Hitna zapljena imovine SAD, Velike Britanije i Europe, kako bi se iznova izgradio Vijetnam, Sirija, Libija, Irak i sve druge nedužne žrtve zapadne agresije

Josep Borell
133 komentara

Visoki predstavnik EU za vanjsku politiku Josep Borrell predložio je zaplijeniti zamrznute ruske devizne rezerve i koristiti ih za pokrivanje troškova obnove Ukrajine nakon završetka vojnog sukoba. On vjeruje da prethodno iskustvo u Afganistanu služi kao predložak za takvu mjeru.

U intervjuu za FT objavljenom u ponedjeljak, Borrell je rekao da je u veljači američki predsjednik Joe Biden potpisao izvršnu naredbu „kako bi omogućio da se određena američka imovina koja pripada afganistanskoj središnjoj banci, Da Afghanistan Bank, koristi za dobrobit afganistanskog naroda .” Po Borrellovom mišljenju, “logično” je koristiti rusku imovinu u slične svrhe.

“Imamo novac u džepu i netko mi mora objasniti zašto je to dobro za afganistanski novac, a nije dobro za ruski novac”, tvrdi Borrell.

Borrell je izjavio da je jedno od najvažnijih pitanja sada: “Tko će platiti obnovu Ukrajine?” Budući da će biti potrebna “nevjerojatna količina novca”, a s obzirom na to da su iznosi prikupljeni na nedavnim konferencijama o obećanjima samo “kap vode u oceanu”, međunarodna zajednica mora smisliti druge načine financiranja obnove sukobom razorene zemlje, a korištenje ruskih rezervi moglo bi biti jedan od načina.

Njegove izjave podsjećaju na prethodne izjave predsjednika Europskog vijeća Charlesa Michela, kao i američke administracije. Govoreći ranije ovog mjeseca za Interfax-Ukrajina, Michel je rekao da je “osobno uvjeren” da zamrzavanje ruske imovine nije dovoljno i da je “izuzetno važno” da Zapad može “zaplijeniti” i staviti je na raspolaganje Ukrajini .

Krajem travnja, Bijela kuća predstavila je niz “sveobuhvatnih prijedloga” koji su uključivali “uspostavljanje moderne administrativne vlasti” koja bi bila u stanju zaplijeniti imovinu sankcioniranih “oligarha” i prenijeti je u Kijev kako bi se “otklonile štete od ruske agresije”. .” Moskva je osudila te planove kao “ništa drugo nego običnu eksproprijaciju privatne imovine koju [SAD] nastoje lažno opravdati”.

Od početka vojne operacije u Ukrajini krajem veljače, polovica ruskih međunarodnih pričuva, oko 300 milijardi dolara, zamrznuta je u sklopu sankcija koje su uvele SAD, EU i saveznici. Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov rekao je da Moskva nije mogla predvidjeti ovakav razvoj događaja, a zamrzavanje, po njegovom mišljenju, u biti predstavlja krađu. Čelnica središnje banke Elvira Nabiullina rekla je da je ruska imovina zamrznuta, ali da nije eksproprirana. Dodala je, međutim, kako Moskva smatra zamrzavanje svojih rezervi bez presedana i osporit će te odluke.

Tisuće ruskih pojedinaca također su sankcionirane, a njihovu imovinu i novac zaplijenile su ili zamrznule vlade diljem Europe.

Rusija je napala svoju susjednu državu nakon neuspjeha Ukrajine u provedbi uvjeta sporazuma iz Minska, potpisanih 2014., i konačnog priznanja republika Donbasa Donjecka i Luganska od strane Moskve. Protokol iz Minska uz posredništvo Njemačke i Francuske osmišljen je kako bi odcijepljenim regijama dao poseban status unutar ukrajinske države.

Kremlj je od tada zahtijevao da se Ukrajina službeno proglasi neutralnom zemljom koja nikada neće ući u NATO. Kijev inzistira da je ruska ofenziva bila ničim izazvana i demantirao je tvrdnje da je planirao ponovno zauzeti dvije republike silom.

Ok slažemo se. Oduzmite svu imovinu agresorima suverenih država, ali zbog principa to učinite sa svim agresorima, a ne samo jednim, u ovom slučaju Rusiji.

Bilo bi pošteno da prozapadni dušobrižnici sami sebi oduzmu imovinu i iskoriste je za obnovu država koje su porušili i vratili u srednji vijek. Neka krenu s Vijetnamom, Irakom, Sirijom, Libijom, Palestinom a zašto ne i s Indijancima nad kojima su izvršili strašan genocid, te na temelju kojeg su stvoriti “demokratske Sjedinjene Američke Države.

ImovinaJosep BorellrusijaSADukrajinaVelika Britanija
Pretplatiti se
Obavijesti o
133 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
ad astra
2 godine prije

Rusi su upali u zamku i imat ce velike gubitke ovim akcijama zapljene i naravno da ce izgraditi ukrainu isto kao sto je njemacka placala odstete samo ovo rusi nece prihvatiti ali ce im se oduzeti pa isto je to i zasluzeno..

Ja to onako
2 godine prije

Satanistima(nacistima)u sve diraj samo nemoj u novcanik.

Max
2 godine prije

Oni bi trebali zaplijeniti prvo sebi Koliko su ljudi pobili ne bi ni imali više ništa.

2 godine prije

Vidim, niko neče komentirati…
Pa, razumijem. Niko neče brčkati po govn*ma…
A naslov je super!
Meni je drago, koliko je Rusija razgalila te zločince…
Šta sve jim pade na pamet…

2 godine prije

A posebno interesantno je, tim ljudima još uvijek nije jasno, da normalnog života u Ukrajini BEZ RUSIJE NEČE BITI!!!!
Pa kako onda gajiti ideju o izgradnji?
Ova bagra još uvijek misli, da če graditi Ukrajinu po svojoj podobi?
Još smo daleko od konačnog rešenja.
Bagra misli, da če pobjediti…
Imate danas dobar članak. Ukrajina ostala bez pilota. Nema više ko letjeti.
Avionima, koje su im donirale zapadne zemlje, leteli su iznimno nisko, da bi izbjegli radare.
Kad jih je PVO ipak pogodio, jer ono, što piše u zapadnim novinama, koliko visoko PVO vidi zrakoplov, nije istina, zasilno ispalivanje ne radi… I zadnji piloti nađeni su umotani u padobrane…
I uskoro če sfaliti i vojnika, koji če upravljati zastarjelo zapadno naoružanje…

The Who
2 godine prije

Bez obzira koliko se civilizirao, lopov ostaje lopov

irina
2 godine prije

Bravo!!!!!!!!! Tako bi trebalo! Vratiti Indijancima njihovu zemlju, obestetiti Crnce koji su silom oteti, muceni…Jednom će i to doći na naplatu.

gargamel
2 godine prije

Prvo da vidimo kako će Ukrajina biti podjeljena ( rašćerupana) Sigurno je da neće ostati u ovim granicama, osim ako ne pobijede Rusiju i prošire se do Sibira.Vidim da su se nameračili poljaci, mađari, rumuni, pa neka obnavljaju svoje.Rusija će ne sumnjam na proruskoj teritoriji izgraditi sve kako je bilo i ljepše, ima ko raditi, zarobili su hiljade nacista, tako da radna snaga nije problem.A novac, toga bar ima, plaćaće zapad gas i naftu zlatom , tako da se tih 300 milijardi neće ni osjetiti.

nena
2 godine prije

Pre 50 god sam čitala (i čula 80’tih u Moskvi)da su Rusi plaćali žito Kanadi u zlatu. Po sistemu brod zlata za dva,tri…broda žita. Sibir je pun zlata, dijamanata, safira, brilijanata. 80’tih sam bila u Moskvi i u Birjoskama(radnje za strance pri Hotelima)kupila za male pare prstenje, minćuše, sa dijamantima, brilijantima. Zlato im je samo lošije tj nije čisto, crveni se 14 karatno. Prebogata je ta zemlja, ovde je upitanju PRINCIP a ne taj zatvoreni/ukradeni/oteti novac. Pa njihova Soba od Žada koju su Nacisti ukrali vredi 100 puta više od toga što im je sad oteto.

Lucija, prva
2 godine prije

Stari pr*donjo, lijepo su te Rusi već jednom nogirali kad si bio u posjeti…

Prvo: A šta tebe briga za Ukrajinu?
Drugo: Hoće li i postojati nešto što se tako zove?

Bjež’ u starački dom, dok je na vrijeme…

DEDA
2 godine prije

KOLONIJALNI ŠUPCI I NOSITELJI SVIJETSKE DEMOKRACIJE NAŠI SAVEZNICI.

Fabijan
2 godine prije

Putine pusti nuklearne projektile na svaki grad veći od 30 000 stanovnika. Bolje Ruski projektili nego dugotrajna patnja i smrt u civiliziranom i demokratskom drušvu (čitaj sotonistićkom uređenju)!

nekoime
2 godine prije

Rusi bi mogli zauzvrat uzeti natrag Aljasku, koja nije plaćena.

nekoime
2 godine prije

Zašto odmah ne prebace taj novac na račune obitelji Biden, nego izvode sav taj cirkus?

Schwarze Hunderte
2 godine prije

Dada , neka svi vide , koliki je rizik I uopce isplativo , imati , bill sto sa tom trjecinom svjeta . Jedino dobro iz svega sto je globalizacija I formalno mrtva trebat ce , minimum 70 godina da se uopce stvori mogucnost da takvo sto , bilo komu padne napamet . Uz globalizaciju , shebali su i IMF – sto uopce nije lose cak sto vise !!!

avnoj
2 godine prije

Novinar Gonzalo Lira je bio zatocen od ukrajinskog rezima i sad je tu njegov video na you tube s datumom 06 Svibnja / Maja.
Izgleda da je pusten na slobodu.
U ovom video on objasnjava kako je nastala prica o babuski s crvenom zastavom.
2022.05.06 Zelensky And His Hostages

Brr
2 godine prije

Ukrainu ce izgraditi KINA.

Kit
2 godine prije

Ajde jasno je da se vode dvostrukim standardom, a kako ovo

“Borrell je izjavio da je jedno od najvažnijih pitanja sada: “Tko će platiti obnovu Ukrajine?” Budući da će biti potrebna “nevjerojatna količina novca”, a s obzirom na to da su iznosi prikupljeni na nedavnim konferencijama o obećanjima samo “kap vode u oceanu”, međunarodna zajednica mora smisliti druge načine financiranja obnove sukobom razorene zemlje, a korištenje ruskih rezervi moglo bi biti jedan od načina.”

Rat i dalje traje, moze sutra biti prestanak, moze nastavak, moze Ukrajina postati Rusija, pa time se postavlja pitanje od kud se nametnulo pitanje za obnovu, ako je cinjenica da ni vremensku prognozu ne znaju pogoditi u naredna 3 dana? Zna nesto sto javnost ne zna…

2 godine prije

Šteta da je Portal izgradjen tako da nove teme potiskuju stare…u zaborav.
I šteta da je ova tema, zbog toga, ostala zaboravljena.
https://www.logicno.com/hrana-zdravlje/virus-na-godisnjem-odmoru-drugi-dio.html

Bečki konjušar
2 godine prije

Svi vi ruski i ukrajinski navijači morate se malo smiriti. Putin nije neki bog i spasitelj, već je vrlo vjerojatno pod židovskom kontrolom, dok je Zelenski de facto Židov. Židovi žele stvoriti t.i. Novo Hazariju, Novo Jerusalemsko carstvo, koje (((slučajno))) pokriva cijeli Ukrajinski teritorij istočno od rijeke Dnjepar. Upravo je to područje koje Rusija želi zauzeti u sklopu “specijalne ratne operacije”.
Upišite u google slike ”map of heavenly jerusalem project” in videt ćete.
Glavni cilj rata je egzodus Slavena i naseljavanje Hazara. Prva grupa cca. 1.000 Židova stigla je u Ukrajinu (Odesa) već 2017. godine, kao pionirska grupa novih doseljenika.

Legendarni Grk
2 godine prije

“Oni unutar Kabale su PREPLAŠENI. Njihovo vrijeme je isteklo i oni se nemaju gdje sakriti. Netko će pokušati zaobići totalno izlaganje, ali im se neće dozvoliti da pobjegnu pravdi zbog zločina protiv čovječanstva. Ne samo političari, nego i svi koji su stekli vlast nad čovječanstvom bit će izvedeni pred lice pravde. Mnogi su došli na paradna kola: oni čiji su životi bili daleko od sreće i uspjeha, čiji je ego bio očajan za pažnjom, postali su plijen Kabale, i privukli pozornost radeći s njima protiv čovječanstva. Neka im Bog oprosti. Treba ih žaliti. Vama se laže, svakog dana. Sve je to igra za političare. Plan je UNIŠTITI EUROPU KAO JEDNU JEDINKU, UMJESTO DA MORAJU UNIŠTITI SVAKU ZEMLJU POJEDINAČNO. SVI PLANOVI ZA TO SU NAPRAVLJENI. ONI SE TIME IGRAJU. NEMOJTE PASTI NA TO. Politika je prljava, nepoštena igra. Vi ste njihove žrtve. Vi ne želite da vas političke stranke kontroliraju. One… Čitaj više »

Legendarni Grk
2 godine prije

“Kabali je vrijeme isteklo. Ona ide do velikih razmjera kako bi se mogli zadržati koliko god mogu. Sam novac ih ne može spasiti. On će uskoro biti bezvrijedan, više neće biti zakonsko sredstvo plaćanja u svijetu. Morat ćete se baviti mnogim promjenama u bliskoj budućnosti. Pozdravite ih, prigrlite promjene, i naučit ćete živjeti u harmoniji bez rata. Rat je bio oružje Kabale i koristili su ga da smanje stanovništvo i drže vas pod kontrolom. Čuvajte se, puno je laži koje se objavljuju kao istina. Molite da možete prepoznati istinu kada je vidite. Molite da svi oni političari koji vam napadno lažu budu izloženi, a njihove laži opovrgnute. Cijela Europska Unija je septička jama laži i korupcije. Ljudi pate kao posljedica laži. Politika je prljava igra. Trump nije političar, on je slobodan da slijedi svoju savjest. Zato se ulaže toliko napora da ga se ukloni iz ureda. Kabala se skamenila zbog… Čitaj više »

Legendarni Grk
2 godine prije

“Čovjek je uspješno živio na Zemlji mnogo prije nego što su stigli Annunaki, tražeći zlato, a zatim su se odlučili preuzeti je. Oni je još uvijek kontroliraju do dana današnjeg. Oni su poprimili mnoge oblike. Oni uvijek osiguravaju da ih čovjek poštuje. Ali njihovo izlaganje je osigurano. Oni se više ne mogu skrivati iza vela laži. Oni su na pozicijama vlasti posvuda; ponekad skriveni, ponekad u vidokrugu. Vaše vlade su im poslušne dok se vaši političari pretvaraju da imaju vlast. Oni su skrivena ruka, prava ruka koja sve kontrolira. Sami možete vidjeti moć koju imaju religije. Zapitajte se zašto se religija prihvaća bez pitanja. Zašto vam je nametnuta religija? Zašto ste prisiljeni da prihvatite takve laži. Vaše vlade svakodnevno dobivaju upute od vlade u sjeni koja ima kontrolu. Vaše nade podižu su se svaki put kada se pojavi novi vođa. Zapitajte se zašto tako brzo padaju na liniju i rade… Čitaj više »

Legendarni Grk
2 godine prije

“Čovječanstvo je dugo čekalo i mnogo je patilo u njihovim ratovima, gladovalo i bilo bez doma, a sve to je zamišljeno da vas se sroza i uništi. Preživjeli ste sve što vam je učinjeno, bilo u ime religije ili politike, jer je pravo na vašoj strani. Zemlja je vaša; čuvajte je i brinite se za nju. Iako oni koji imaju političku vlast i dalje žele treći svjetski rat, želja im se neće ostvariti. Kabala ima mnogo načina da uništi ljude. Vi otkrivate istinu. Sada vidite tko je preuzeo kontrolu nad vašim životima i vi odbijate biti podvrgnuti njima. To je razlog zašto nisu iznova i iznova uspjeli pokrenuti treći svjetski rat. Vi svi zajedno ste to spriječili s malo pomoći od života poslije života i vaših prijatelja iz svemira. Sotona neće uspjeti. Toliko je ljudi u politici koji su na vlasti jer su prodali svoju dušu Sotoni i oni služe… Čitaj više »

Just
2 godine prije

@ Grk, Ili nisi jeo nista cijeli Dan Ili ti tvoja kabala nije Dala nista vec DVa tjedna

łedeno doba
2 godine prije

Hoze Borel–stari kabalin muljator i kriminalac (75 godina)–ispunjava sve uvjete za visoku funkciju u Europskoj komisiji, jer tamo su svi kriminalci, koji imaju kriminalni dosje– a najdeblji ga ima predsjednice Ursula fon der Lajen vjerojatno kriptovac, jer je kao mladi student 1969. kao dobrovoljac boravio u Izraelu u kibicu Gal On, na dobrovoljnom radu. Gdje je upoznao svoju prvu ženu, francusku hazarku Caroline Mayeur. 2010. Borel je bio predsjednik Europskog visokoškolskog instituta (EUI) u Firenci. Ali, je sakrio, da je istovremeno bio i član upravnog odbora španjolskog koncern Abingoa. I na toj funkciji imao mjesečnu plaću- oko 25.000 eura , dakle još jednu, plaću, pored ove kao predsjednik EUI-a. Zbog sukoba interesa, je onda morao dati otkaz na mjesto predsjednika EUI-a. he, he…naravno… rješio se ovog položaja sa manjom plaćom, i zadržao ovaj drugi u koncernu, gdje je veća plaća– 2015. je dakle i dalje na toj funkciji člana odbora Abengoe, znao… Čitaj više »

łedeno doba
2 godine prije

evo malo realne satire.. srceparajuća briga za “transrodne” osobe i u ratu

"...Odluka ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog o zabrani izlaska iz zemlje muškarcima između 18 i 65 godina zbog vojne regrutacije, utjecala je na transrodnu ukrajinsku pjevačicu Zi Fáamelu jer su njome obuhvaćene i trans osobe koje se u dokumentima smatraju muškarcima ,,"

nacional.hr/zi-faamelu-preplivala-sam-dunav-da-pobjegnem-od-transfobije-zelenskog/

Buničar
2 godine prije

ma nije njima do pravde njima je do toga da pokazu svijet da ono sto vazi za jedne nikako ne vazi za druge. kaze ona narodna: “nikada nije svim svinjama kao sto je vepru”

VENTILATOR
2 godine prije

ZA OVU ZAPADNU HISTERIJU RUSOFOBIJE MISLIM DA VEĆ PRELAZI U LUDILO., JER IZGLEDA DA SU TAMO SVI DOBILI AMNEZIJU.NAIME U TOM LUDILU ONI SU POTPUNO ZABORAVILI KOJE SU ZLOČINE NAPRAVILI ONI I NJIHOVI PRETCI U BOGAĆENJU NJIHOVIH DRŽAVA.NJIHOVE GENOCIDE I NJIHOVE PLJAČKE PRIRODNIH DOBARA RAZNIH,DANAS OSIROMAŠENIH DRŽAVA, ONI NAZIVAJU ŠIRENJEM DEMOKRACIJE. KAD BI U NEKOM SELU ILI NA NEKOJ SVADBI POBILI ZBOG JEDNOG,KAKO ONI KAŽU TERORISTE,DVIJESTOTIJAK CIVILA, A MEĐU NJIMA I VELIKI BROJ DJECE,ONDA DA BI UMIRILI SAVJEST NEKOG PILOTA,KOJI SE NIJE MOGAO SA TIME NOSITI, IZMISLILI SU LIJPU RIJEČ KOJU SU NAZVALI KOLATERALNA GREŠKA.KAD SAM SPOMENUO RIJEČ TERORISTA ONDA MI JE PALO NAPAMET DA .ZA NJIH AZOVSKI NACISTI NISU TERORISTI NEGO HEROJI KOJE TREBA SLAVITI.DA BI MOGLI KRENUTI U PLJAČKU NEKE DRŽAVE, DANAS, ONDA NAJPRIJE MEDIJSKI NAPRAVE MREŽU LAŽI OKO GLAVNE LIČNOSTI , DRŽAVE KOJU TREBA OPLJAČKATI .OVAKVA LIČNOST VEĆ NA SAMOM POČETKU DOBIJE EPITET SOTONE I GENOCIDNOSTI, I… Čitaj više »

hiber
2 godine prije

Čini se da je Rusija prva zemlja koja avansno plaća ratne reparacije za agresiju. To je napredak i zapravo međunarodni trend. Agresije su zapravo sve skuplje i neisplative i vode bankrotu. Bush je mislio da ce profitirati u Iraqu, bez obzira na naftu, bilanca štete je bila par tisuća milijardi dolara, slicno se ponovilo u Afganistanu. Rusiju skupo koštaju sepatatističke enklave, a čini se da će, osim bankrota, Rusija ostvariti i enormne gubitke, vojne, migrantske, a uskoro i demografske.

Tim Kunić
2 godine prije

Ideja nije loša. Svim agresorima oduzeti imovinu i obeštetiti oštećene. Počnimo od korporacija..

Mate
2 godine prije

Ali Velika Britanija ima dugove za pljačke po kolonijama, bivšim i sadašnjim. Da to podmire Britanci bi trebali raditi sljedećih 350 godina i sav prihod uplatiti bivšim kolonijama a sebi ne ostaviti niti za 1 kruh dnevno. A US samo 243 godine vodi pljačkaške ratove diljem planeta, da vrate opljačkano nebi bilo dosta niti da cijelu Ameriku prodaju. A tek za robove i koristi koje su ostvarili na roblju. No Amerikenjci se brane da ti Afroamerikanci da su ostali u Africi živjeli bi gore nego što su živjeli kao robovi i sljedbenici robova.
Mada Amerikenjci imaju i dugova iz vlastita dvorišta gdije su okupacijom pobili između 75 i 85% domorodaca.

m.ivanisevic
2 godine prije

Mogu oduzeti imovinu samo jednom i to je to. Inače, imovina zapadnih tvrtki u Rusiji ima vrijednost oko 500 mlrd. Dolara tako da se ja baš ne bi igrao s tim. Europa će naravno opet platiti cijenu.

aroki
2 godine prije

Iz aviona se vidi da je ovo još jedan migracija ljudi, al ovaj puta jesu bjelci , jer su sa ostalima pretjerali na zapadu, treba sad ravnoteže. Dok se to malo ne balansira i rat bu gotov. Onda treba vidit što će biti dalje

Oki nava
2 godine prije

Bravo! Odlicno napisano. 🥂👍😊

ZAzaza
2 godine prije

Ukrajinu ce obnoviti Rusi nakon pobjede.

HAJDUCI
2 godine prije

Ne podržavam ni jedan rat , ali ovo što se dešava u Ukrajini zasebna je priča. Predsjednik Ukraine nije Ukrajinac , Zapad šalje oružje i ratuje s RUSIJOM na UKRAJINSKOM teritoriju , toj bagru i njihovim manipulacijama , nasilju nema kraja , dok se narodi ne ujedine . Tko je taj zapad i tko je njemu dao pravo da on odlučuje kome će što oduzimati i propisivati neka pravila , zabrane i sve što ne .? Koliko je zemalja taj isti zapad okupirao , kolonizirao i u koliko zemalja i danas ratuje , direktno i indirektno. Kolikim je zemljama nametnuo svoju volju ne zato što ih voli , što im želi pomoći nego ih iskorištava i tlači. Sve je jasno i vidljivo samo što ljudi moraju , progledati i srušiti tu zapadnu demokraciju(bagru). Narodi odakle dolazi ta tzv demokracija , moraju dignuti svoj glas inače će biti odgovorni kao i… Čitaj više »

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI