Francusko nasilje ugrožava sigurnost Evrope

Francuska nasilje protesti
10 komentara

Glasnogovornica ruskog ministarstva vanjskih poslova Marija Zaharova izrazila je duboku zabrinutost zbog neviđenog porasta nasilja u Francuskoj izazvanog policijskom pucnjavom na 17-godišnjeg muškarca alžirskog i marokanskog porijekla, upozorivši Pariz da ne koristi bilo kakav oblik policijske brutalnosti.

“Pozivamo [francuske] vlasti da odmah utvrde okolnosti ubistva koje je uzburkalo Francusku i preduzmu potrebne mjere da kazne počinioce. Situacija u Francuskoj ne smije ugroziti sigurnost našeg zajedničkog evropskog kontinenta”, rekla je Zakharova  na brifingu za novinare u četvrtak.

Usred najnovijeg talasa uličnog nasilja u Francuskoj, Moskva je osudila i policijsku brutalnost, za koju veruje da je postavila pozornicu za nasilje, kao i haos koji su izazvali izgrednici koji su opljačkali brojne firme i ranili stotine policajaca.

“Posljednjih godina bili smo svjedoci brojnih kršenja ljudskih prava i slučajeva policijske brutalnosti u Francuskoj, ali ubistvo 17-godišnjeg alžirskog tinejdžera od strane policajca pokazalo je svijetu pravi razmjer problema u zemlji koja sebe naziva kolevka ljudskih prava”, dodala je.

Zaharova je rekla da je “teško ignorisati rastući nivo ksenofobije, neprijateljstva prema migrantima i manifestacije antisemitizma”, pozivajući francuske vlasti da “ozbiljno shvate rastuću radikalizaciju društva”.

Zakharova je odvojeno tvrdila da je francusko oružje prvobitno isporučeno Ukrajini isplivalo na površinu u zemlji porijekla i da su ga demonstranti koristili za napad na policiju. “Prema višestrukim medijskim izvještajima, neonacističke grupe poduzimaju direktnu akciju u neredima u Francuskoj.”

Pariz bi trebalo da prestane da kritikuje druge nacije o tome kako podržavaju vladavinu prava i da se umesto toga fokusira na rešavanje sopstvenih domaćih problema i zaštitu svojih građana, rekla je Zaharova.

europafrancuskanasiljeprotestisigurnost
Pretplatiti se
Obavijesti o
10 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
dpf filter
9 mjeseci prije

Jebem te Boze,kakva sprdacina na nas racun. Predstavnica institucija jedne zemlje koja je u ratu i ugrozava citavu Europu svojim postupcima,govori drugom kolegi u cijoj kuci je izbila tuca da ugrozava Europu.

Otvaram talent sou pod nazivom OVCA MOZES BITI TI

Emiliano Zapata
9 mjeseci prije

Najbolje da zbog toga stave citavu Europu u lockdown na par godina!
Kako su prozirni a ovce nista ne shvacaju vec samo bleje…

Tim
9 mjeseci prije

Ne, muslimani ugrožavaju sigurnost Europe. Oni moraju doma, milim ili silom. Ovo je prilika da se deportiraju za sad najnasilniji. Ostatku ukinuti socijalu i dati im novac za kartu doma i početak nekog posla tamo.

Tim
9 mjeseci prije

Točno.

Max
9 mjeseci prije

Milo za drago.

Grdi
9 mjeseci prije

Zato treba podic kineski zid izmedu zap. europe i sredisnje europe …. pa nek se oni tamo koprcaju u svojoj mocvari …..

Lucija, prva
9 mjeseci prije

A, nedavno se sjetio jedan Amer da USA ima “second amandman”…

Onaj što dozvoljava oružje.
Tako da…samo EU je u teškoj situaciji.

Ivek
9 mjeseci prije

svi oni pušu u isti rog. Obični ljudi su ko ovce u toru pod njihovom kontrolo, države su ograđeni torovi. A ko se postavio za vlasnika tora?

goran
9 mjeseci prije

tako je zaharova macron popuje drugima a u svom dvorištu nije u stanju imati mir i pravdu

Schwarze Hunderte
9 mjeseci prije

Šećerka ( Zakharova ) – ne podhebavaj još i ti 😈 !

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI