Rusija je poslala dva borbena zrakoplova u vrijeme kada je američki zrakoplov P-8 Posejdon letio iznad Crnog mora tijekom vojnih vježbi NATO-a

Ruski avion
6 komentara

Rusko Ministarstvo obrane objavilo je videozapis trenutka kada su dva borbena zrakoplova Suhoj Su-30 uzletjela u zrak i ispratila pomorsku patrolnu letjelicu američke mornarice Boeing P-8 Poseidon, koja je letjela iznad Crnog mora, približavajući se granici.

Prema Nacionalnom nadzornom centru za obranu, u utorak navečer dva su zrakoplova poslana nakon što je radar otkrio metu koja se približavala ruskom zračnom prostoru.

“Posade ruskih lovaca identificirale su zračni cilj kao zrakoplov Boeing P-8 Poseidon i ispratili ga iznad Crnog mora”, rekao je Nacionalni kontrolni centar obrane.

Posejdon, prvotno predstavljen 2013. godine, zrakoplov je koji se trenutno koristi u američkoj mornarici. Može izvoditi vojne operacije protiv površinskih brodova i podmornica, a nosi notornu raketu Harpoon.

Su-30 je borbeni zrakoplov sa superiornim sposobnostima izbjegavanja u zraku, kojeg je izgradio ruski proizvođač zrakoplova Suhoj.

Crno more trenutno bilježi pojačanu vojnu aktivnost zbog NATO-ove multinacionalne pomorske vježbe Sea Breeze (”Morski povjetarac”). U velikim vježbama, u kojima sudjeluju SAD, Velika Britanija i Ukrajina, kao i nekolicina drugih europskih država, sudjeluje oko 4.000 sudionika, 40 ratnih brodova i 30 zrakoplova.

crno moreP-8A Poseidonrusija
Pretplatiti se
Obavijesti o
6 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
ukuhjlkujkkjuk
2 godine prije

mora biti igara jer se i igračke moraju prodavati

A okle
2 godine prije

Koje savrsenstvo u Su30

tihobl
2 godine prije

Ne pisete kako je prekinuta konferencija u NATO bazi i kako su se razbjezali kao zecevi jer su culi da ruski avioni lete sjevernim morem.

Max
2 godine prije

Standardna stvar.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI