Francusko nasilje ugrožava sigurnost Evrope

Francuska nasilje protesti
10 komentara

Glasnogovornica ruskog ministarstva vanjskih poslova Marija Zaharova izrazila je duboku zabrinutost zbog neviđenog porasta nasilja u Francuskoj izazvanog policijskom pucnjavom na 17-godišnjeg muškarca alžirskog i marokanskog porijekla, upozorivši Pariz da ne koristi bilo kakav oblik policijske brutalnosti.

“Pozivamo [francuske] vlasti da odmah utvrde okolnosti ubistva koje je uzburkalo Francusku i preduzmu potrebne mjere da kazne počinioce. Situacija u Francuskoj ne smije ugroziti sigurnost našeg zajedničkog evropskog kontinenta”, rekla je Zakharova  na brifingu za novinare u četvrtak.

Usred najnovijeg talasa uličnog nasilja u Francuskoj, Moskva je osudila i policijsku brutalnost, za koju veruje da je postavila pozornicu za nasilje, kao i haos koji su izazvali izgrednici koji su opljačkali brojne firme i ranili stotine policajaca.

“Posljednjih godina bili smo svjedoci brojnih kršenja ljudskih prava i slučajeva policijske brutalnosti u Francuskoj, ali ubistvo 17-godišnjeg alžirskog tinejdžera od strane policajca pokazalo je svijetu pravi razmjer problema u zemlji koja sebe naziva kolevka ljudskih prava”, dodala je.

Zaharova je rekla da je “teško ignorisati rastući nivo ksenofobije, neprijateljstva prema migrantima i manifestacije antisemitizma”, pozivajući francuske vlasti da “ozbiljno shvate rastuću radikalizaciju društva”.

Zakharova je odvojeno tvrdila da je francusko oružje prvobitno isporučeno Ukrajini isplivalo na površinu u zemlji porijekla i da su ga demonstranti koristili za napad na policiju. “Prema višestrukim medijskim izvještajima, neonacističke grupe poduzimaju direktnu akciju u neredima u Francuskoj.”

Pariz bi trebalo da prestane da kritikuje druge nacije o tome kako podržavaju vladavinu prava i da se umesto toga fokusira na rešavanje sopstvenih domaćih problema i zaštitu svojih građana, rekla je Zaharova.

europafrancuskanasiljeprotestisigurnost
Pretplatiti se
Obavijesti o
10 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
dpf filter
10 mjeseci prije

Jebem te Boze,kakva sprdacina na nas racun. Predstavnica institucija jedne zemlje koja je u ratu i ugrozava citavu Europu svojim postupcima,govori drugom kolegi u cijoj kuci je izbila tuca da ugrozava Europu.

Otvaram talent sou pod nazivom OVCA MOZES BITI TI

Emiliano Zapata
10 mjeseci prije

Najbolje da zbog toga stave citavu Europu u lockdown na par godina!
Kako su prozirni a ovce nista ne shvacaju vec samo bleje…

Tim
10 mjeseci prije

Ne, muslimani ugrožavaju sigurnost Europe. Oni moraju doma, milim ili silom. Ovo je prilika da se deportiraju za sad najnasilniji. Ostatku ukinuti socijalu i dati im novac za kartu doma i početak nekog posla tamo.

Tim
10 mjeseci prije

Točno.

Max
10 mjeseci prije

Milo za drago.

Grdi
10 mjeseci prije

Zato treba podic kineski zid izmedu zap. europe i sredisnje europe …. pa nek se oni tamo koprcaju u svojoj mocvari …..

Lucija, prva
10 mjeseci prije

A, nedavno se sjetio jedan Amer da USA ima “second amandman”…

Onaj što dozvoljava oružje.
Tako da…samo EU je u teškoj situaciji.

Ivek
10 mjeseci prije

svi oni pušu u isti rog. Obični ljudi su ko ovce u toru pod njihovom kontrolo, države su ograđeni torovi. A ko se postavio za vlasnika tora?

goran
10 mjeseci prije

tako je zaharova macron popuje drugima a u svom dvorištu nije u stanju imati mir i pravdu

Schwarze Hunderte
10 mjeseci prije

Šećerka ( Zakharova ) – ne podhebavaj još i ti 😈 !

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI