih koji vladaju galijom od osnutka je običan spin za ovce.

Max
2 godine prije

Francuski narod ipak nije slijep.

Praetorian
2 godine prije

Samo je pitanje koliko ih je posto spremno sve staviti na raspolaganje, pa i vlastiti zivot, za oslobodjenje svoje drzave

Lucija, prva
2 godine prije

“Each of the identified soldiers and officers would appear before a higher military council, the Armed Forces Chief of Staff, General Francois Lecointre, told Le Parisien. All of them would be subjected to “disciplinary sanctions,” with the harsher ones reserved for the most senior ranks, he added.”, rt.com

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI