Ukrajina gubi rat

Ukrajinske trupe
37 komentara

Ukrajina ne uspijeva na bojnom polju zbog nedostatka američkih sredstava, izjavio je u ponedjeljak lider većine u Senatu Chuck Schumer. Tražio je od republikanaca u Predstavničkom domu što je prije moguće usvojiti račun o pomoći u iznosu od 61 milijardu dolara.

Schumer, njujorški demokrat, osvrnuo se na Ukrajinu u govoru o predstojećoj američkoj zakonodavnoj agendi. Senat sa demokratskom većinom usvojio je prijedlog finansiranja sredinom februara, ali Dom sa republikanskom većinom još nije glasao o njemu.

“Situacija u Ukrajini je očajna”, rekao je Schumer , tvrdeći da zakon o finansiranju “skuplja prašinu” već 55 dana dok se “naši prijatelji u Ukrajini bore i umiru na bojnom polju bez podrške”. Svakim danom Ukrajini ponestaje sve više vojnika, municije i nade, dodao je.

“Budimo iskreni: najveći razlog zašto Ukrajina gubi rat je taj što je tvrda desnica u Kongresu paralizirala SAD da djeluju. To je to, to je razlog”, rekao je Schumer.

Donošenjem zakona, predsjednik Predstavničkog doma Mike Johnson bi “učinio pravu stvar za Ukrajinu, za Ameriku i za demokratiju”, tvrdi njujorški demokrat. U suprotnom, tvrdio je, republikanci bi predali “veliku pobjedu” ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu.

Schumer je iznio skoro isti argument prilikom posjete Ukrajini krajem februara , tvrdeći da će, ako Kijev dobije novac, “pobijediti u ratu i pobijediti Rusiju”.

Demokrate su nastojale da podijele GOP na “umjerene” i “MAGA republikance” – pozivajući se na slogan kampanje bivšeg američkog predsjednika Donalda Trumpa “Učinimo Ameriku ponovo velikom” – kako bi dobili podršku za svoju zakonodavnu agendu u oba doma Kongresa. Taktika se isplatila u Senatu, gdje su 22 republikanca glasala za finansiranje Ukrajine, više nego nadoknadivši troje demokrata koji su bili protiv.

Republikanci trenutno imaju vrlo tanku većinu u Domu od 435 članova, sa 218 mjesta u odnosu na 213 demokrata. Johnson je postao govornik krajem oktobra, nakon što je grupa nezadovoljnih poslanika GOP-a glasala za svrgavanje njegovog prethodnika Kevina McCarthyja zbog sklapanja tajnog sporazuma sa demokratama da prenesu finansiranje Ukrajine.

SAD su Ukrajini pružile 113 milijardi dolara u raznim oblicima pomoći od početka neprijateljstava. U međuvremenu, Rusija je više puta osuđivala zapadne isporuke oružja Ukrajini, rekavši da će to samo produžiti sukob, dok će Zapad učiniti direktnim učesnikom u neprijateljstvima.

SADSenatukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
37 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Max
1 mjesec prije

Sa strateškog gledišta potpuno je nebitno što će Ukrajina dobit, jer je izgubila rat a i sva inicijativa je na ruskoj strani, pa su im preostale samo sabotaže i teroristički napadi.

nastran
1 mjesec prije

demokrat..pa za rat..budaletina

tuf
1 mjesec prije

Izgleda da su demonkrati već u Johnsonu našli žrtvenog janjca na kojeg će se koncentrirati gnjev, mržnja i “pozivanje na odgovornost”. Pripremaju teren za to. Amerikancima je ego prevelik da bi priznali poraz od Rusije. Radije će sve prikazati kao nečiji interni propust, birokratsku zavrzlamu i politikantstvo. Neće si pogledati u oči pa priznati da niti dodatnih 100 milijardi dolara neće okrenuti situaciju u njihovu korist, niti imaju količine i osobine oružja koja bi u stvarnosti donijela prevagu nad protivnikom koji nije džihadist u Toyoti.

Zagreb
1 mjesec prije

Associated Press

Kazu da su se sastali kineski predsjednik XI i ruski ministar vanjskih poslova Lavrov
da bi pokazali podrsku protiv ZAPADNIH DEMOKRACIJA
vjerujute mi tzv. komunisticka stampa nije sirila ovako gadljivu propagandu.

Boli k* Lavrova i XI za njihovu “demokraciju” koja je obicna pljacka i grabez.

Orginal naslova na engleski.
China’s Xi meets with Russian Foreign Minister Lavrov in show of support against Western democracies

zoran
1 mjesec prije

UKrajina gubi rat, a recite mi molim vas gdje je pomocu amerike dobijen rat i kada. Koliko znam amerika radi sistem zavadi, rasturi, unisti, pa se povuci i krivicu prebacuj na druge i iuvedi haos.

nepoželjni
1 mjesec prije

Hehehe, čak i Amerika ima svoju (srbijansku) inačicu – Chuck Schumer (što je prije amerikanizacije 100% bio) – Časlav Šumadinac… 😉

Tupko Glupko
1 mjesec prije

U režiji Anglosasa je organiziran Majdan i svrgavanje legalnog ukrajinskog predsjednika Janukoviča 2014. godine. Svi se sjećamo Victorie “fuck the EU” Nuland (pravo prezime Nudelman) i njezinih kolačića, koja je slučajno židovske krvi. U režiji Anglosasa organizirano je da Ukrajina ne poštuje potpisane Minske sporazume 1 i 2 2014. i 2015. godine kojim se mogao izbjeći rat sa Rusijom. U režiji Anglosasa Ukrajina se 8 godina naoružavala za rat sa Rusijom. Zelenski u međuvremenu postaje predsjednik Ukrajine u proljeće 2019. godine, koji je pukom koicidencijom Zidov. U režiji Anglosasa odbijen je skoro potpisani dogovor između Ukrajine i Rusije u Turskoj da se izbjegne veliki rat u ožujku 2022. godine. Zelenski ga je odbio potpisati. U režiji Anglosasa slano je na desetine milijardi dolara i eura vojne i financijske pomoći Ukrima unazad dvije godine sa ciljem da se politički, gospodarski i vojno slomi Rusija što je za posljedicu imalo i razaranje… Čitaj više »

Sparkling
1 mjesec prije

Nemojmo nikad poistovjetiti Ukrainski narod tj. 90+% nikad nije željelo nikakav rat s bilo kim, kamoli s Rusijom. Predsjednik (izdajnik) Ukrajine koji je za vrijeme izbora obećavao da će smiriti stanje na istoku, pristupiti pregovorima i dati svu autonomiju regijama samo da se izbjegnu žrtve. No nakon Majdana ništa više nije bilo isto i krenule su kola nizbrdo za Ukrajinu. Isti taj predsjednik obečavajući mir naoružavao se i poticao extremiste da čine zločine na istoku Ukrajine. Uz svestranu pomoć u propagandi “zapadnih partnera”. Nikad nisu imali ni u primisli da poštuju sporazume iz Minska. I kad je rat već počeo, bilo je prilike da se pregovara ali kao i prije odluke se nisu donosile u Kijevu. Sad imamo to što mnogi (na zapadu) nisu mogli ni zamisliti u najružnijim snovima. Postavljaju si pitanja kako zaustaviti Ruski prodor i poraz? Ali za sada rebus je suviše složen i odgovora nema. Najjače… Čitaj više »

Grdi
1 mjesec prije

Zapad i NATO kao takav gubi rat ne samo ukrajina, doba zapad prolazi i na zalasku je …. kao sto propalo rimsko carstvo tako sad odlazi zapadna dominacija ….. tko to ne vidi ili je predozirao brasno ili je prirodna budala ….

abc
1 mjesec prije

Ukrajina je izgubila rat onaj trenutak, kad je na zapovjed i želju fašističkog zapada zabila nož u leđa sestre Rusije.

tabula
1 mjesec prije

Ološ koji financira i vodi ratove. I oni neki demorati?!

onaj najglu...Dalton
1 mjesec prije

Zelenski se boji da će se sadašnja linija bojišnice pretvoriti u novu granicu.- The Economist
Ne mora se bojati…
Neće.

P.S.
Ekvador je pristao na američku kupnju sovjetskih helikoptera Mi-17 za naknadni prijenos Ukrajini.
Rusija uvela sankcije za ekvadorske banane…
Pa se Ekvador predomislio.

Kolumbija je odbila američku kupnju sovjetskih helikoptera Mi-17 za naknadni prijenos Ukrajini.
Ukrajina bi mogla uvesti sankcije za kolumbijski kokain…
Pa se možda i Kolumbija predomisli.

Biti-ili-ne-biti
1 mjesec prije

Znaju oni već duže vrijeme da Ukrajina gubi, pa su zato posljednjih mjeseci u raznim državama počeli uvoditi vojne vježbe i pozive “vojnim obveznicima” da se malo uvježbaju, prije nego što ih pod NATO izgovorom pošalju na kolinje u Ukrajinu, gdje će ih umjetna inteligencija preko dronova rastaviti na sastavne dijelove.

1 mjesec prije

potrazih znacenje GOP. grand old party. nismo svi merikanci da znamo otprve.
a sto im je tesko udovoljiti zahtjevima da bi se deblokiralo tih 61. mld. dolara?

Josip
1 mjesec prije

Glupi Ukrajinci sluze za trgovinu organa, jeba ih pas blesavi skupa s njihovim Zelenskim koji im je to priskrbio za americke interese.

držnedaj
1 mjesec prije

“učinio pravu stvar za Ukrajinu, za Ameriku i za demokratiju”, tvrdi njujorški demokrat”…
a vid ko se brine o ukrima i ‘demokraciji’..!?

Bruno
1 mjesec prije

I ovaj Schumer budala. Nije čitao Njegoša, da je znao bi “Boj ne bije svijetlo oružije, već boj bije srce u junaka”. Šta reći, neobrazovani Ameri.

Bruno
1 mjesec prije

Šteta mejke mu. Zeleni nije predsjednik. Ko krčmi lovu. Ako je dobiju.

Schwarze Hunderte
1 mjesec prije

Ovaj rat tko dobije – UZIMA – SVE ! Dakle – PLANET 🤷

anik
1 mjesec prije

Rusija ima mali plus v ovom ratu. Ali zato imaju Ukrajina i kolektivni Zapad puno veći minus. Zato paranoja.

Bllerim L
1 mjesec prije

A da ne ratujem o čoveče ovdeda se pribllizzi mir kao i cela Kosovo i Metohija da ne ratuješ ceo svet da mir bude potrebnu svakomu čovekuu.

Hogar
1 mjesec prije

New Hazaria….. Titanik

Karma
1 mjesec prije

Hazarski olos i krvavi demonski bal. Stotine tisuca mrtvih slavena iste vjere i obicaja, gomile psihickih koji ce opteretiti sistem svim mentalnim bolestinama u buducnosti.
Zapad i genocid

Ico
1 mjesec prije

Ukrajina nema niti jednu osobinu države!

abc
1 mjesec prije

Ne gubi Ukrajina, nego gubi zapad. Ukrajina nikad nije funkcionisala kao država.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI